Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ναυτιλίας ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το προσωπικό του Λ.Σ. στην Κεφαλονιά
Κατέθεσαν υπόμνημα στον Θεοτοκά οι λιμενικοί
Κοινωνία
10/02/2016 | 20:00

Σήμερα, 10-02-2016, ο Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Θεοτοκάς Ιωάννης, ήρθε στην Κεφαλονιά με υπηρεσιακούς παράγοντες προκειμένου να επισκεφτεί την ΑΕΝ Ιονίων Νήσων.

Ο κ. Θεοτοκάς κατά την διάρκεια της ολιγόωρης παραμονής του στο νησί επισκέφτηκε και το Λιμεναρχείο Κεφαλονιάς όπου πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση προσωπικού, έγινε συζήτηση και ενημερώθηκε για τα υπηρεσιακά προβλήματα.

Από τον πρόεδρο της ένωσης μας ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το προσωπικό του Λ.Σ. στην Κεφαλονιά και του παραδόθηκε σχετικό ενημερωτικό υπόμνημα.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα προβλήματα που έχουν προκύψει από την έλλειψη προσωπικού και την διαδικασία των μεταθέσεων, ενώ τονίστηκε η ανάγκη για την θεσμοθέτηση ενός νέου νομικού πλαισίου, το οποίο θα στηρίζεται σε αντικειμενικά κριτήρια και αφενός θα περιορίζει τον συνολικό αριθμό των διενεργούμενων μη απαραίτητων μεταθέσεων, ενώ παράλληλα δεν θα επιτρέπει την δημιουργία οργανικών κενών και θα καλύπτει τις Υπηρεσιακές ανάγκες. Επισημάνθηκε ότι η Ένωση μας διαφωνεί κάθετα με το σχέδιο Π.Δ. για τις μεταθέσεις που πρόσφατα έθεσε το Αρχηγείο στις Ενώσεις Προσωπικού Λ.Σ. για διαβούλευση, καθώς θεωρούμε ότι αυτό κινείται σε λάθος κατεύθυνση.

Ζητήσαμε να γίνει αξιολόγηση των αποτελεσμάτων της μεταρρύθμισης του «Καλλικράτη» στην λειτουργία των Λιμενικών Αρχών και λήψη διορθωτικών μέτρων, καθώς άποψη μας είναι ότι η αναδιάρθρωση των Λιμενικών Αρχών απέτυχε και έχει δημιουργήσει πολύ σοβαρά προβλήματα τόσο στην λειτουργία των Υπηρεσιών όσο και στους συναδέλφους μας.

Στα πλαίσια της αξιολόγησης που θα γίνει ζητήσαμε να εξεταστεί το ενδεχόμενο επανασύστασης του Λιμενικού Σταθμού στο Ληξούρι. Παράλληλα, τονίστηκε ότι επιτακτική κατά την άποψη μας είναι η στελέχωση όλων των Λιμενικών Τμημάτων να γίνεται μέσω της διαδικασίας τακτικών μεταθέσεων, όπως δηλαδή γίνεται για τους Λιμενικούς Σταθμούς, προκειμένου να επιτευχθεί η στελέχωση τους με προσωπικό που θα παραμένει για μεγάλο χρονικό διάστημα, εξασφαλίζοντας την ομαλή λειτουργία τους.

Τέλος, προτείναμε να γίνει μελέτη για την ολοκληρωμένη και μόνιμη λύση στο κτηριακό πρόβλημα του Λιμεναρχείου Κεφαλονιάς καθώς και όλων των Υπηρεσιών Λιμένα αφού, τόσο το κτίριο του Λιμενικού Ταμείου παρουσιάζει προβλήματα, όσο και το κτίριο του Τελωνείου και του ΕΟΤ στον ίδιο χώρο έχουν κριθεί ακατάλληλα και οι υπηρεσίες τους πλέον στεγάζονται σε λυόμενους οικίσκους.

Ευχαριστούμε τον κ. Γενικό Γραμματέα για τον χρόνο που διέθεσε για να βρεθεί ανάμεσα στο προσωπικό του Λιμεναρχείου Κεφαλονιάς, παρά το βεβαρημένο του πρόγραμμα και ευελπιστούμε για την στήριξη εκ μέρους του των δίκαιων – λογικών αιτημάτων μας.

Εκ του Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                     Ο Γεν. Γραμματέας

ΣΤΑΜΑΤΕΛΑΤΟΣ Σπυρίδων                    ΑΓΓΟΥΡΙΑΣ Γεράσιμος

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer