Ήταν μια καταπληκτική συναυλία με άριστα σε όλα
Καταχειροκροτήθηκε η Χορωδία Αργοστολίου στην Κύπρο
Πολιτισμός
25/11/2014 | 12:28

Επέστρεψε από την Κύπρο η αποστολή της Χορωδίας και Μαντολινάτας Αργοστολίου.

Η 35μελής αποστολή , παρέμεινε στην Μεγαλόνησο 2 μέρες και πραγματοποίησε μια συναυλία στην νέα αίθουσα εκδηλώσεων του ΠΡΟΕΔΡΙΚOY Μεγάρου στην Λευκωσία . Η εκδήλωση ήταν υπό την αιγίδα της συζύγου του Κύπριου Προέδρου.

Ο σύλλογος είχε προσκληθεί από την Χορωδία «Η Φωνή της Κυρήνειας», η οποία και παρείχε την φιλοξενία , σε ανταπόδοση της φιλοξενίας , που τους παρείχε η Χορωδία μας το 2011.

Η αποστολή πέτυχε απόλυτα από κάθε άποψη. Η εκπροσώπηση του νησιού μας υπήρξε άψογη και οι εντυπώσεις όλων των αδελφών Κυπρίων άριστες.

Στην συναυλία και οι δύο χορωδίες παρουσίασαν ένα θαυμάσιο πρόγραμμα , που ενθουσίασε το κοινό , των πάνω από 500 ατόμων. Η απόδοση μάλιστα , ενός Κεφαλλονίτικου και ενός Κυπριακού τραγουδιού, από κοινού, με 75 τραγουδιστές και 15 όργανα , συγκίνησε ιδιαίτερα.

Ιδιαίτερα η δική μας Χορωδία και μαντολινάτα, αποθεώθηκαν , από ένα κοινό που δεν σταμάτησε να τραγουδά και να καταχειροκροτεί κάθε τραγούδι . Η συγκίνηση του κοινού ήταν ολοφάνερη και πολλές φορές τα μάτια βούρκωναν . Όταν μάλιστα τραγουδήσαμε το τραγούδι του Μάριου Τόκα, «Την Ελλάδα αγαπώ», σε στίχους του ήρωα και μάρτυρα της απελευθέρωσης της Κύπρου Ευαγόρα Παλλικαρίδη, όλα τα μάτια βούρκωσαν και όλα τα χείλη τραγουδούσαν μαζί μας .

Ήταν μια καταπληκτική συναυλία με άριστα σε όλα.

Ο μαέστρος μας Άγγελος Μουρελάτος , η πιανίστα μας Ευαγγελία Φραγκιά , οι μουσικοί και οι χορωδοί μας , έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, και το αποτέλεσμα άγγιξε το τέλειο.

Τέλος δεν πρέπει να μην αναφερθούμε στην άριστη , από κάθε άποψη , φιλοξενία που παρείχαν τα μέλη της Χορωδίας της κατεχόμενης Κυρήνειας , στα μέλη της αποστολής μας.

Δεσμευτήκαμε και οι δύο πλευρές να συνεχιστεί αυτή η συνεργασία και στο μέλλον.

Τώρα ο σύλλογός μας θα ανοίξει τα φτερά του για καινούργιες δημιουργίες και ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες, όλοι μαζί για τον πολιτισμό και την προβολή του τόπου μας .

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer