Σύσκεψη στελεχών για τους άξονες του προγράμματος της «Επτανησιακής Αναγέννησης».
Καλούδης: ««Την Κεφαλονιά πρέπει να την νιώθουμε σα να είναι η πόλη μας»
Πολιτική
12/02/2014 | 13:30

Σύσκεψη με στελέχη της παράταξής του είχε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Γιώργος Καλούδης στην αίθουσα συσκέψεων του Εργατικού Κέντρου.
Στην ομιλία του ο κ. Καλούδης στάθηκε αρχικά στους  δύο βασικούς άξονες δράσης   της Επτανησιακής Αναγέννησης που κινήθηκε με συνέπεια και σταθερότητα αλλά και δυναμική και είναι: 1) Ο καθαρά ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΟΣ ΑΞΟΝΑΣ με τη τεκμηριωμένη κριτική στις κυβερνήσεις  και του νυν-απερχόμενου Περιφερειάρχη Σπύρου Σπύρου,  καθώς και οι θετικοί διέξοδοι σε βασικά και καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των Επτανήσων.
«Τα δύο τελευταία χρόνια υπήρξε δική μας δικαίωση όσον αφορά τις κινήσεις χωρίς όραμα και σχέδιο από τον κ. Σπύρου, ο οποίος είναι ένα εξάρτημα της Κεντρικής Διοίκησης», τόνισε ο κ. Καλούδης καθώς όπως συμπλήρωσε: «Δεν έχουν δοθεί λύσεις σε κύρια ζητήματα, δεν υπάρχει σχέδιο για αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών,  ενώ το  πιο πρόσφατο παράδειγμα δείχνει ότι  οι κάτοικοι της Κεφαλονιάς υποφέρουν από τις επιπτώσεις του σεισμού στα σπίτια τους και τη ζωή τους γενικότερα».
Δεν υπήρχε πρόνοια για ένα τέτοιο καταστροφικό γεγονός, όπως ο σεισμός που έθεσε σε κίνδυνο της ζωή των συμπατριωτών μας, «Την Κεφαλονιά πρέπει να την νιώθουμε σα να είναι η πόλη μας και τους Κεφαλλονίτες σαν να είμαστε εμείς. Θα μπορούσε να συμβεί εδώ ο σεισμός. Πήγα και είδα το Ληξούρι και πραγματικά οι Ληξουριώτες είναι περήφανοι άνθρωποι. Αν ένας τέτοιος σεισμός είχε γίνει αλλού η καταστροφή θα ήταν πολύ μεγαλύτερη».
Ο Γιώργος Καλούδης μιλώντας σε στελέχη της παράταξής του τόνισε, ότι υπάρχουν πέντε (5) άξονες στους οποίους θα κινηθούν:

1.    Αναπροσαρμογή του ρόλου του Περιφερειακού Συμβουλίου και των κίνητρων που θα πρέπει να δοθούν στους Συμβούλους.
2.    Πλήρης διοικητική διοργάνωση της Περιφέρειας και ο επαναπροσδιορισμός του νόμου Καλλικράτη. Οι Παξινοί, οι Μεγανησιώτες, οι κάτοικοι Ερείκουσας, Μαθρακίου, Οθωνών  να έχουν δικό τους εκπρόσωπο.
3.    Ο Τουρισμός, που έδειξε με την κρίση ότι αποτελεί βασική πηγή εσόδων, πρέπει  να συνδυαστεί με την αναδιοργάνωση του πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα, με πολιτική κινήτρων. Αναπροσαρμογή που είναι αναγκαία ώστε να μην χρειάζεται η εισαγωγή στη χώρα μας π.χ. λαδιού και άλλων προϊόντων στα οποία τα Νησιά μας πρέπει και μπορούν να είναι αυτόνομα, αυτάρκη.
4.    Παιδεία – Πολιτισμός – Αθλητισμός.
5.    ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ όμως τουριστική και αγροτική ανάπτυξη απαιτούνται συγκοινωνίες σύγχρονες όπως στα ΝΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ (Μαγιόρκα, κ.λ.π.)
Η κατάσταση είναι τραγική σήμερα καθώς  Οθωνοί – Ερείκουσα – Μαθράκι, είναι αποκλεισμένα. Κεφαλλονιά και Ιθάκη είναι αποκλεισμένες από τη Πάτρα.
Επίσης, ο κ. Καλούδης τόνισε την ανάγκη δημιουργίας τεσσάρων (4) επιτροπών με πρωταγωνιστικό ρόλο που θα έχουν καθημερινή και ανελλιπή επαφή με τους πολίτες:
1.    Οικονομική Επιτροπή
2.    Επιτροπή Προγράμματος
3.    Επιτροπή Κοινωνικής Πολιτικής
4.    Επιτροπή Διαβούλευσης με τους οργανωμένους Φορείς για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
Αναφορικά με την Επιτροπή που θα έχει να κάνει με τους Φορείς, μεγίστης σημασίας είναι το θέμα των Αγροτών, καθώς υπολογίζεται ότι στη Κέρκυρα υπάρχουν χίλια (1000) άτομα που ζουν αποκλειστικά από τον Αγροτικό τομέα και πεντακόσια (500) άτομα πουν ζουν αποκλειστικά από την αλιεία.
Η σύσκεψη ολοκληρώθηκε με τις ιδέες αλλά και τις προτάσεις των στελεχών της Επτανησιακή Αναγέννησης στα παραπάνω θέματα, με πρωταρχικό στόχο και μέλημα τους Επτανήσιους πολίτες και τις ανάγκες τους.

Θα ακολουθήσουν παρόμοιες συσκέψεις σε όλα τα Νησιά μας και θα ολοκληρωθούν με Πανεπτανησιακή Συνδιάσκεψη.

Υπεύθυνοι Προγράμματος εκλέχτηκαν οι Πέτρος Αυγερινός και Γιάννης Βραδής.
Υπεύθυνη Κοινωνικής Πολιτικής η Σοφία Λίβερη.

kaloudhs

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer