Κοινή επιδίωξη της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού μας, την κυβέρνησης και των εταίρων μας είναι να καταλήξουμε σε μια συμφωνία που να εγγυάται τη σταθερότητα και να δίνει προοπτική
Κατσέλη: «Ζητούμενο μια αποτελεσματική συμφωνία»
Οικονομία
20/06/2015 | 19:02

«Στη Σύνοδο Κορυφής τη Δευτέρα υπάρχουν ισχυρές προϋποθέσεις για ουσιαστική πρόοδο» τόνισε η πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας, Λούκα Κατσέλη, μιλώντας στη γενική συνέλευση του πιστωτικού ιδρύματος.

«Κοινή επιδίωξη της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού μας, την κυβέρνησης και των εταίρων μας είναι να οριστικοποιηθούν οι διαπραγματεύσεις και να καταλήξουμε σε μια συμφωνία που να εγγυάται τη σταθερότητα και να δίνει προοπτική. Ζητούμενο επομένως είναι μια αποτελεσματική συμφωνία» ανέφερε η κ. Κατσέλη.

Η πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας τόνισε πως «η συμφωνία πρέπει να είναι υλοποιήσιμη, να προβλέπει πρωτογενή δημοσιονομικά πλεονάσματα τα οποία θα μπορούν να επιτευχθούν και θα είναι σταθεροποιητική, ήτοι θα μειώνει την αβεβαιότητα και θα εγγυάται τη δυνατότητα εξυπηρέτησης του χρέους στο μέλλον, βγάζοντας τη χώρα από την παγίδα της υπερχρέωσης».

Παράλληλα, ανέφερε επίσης ότι «η συμφωνία πρέπει να είναι αναπτυξιακή, να συμπεριλαμβάνει διαρθρωτικά μέτρα που θα προάγουν την επανεκκίνηση της οικονομίας και να εξασφαλίζουν τη διοχέτευση απαραίτητης ρευστότητας στην αγορά».

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer