Αντίθετα το θέμα μπαστουνιού στην Παλική, απασχολούσε ιδιαίτερα τον Δήμαρχο Αλέξανδρο Παρίση
Κατσαΐτη: “Δεν έθεσε ποτέ θέμα “μπαστουνιού” στο Ληξούρι ο Θεοφιλάτος”
Πολιτική
19/02/2014 | 17:47

Επειδή στην παραίτηση του αντιδημάρχου Παλικής αναφέρθηκε το θέμα «μπαστούνι στην Παλική» και επειδή το «μπαστούνι» είναι στην αρμοδιότητα του Λιμενικού Ταμείου, του οποίου είμαι Πρόεδρος, θέλω να διευκρινίσω κάποια πράγματα.

Ουδέποτε ο αντιδήμαρχος Παλικής έθεσε σε μένα θέμα δημιουργίας μπαστουνιού και ουδέποτε ήλθε σε επαφή μαζί μου για οποιοδήποτε θέμα αφορά την χερσαία ζώνη λιμένα Ληξουρίου.

Αντίθετα το θέμα μπαστουνιού στην Παλική, απασχολούσε ιδιαίτερα τον Δήμαρχο κ. Παρίση, είχαμε κάνει πολλές συζητήσεις αναζητώντας τρόπους εφικτούς και προσιτούς λόγω των οικονομικών συγκυριών, είχε ακουστεί και στο Δημοτικό συμβούλιο και προσωπικά εγώ είχα πάει με το δικό μου σκάφος και είχα μετρήσει το βάθος στο σημείο που υπολογίζαμε ότι μπορεί να γίνει.  Ο Δήμαρχος έχει ζητήσει στο θέμα αυτό και την βοήθεια λιμενολόγου και γινόντουσαν συζητήσεις, προκειμένου να γίνει κάτι τόσο σημαντικό στην Παλική.

Δεν είναι λοιπόν απαίτηση του κ. Θεοφιλάτου την ώρα της παραίτησής του, είναι αγωνία και ενδιαφέρον του Δημάρχου και εμού προσωπικά που μήνες τώρα ψάχνουμε τον τρόπο που θα μπορούσε κάτι τέτοιο να γίνει πραγματικότητα για τον τόπο μας.

Το τοπίο που έχει δημιουργηθεί μετά τον σεισμό στην Παλική, είναι τελείως διαφορετικό από αυτό που υπήρχε πρίν. Αυτήν την στιγμή έχουμε ένα λιμάνι σε αθλιότατη κατάσταση. Σε πρώτη φάση θα φτιαχτεί το κομμάτι μπροστά στα φέρυ μπώτ, σε δεύτερη φάση και από Σεπτέμβρη και μετά το κομμάτι από Λασκαράτο μέχρι Λιμεναρχείο, σε τρίτη φάση ο Βραχίονας και έπεται η συνέχεια και προσωπικά εύχομαι να υπάρξει αυτή η συνέχεια.

ΜΑΚΑΡΙ να υπάρχει η δυνατότητα να μας φτιάξουν ένα μπαστούνι, ΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΕΙ, είναι ένα έργο εκατομμυρίων ευρώ, χρησιμότατο για τον τόπο μας, από κάθε άποψη, αν δεν το βλέπαμε έτσι δεν θα το ψάχναμε. Οι πληροφορίες όμως που έχω είναι ότι δεν μπορεί να γίνει τίποτε περισσότερο από αποκατάσταση των ζημιών που μας έχουν γίνει.

ΚΑΤΙ ΒΑΣΙΚΟ ΟΜΩΣ : ΑΛΛΟ, το να θέλουμε όλοι οι Παλικισιάνοι « μπαστούνι» στον τόπο μας και άλλο το, να το χρησιμοποιούμε για πολιτική σκοπιμότητα……την στιγμή μάλιστα που όσοι είμαστε μέσα στα πράγματα ξέρουμε ότι η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική.

ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΤΣΑΪΤΗ

katsaith elpida

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer