Ιδιαίτερα καυστικός εμφανίστηκε ο Διονύσης Λυκούδης για τα όσα είπε (ή καλύτερα δεν είπε) ο Αναπληρωτής Υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης.
Καμία δέσμευση από τον υπουργό λέει ο Λυκούδης (βίντεο)
Πολιτική
26/03/2015 | 17:13

Ρεπορτάζ: Μιχάλης Ανδρεαδάκης
Ιδιαίτερα καυστικός εμφανίστηκε ο Διονύσης Λυκούδης για τα όσα είπε (ή καλύτερα δεν είπε) ο Αναπληρωτής Υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης για την πορεία των έργων αποκατάστασης του νησιού μετά τους σεισμούς στην ανοικτή συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο Ληξούρι.

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Εργων συγκάλεσε το μεσήμερι της Πέμπτης έκτακτη συνέντευξη Τύπου στο γραφείο του, θέλοντας να πει “καθαρές κουβέντες και αλήθειες”, όπως είπε χαρακτηριστικά. Το μήνυμα που έστειλε ήταν ξεκάθαρο προς πάσα κατεύθυνση:”Με την Κεφαλονιά δεν θα παίξει κανένας. Ούτε κυβέρνηση, ούτε Υπουργός, ούτε Βουλευτής, ούτε Περιφερειάρχης, ούτε Αντιπεριφερειάρχης, ούτε Δήμαρχος, ούτε κανένας. Με αυτά τα ιερά χώμστα του νησιού αυτού δεν μπορεί να παίζει κανένας. Η παρουσία της πολιτικής ηγείας του Υπουργείου ήταν ένα πολιτικό παιχνίδι. Υπεύθυνη για την ανασυγκρότηση ενός τόπου μετά από μια φυσική καταστροφή είναι η Πολιτεία. Ο Δήμος δεν έχει χρήματα στο ταμείο του, ούτε τα χρηματοδοτικά εργαλεία και η κυβέρνηση αρνήθηκε ότι είναι ευθύνη της η ανασυγκρότηση του νησιού μας” τόνισε.

Ο κ. Λυκούδης ανέλυσε εν συνεχεία τα 12 σημεία του σχεδίου δράσης που είχε εκπονήσει η Δημοτική Αρχή με τον τ. Υπουργό Υποδομών, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, συνολικού κόστους 77 εκατ. ευρώ. Από αυτά, όπως είπε, υλοποιήθηκαν τα έξι σημεία, κόστους 35 εκατ. ευρώ και κάλεσε την κυβέρνηση να κάνει το ίδιο και για τα υπόλοιπα. “Ο αρμόδιος Υπουργός Υποδομών και μετά από απαίτηση όλων των Ληξουριωτών δεν δεσμεύτηκε χθες απολύτως σε τίποτα. Γίναμε θεατές μιας τετράωρης συναντησης και σε όλα απάντησε “θα δούμε”. Αμφισβήτησε και ακύρωσε αυτά που είχαμε συμφωνήσει και όσα είχε κατακτήσει το νησί με αποκορύφωμα τα 6 εκατ. ευρώ που αφορούν την αποκατάσταση των πληγωμένων κοινόχρηστων χώρων του Ληξουρίου. Και όταν έθεσα το θέμα, ο Υπουργός μου είπε να τα βάλουμε στο ΣΕΣ. Με λίγα λόγια την υποχρέωση της Πολιτείας τη μετέφερε ο Υπουργός σε υποχρέωση του Ντράγκι και της Ευρωπαϊκής Ενωσης” επισήμανε. lukoudhs (2)

Και κατέληξε στέλνοντας το εξής μήνυμα προς την κεντρική κυβέρνηση, τη Βουλευτή και την Περιφερειακή Αρχή. “Εμείς σε προηγούμενη συνέντευξη Τύπου χτυπήσαμε καμπανάκι αλλά σήμερα χτυπάμε καμπάνες! Δεν ξέρω τι θα κάνει ο Τσίπρας με τον Ντράγκι. Δεν έχω μάθει να μιλάω με φράσεις δημιουργικής ασάφειας, Εμείς θέλουμε σαφέστατες και καθαρές κουβέντες. Γι αυτό καλούμε τη Βουλευτή, τον Περιφερειάρχη και τον Αντιπεριφερειάρχη να παίξουν τον ιστορικό τους ρόλο και τη κεντρική κυβέρνηση να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων γιατί αυτή η πατρίδα εδώ και 53 χρόνια κουνιέται. Η Κεφαλονιά ειναι πάνω από αντιπαραθέσεις. Δεν φταίει σε τίποτα να πληρώνει θεατρινισμούς και σκηνικές παρουσίες. Οποιος επιθυμεί έχουμε τα μέσα να τους βρούμε δουλειά από τη στιγμή που ο Δήμαρχος υπήρξε θεατρικός επιχειρηματίας! Η Κεφαλονιά δεν έχει αναγκη από θεατρίνους αλλά από ανθρώπους που είναι έτοιμοι να προσφέρουν στον τόπο”. lukoudhs (3)

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer