Την πρώτη του συνέντευξη μετά την εκλογή του ως νέος Πρόεδρος της ΝΟΔΕ παραχώρησε ο Αντώνης Κατσιγιάννης στον Ionian galaxy.
Κατσιγιάννης: Η Βουλευτής μόνη της παραδέχτηκε την απραξία Κυβέρνησης για τους σεισμούς…
Πολιτική
15/11/2016 | 13:08

Την πρώτη του συνέντευξη μετά την εκλογή του ως νέος Πρόεδρος της ΝΟΔΕ παραχώρησε ο Αντώνης Κατσιγιάννης σήμερα το πρωί, στον Ionian galaxy 90,8 και τη Γιάννα Κουλουμπή, σχολιάζοντας την εκλογή του στο τιμόνι της τοπικής ΝΔ, την πολιτική κατάσταση, αλλά και τη σχέση του με τον Δήμαρχο Κεφαλλονιάς Αλέξανδρο Παρίση.

Ο Πρόεδρος απάντησε αρχικά γιατί αποφάσισε να αναμειχθεί ενεργά με τα εσωκομματικά της ΝΔ, λέγοντας πως θέλει κι αυτός να βάλει το λιθαράκι του για τη νίκη της παράταξης στο μέλλον και για να καλυτερεύσουν οι συνθήκες στη χώρα. Κι αν για κάποιους το όνομά του ήταν έκπληξη, ωστόσο όσοι τον γνωρίζουν καλά, γνωρίζουν και τις απόψεις του και τις κινήσεις του.

«Στο πρόσφατο Συνέδριο της ΝΔ ο πρόεδρος του κόμματος, ο Κυριάκος ο Μητσοτάκης, κάλεσε όσους επιθυμούν και ασπάζονται τις προγραμματικές θέσεις της παράταξης να βοηθήσουν για να αλλάξει η κατάσταση στη χώρα. Πριν λίγες ημέρες μάλιστα στην Κρήτη κάλεσε ακόμη και ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ να ακούσουν και να κρίνουν με δικαιοσύνη το πρόγραμμά μας…», είπε ο Πρόεδρος και συμπλήρωσε με νόημα «Υπάρχουν πάρα πολλοί εδώ που μοιράζουν πιστοποιητικά νεοδημοκρατικής νομιμοφροσύνης, ας τα κρατήσουν, δεν χρειάζεται. Ο καθένας βάζει το λιθαράκι του και εκτίθεται».

Για το κλίμα που συνάντησε όταν εκλέχτηκε απάντησε ότι αυτό ήταν καλό γενικά, αλλά σε έναν ζωντανό οργανισμό πάντα υπάρχουν και κόντρες. Το σημαντικό όμως δεν είναι αυτό, ούτε τον φοβίζει κάτι τέτοιο, αφού εκείνο που τον ενδιαφέρει είναι το γεγονός ότι η ΝΔ έχει ήττες από το 2009 στο νησί και ο κόσμος χρειάζεται να μάθει τις θέσει της ΝΔ, όπως και τα στελέχη της παράταξης πρέπει να επικοινωνήσουν αυτές τις θέσεις… Στο πλαίσιο αυτό μάλιστα ανέφερε ενδεικτικά τις Τοπικές Οργανώσεις του Αργοστολίου και του Ληξουρίου, λέγοντας ότι πρέπει να ενεργοποιηθούν περισσότερο… ( σημ. η ΔΗΜΤΟ Αργοστολίου υπό την προεδρία του κ. Παγουλάτου δεν έχει συνεδριάσει μετά την ανάδειξή της).

Ο κ. Κατσιγιάννης τόνισε ακόμη πως η παράταξη της ΝΔ επενδύει στις διαπροσωπικές σχέσεις και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει επιλέξει να στηρίξει εμπράκτως τις ΝΟΔΕ και να ανοίξει το δρόμο σε νέους ανθρώπους. Αυτό φάνηκε με τον καλύτερο τρόπο όταν πριν από λίγες μέρες ο ίδιος ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής, ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης, επισκέφθηκε το νησί και συζήτησε με στελέχη για τα προβλήματα που υπάρχουν. «Είναι φίλος της Κεφαλλονιάς ο Λευτέρης ο Αυγενάκης» πρόσθεσε ο κ. Κατσιγιάννης, «είναι πάντα ανοιχτό το τηλέφωνό του και μου το έχει αποδείξει».

 

Σε θέματα επικοινωνίας των θέσεων και των δεσμεύσεων του Προέδρου του κόμματος, ο Αντώνης ο Κατσιγιάννης εστίασε στην μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%, ένα μέτρο που μπορεί να γίνει, αλλά και στο γεγονός ότι η Κυβέρνηση κατάφερε, μέσα στο διάστημα που κυβερνά και ενώ υπερηφανεύεται για το ηθικό της πλεονέκτημα, να αυξήσει τις δαπάνες των υπουργείων κατά 146 εκατ. , να μειώσει τις συντάξεις και να εξαθλιώσει τους συνταξιούχους, να μην επαναφέρει τη 13η σύνταξη που υποσχέθηκε, να αυξήσει το φΠΑ στο 24% και ένα σωρό ακόμη που ο ίδιος θα ήθελε μελλοντικά να σχολιάσει.

Για το έργο της Βουλευτού του νησιού κας Θεοπεφτάτου και ειδικά για τις αποκαταστάσεις στην Παλική μετά τους σεισμούς του 2014 , ο Πρόεδρο της ΝΟΔΕ ήταν λιτός και ειλικρινής, «όταν η ίδια η εκπρόσωπος του νησιού λέει σε συνέντευξή της ότι δεν έχει γίνει κάτι, δεν χρειάζεται εμείς να πούμε περισσότερα, τα δικά μας σχόλια περιττεύουν. Δεν χρειάζεται εμείς να στηλιτεύσουμε κάτι που ομολογούν από μόνοι τους»….

Για το ενδεχόμενο εκλογών τέλος, ο κ. Κατσιγιάννης δεν θέλησε να εκφράσει άποψη, ενώ σε ερώτηση για το γεγονός ότι πριν τις εκλογές για την ανάδειξη Προέδρου της ΝΟΔΕ, η αντίπαλη πλευρά τον κατηγόρησε για τη στήριξη που ο ίδιος είχε από την ομάδα του Δημάρχου, απάντησε κοφτά, «στα χρόνια που θα είμαι εγώ πρόεδρος της ΝΟΔΕ δεν θέλω να μιλάμε για πλευρές, νιώθω μεγάλη τιμή που ο Αλέξανδρος ο Παρίσης με τίμησε, γιατί είναι ένας άνθρωπος που τον έχει τιμήσει η Κεφαλλονια όταν τον εξέλεξε Βουλευτή, αλλά  και δύο φορές Δήμαρχο. Τον ευχαριστώ, όπως ευχαριστώ και άλλα πρόσωπα που έχουν δώσει τη ζωή τους μέσα στην ΝΔ, όπως είναι ο Σπύρος ο Ματιάτος και ο Τάσης ο Ζησιμάτος».

avgenakis-kefalonia-21

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer