Δυστυχώς σήμερα το μεσημέρι ο αγαπημένος μας Διονύσης Καππάτος «έφυγε» από τη ζωή και αποδήμησε για άλλα μέρη …
«Καλό ταξίδι» , αρχηγέ των ατάκτων!
Κοινωνία
06/04/2014 | 19:29

Του Άγγελου Σκλαβουνάκη

Ο άνθρωπος  που αγάπησε όσο λίγοι τον τόπο του και το απέδειξε έμπρακτα  απεβίωσε σήμερα σε ηλικία 81 ετών , αφήνοντας σε όλους τις πιο γλυκές αναμνήσεις γύρω από το πρόσωπο του.

ortsolas

Το σώμα του «σοφού» γέροντα μπορεί να έφυγε όμως άφησε για πάντα πίσω του την καλοσύνη και την έμπρακτη αλληλεγγύη του στο χωριό.  Ο…  «δις ισόβια καταδικασμένος στο καφενείο» όπως έλεγε χαριτολογώντας,  ήταν μία από τις φυσιογνωμίες που θα μείνουν στη μνήμη όλων  για τον χαρακτήρα και τη ντομπροσύνη του.

Ο «Όρτσολας» ήταν καλός με τους καλούς και κακός  με τους… πολιτικούς…

Όλα όσα λέμε μεταξύ μας τα τελευταία χρόνια της κρίσης, ότι δεν πληρώνουμε, δεν τους αναγνωρίζουμε , δεν .., δεν..και περιοριζόμαστε στα λόγια και στις αμπελοφιλοσοφίες, ο  κυρ Διονύσης τα έκανε ΠΡΑΞΗ.

Ακόμα και σε μεγάλη ηλικία είχε πολιτική σκέψη και κρίση και  αποφάσισε να κάνει το παραδοσιακό του καφενείο, έναν τόπο όπου δεν είχαν θέση… πολιτικοί, φόροι και κάθε είδους γραφειοκρατική πλεονεξία.

Το σίγουρο είναι ότι ακόμα και στο «μεγάλο ταξίδι» του ο κυρ Διονύσης πάει λεύτερος χωρίς πασαπόρτια και αποδεικτικά, μονάχα με  την λεβεντιά του και το πείσμα του…

Θα είσαι πάντα ο αρχηγός  και εμείς οι άτακτοι..

notsolos

Πηγή: dilinata.gr

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer