Μέτρα αυτοπροστασίας συνιστούν οι Αρχές - Τι πρέπει να κάνουμε όλοι
ΚΑΥΣΩΝΑΣ σήμερα και αύριο: έως τους 40 ο υδράργυρος!
Κοινωνία
25/06/2014 | 09:05

Μπορεί να μας «τρέλανε» με τις βροχές τις προηγούμενες ημέρες, σήμερα και αύριο, όμως, το Καλοκαίρι θα μας δείξει το καυτό του πρόσωπο, με τον υδράργυρο να φτάνει έως και τους 40 βαθμούς! Σταδιακή υποχώρηση της θερμοκρασίας αναμένεται από την Παρασκευή και από τα βόρεια.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, σήμερα η θερμοκρασία θα φτάσει τους 36 με 38 βαθμούς Κελσίου, ενώαύριο θα «πιάσει» 40 και, ίσως, 41, στην κεντρική Ελλάδα!

Η ζέστη θα υποχωρήσει σταδιακά την Παρασκευή, θα είναι όμως αισθητή στα νησιά του Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη, με το θερμόμετρο να φθάνει τους 34 βαθμούς και την υγρασία σε αξιόλογα επίπεδα.

Αν και ένα ελαφρύ βοριαδάκι θα απαλύνει κάπως την ζέστη, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστάμέτρα αυτοπροστασίας, ειδικότερα από τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Τι πρέπει να κάνουμε όλοι:

– Αποφυγή της ηλιοθεραπείας και της βαριάς σωματικής εργασίας και άσκησης.

– Να φοράμε ελαφριά, άνετα και ανοιχτόχρωμα ρούχα, καπέλο και γυαλιά ηλίου.

– Να τρεφόμαστε με ελαφρά και μικρά γεύματα, με έμφαση στα φρούτα και τα λαχανικά.

– Να πίνουμε άφθονα υγρά και να αποφεύγουμε τα οινοπνευματώδη ποτά.

– Χλιαρά ντους κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Τα άτομα που πάσχουν από χρόνια νοσήματα θα πρέπει να συμβουλευτούν τον θεράποντα γιατρό τους για την εφαρμογή ειδικών οδηγιών, ενώ όσοι παίρνουν φάρμακα θα πρέπει να συμβουλεύονται τον γιατρό τους αν θα πρέπει να τα συνεχίσουν και σε ποια δοσολογία.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer