Καρέ - καρέ η επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στη Λέσβο.
Καρέ – καρέ η επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στη Λέσβο
Εκκλησία
16/04/2016 | 12:50

Οχι στην παγκοσμιοποίηση της αδιαφορίας είναι το μήνυμα που έστειλε ο Πάπας Φραγκίσκος, μαζί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο, με την κοινή επίσκεψή τους στο hotspot της Μόριας στη Λέσβο.

Ο προκαθήμενος της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας αναχώρησε νωρίς το πρωί από τη Ρώμη.

Μέσα στο αεροσκάφος της Alitalia ο Πάπας είχε συνομιλία με τους δημοσιογράφους για τη σημασία της επίσκεψής του στη Λέσβο.

 

Ο Φραγκίσκος έφτασε στη Μυτιλήνη στις 10.320 ώρα Ελλάδος και τον υποδέχθηκαν, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος.

 

 

 

 

Ο Φραγκίσκος είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσιπρα και τους προκαθήμενους του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Ελλαδικής Εκκλησίας.

Ακολούθησε η  επίσκεψη των τριών προκαθημένων στο hotspot της Μόριας, όπου εκτυλίχθηκαν συγκινητικές σκηνές.

Με στοργικά λόγια οι δυο προκαθήμενοι και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών ακόμα και με παιχνίδια με τα παιδιά, έδωσαν κουράγιο στους ανθρώπους αυτούς που έχουν μπει στη μεγάλη τους πλειονότητα στην Ελλάδα μετά τις 20 Μαρτίου και σε εφαρμογή της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας ζουν υπό περιορισμό.

 

Από τις κορυφαίες στιγμές της μέχρι τώρα πορείας των τριών Ιεραρχών, ήταν όταν νεαρός πρόσφυγας κλαίγοντας γοερά φιλούσε τα χέρια του Πάπα και του Πατριάρχη ζητώντας τους να κάνουν κάτι για να συνεχίσουν να ελπίζουν.

Οι τρει; προκαθήμενοι υπέγραψαν κοινή εκκληση προς τη διεθνή κοινότητα να ανταποκριθεί με θάρρος στη αντιμετώπιση της τεράστιας ανθρωπιστικής κρίσης.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer