Την παρουσίαση του επιτυχημένου μυθιστορήματός του "Κατ' Εικόνα" έκανε σήμερα το πρωί ο μεγάλος Ιθακήσιος επιστήμονας Γιώργος Παξινός, στην Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη
“Κατ’ Εικόνα” του Γ. Παξινού: Ένας μεγάλος επιστήμονας μιλά για το βιβλίο του…
Πολιτισμός
05/08/2016 | 16:58

Της Γιάννας Κουλουμπή

Την παρουσίαση του επιτυχημένου μυθιστορήματός του “Κατ’ Εικόνα” έκανε σήμερα το πρωί ο μεγάλος Ιθακήσιος επιστήμονας Γιώργος Παξινός,  στην Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη, στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στα τοπικά ΜΜΕ.

Την συνέντευξη τύπου οργάνωσε η Αδεφλότητα Κεφαλλήνων Πειραιά, ενώ παρούσες κατά την παρουσίαση ήταν η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της Αδελφότητας  Χρύσα Κοκκόση, καθώς και η Φιλόλογος, μέλος του Δ.Σ της Αδελφότητας, Ρεγγίνα Μπαλτσαβιά.

Ο κ. Παξινός αναφέρθηκε στα 13 χρόνια κατά τη διάρκεια των οποίων δούλεψε για το συγκεκριμένο μυθιστόρημα και παράλληλα μίλησε για το περιεχόμενο του βιβλίου, το πως προέκυψε ο τίτλος του, τα μηνύματα που περνά και την επιτυχία που έχει γνωρίσει.

Στο τέλος φωτογραφήθηκε με τα κορίτσια, αλλά και την γραμματέα της Ομοσπονδίας “Οδυσσεύς” κα Αγγελική Χιόνη, που βρέθηκε στο χώρο της βιβλιοθήκης για να παρακολουθήσει την παρουσίαση του βιβλίου του κ. Παξινού.

Το “Κατ’ Εικόνα” είναι ένα πραγματικά συναρπαστικό μυθιστόρημα,  με στιβαρή δομή και καλοδουλεμένους, ενδιαφέροντες χαρακτήρες. Η Έβελιν, γενετίστρια και ερασιτέχνης αρχαιολόγος, κάνει τυχαία μια τρομερή ανακάλυψη στο Ισραήλ.  Ως αποτέλεσμα, γεννιούνται δύο δίδυμα αδέρφια που μεγαλώνουν αγνοώντας ο ένας την ύπαρξη του άλλου ο πρώτος στο εύπορο Σίδνεϊ και ο δεύτερος στις φτωχογειτονιές του Μπουένος Άιρες, σε ανελεύθερο καθεστώς. Ο Κρίστοφερ και ο Χοσέ θα συναντηθούν πρώτη φορά στον Αμαζόνιο, για να ξαναχαθούν αμέσως μετά. To “Κατ’ Εικόνα” είναι ένα μυθιστόρημα πάνω στην ανθρώπινη ταυτότητα, πάνω σε όσα καθορίζουν τον άνθρωπο και την πορεία του. Ένα συγκλονιστικό μυθιστόρημα που μας μιλάει για το πώς αξίες όπως η Αγάπη, η Πίστη, η Συγχώρεση και η Ελευθερία μπορούν να αλλάξουν τις ζωές, ποια είναι τα όρια της επιστήμης και του νου, πώς μπορεί ο άνθρωπος να συμφιλιωθεί με τη φύση.

Σημ. Ο κ. Παξινός γεννήθηκε στην Λεύκη της Ιθάκης το 1944 και μετά το Γυμνάσιο έφυγε για σπουδές στις ΗΠΑ. Σπούδασε Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνια, πήρε το διδακτορικό του από το Πανεπιστήμιο ΜακΓκιλ του Καναδά και έκανε μεταδιδακτορική έρευνα στο πανεπιστήμιο Γιέηλ των ΗΠΑ. Από το 1974 ζει μόνιμα στην Αυστραλία, όπου μέχρι σήμερα είναι καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Νέας Νότιας Ουαλίας στο Σίδνεϊ και βασικός ερευνητής-επικεφαλής ομάδας στο Ερευνητικό Ινστιτούτο Νευροεπιστήμης της Αυστραλίας. Για την συμβολή του στην Επιστήμη, ο Καθ. Γ. Παξινός έχει τιμηθεί με 9 κορυφαία διεθνή βραβεία, ενώ το 2011 έγινε Επίτιμος Πρόεδρος του Τμήματος Ψυχολογίας του City Unity College της Αθήνας και η Ελληνική Εταιρεία Νευροεπιστημών θέσπισε βραβείο στο όνομά του. Εξελέγη Μέλος της Αυστραλιανής Ακαδημίας Επιστημών το 2009 και Αντεπιστέλλον Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών το 2012.

paxinos-vivlio paxinos-vivlio-2 paxinos-vivlio-3 paxinos-vivlio-4 paxinos-vivlio-5

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer