Από τη σημερινή Περιοδεία Καλούδη – Μεσσάρη Επτανησιακής Αναγέννησης στο Ληξούρι.
Καλούδης – Μεσσάρης στο Ληξούρι
Πολιτική
08/05/2014 | 14:48

Είναι χαρακτηριστική η διαμαρτυρία του συμπολίτη μας Ληξουριώτη Διονύση Γρηγορόπουλου, που οι Γιώργος Καλούδης, Νικος Μεσσάρης τον συνάντησαν σήμερα το μεσημέρι στο πεζοδρόμιο του εγκαταλελειμμένου Ληξουρίου:
« Για δύο μήνες έμενα μέσα στο αμάξι μου. Τώρα μένω μέσα σε ένα τροχόσπιτο που παραχώρησε η Βεργωτή. Έχω φτύσει αίμα να πάρω το επίδομα φιλοξενίας και ακόμα τίποτα. Μας κοροϊδεύουν και μας βασανίζουν», τόνισε στη Παράταξη της Επτανησιακής Αναγέννησης, ζητώντας τη συμπαράστασή της.
Η δύναμή μας είναι ο καθαρός λόγος μας, είπε ο Γιώργος Καλούδης, και η δημοσιοποίηση του θέματος που θα κάνουμε σήμερα κιόλας, είναι η απάντησή μας για να παύσουν οι κρατούντες, που ενώ έχουν χρήματα για να χρηματοδοτούν τα κόμματά τους και να καπελώνουν τους πολίτες …δεν πληρώνουν τους άστεγους συμπολίτες μας Ληξουριώτες !

2.ΠΕΤΡΙΤΣΕΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΓΙΑ ΦΟΙΤΗΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ

Ο υπ. Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων και Επικεφαλής της Επτανησιακής Αναγέννησης και της αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων Γιώργος Καλούδης, με τον υπ. Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλλονιάς Νικόλα Μεσσάρη, και τους υποψήφιους Περιφερειακούς Σύμβουλους Γιάννη Απέργη, Άντζελα Μουρελάτου, Κατερίνα Μοσχοπούλου, Στέλιο Στεφανάτο, (Ευθύμιο) Άκη Κοκόση και Σταύρο Ρόκκο επισκέφθηκαν το Πετρίτσειο Γυμνάσιο και Λύκειο Ληξουρίου που στεγάζονται σε ακατάλληλα προκατ σπιτάκια. Είναι ένα από τα 4 σχολεία που είναι άστεγα καθόσον τέσσερα από τα 6 (έξι) σχολικά κτίρια της Παλλικής (Ληξουρίου, είναι άχρηστα και κατεδαφιστέα

Στο διάλειμμα των μαθημάτων μίλησαν με τους καθηγητές και τον Διευθυντή κ.Ρίζο, οι οποίοι έθεσαν το θέμα της ακαταλληλότητας και επικινδυνότητας του σχολείου και της μειονεκτικότητας των μαθητών σε σύγκριση με τους μαθητές της άλλης Ελλάδας και της Κεφαλλονιάς.
Οι καθηγητές και ο Διευθυντής είπαν στα στελέχη της Επτανησιακής Αναγέννησης:
« Τα σπιτάκια αυτά είναι ακατάλληλα για σχολεία και μαθητές. Οι μαθητές δεν μπορούν να κάνουν μάθημα, δεν μπορούν να κάνουν ούτε Γυμναστική ούτε αθλητισμό και τους φέρνουν σε μειονεκτική θέση. Δίνουμε στους μαθητές νερό αλλά δεν υπάρχει ούτε κυλικείο, λόγω ανεπάρκειας των κρατούντων. Είχαν υποσχεθεί ότι θα χουμε κυλικείο αλλά δεν δίνουν άδεια κυλικείου γιατί …τα σπιτάκια δεν έχουν άδεια ! Δεν υπάρχει περίφραξη.
Το σχολείο υπολειτουργεί.
Το σχολείο είναι σε λάθος χώρο. Μία μέρα που είχε καιρό (μποφόρ) μαζέψαμε τσουβάλια άμμο θαλάσσης μέσα από το σχολείο. Το γρεαφείο Διευθυντή είναι αποθηκευτικός χώρος. Το Σεπτέμβρη πρέπει να έχουμε πάει σε έναν ανθρώπινο χώρο.
15 χρόνια οι Ληξουριώτες ζητάμε ένα καινούριο σχολικό κτίριο και 15 χρόνια Κοροιδεύουν τους Ληξιουριώτες, ντόπιοι και Αθηναίοι, αφού σε ερώτηση στη Βουλή ο υπουργός απάντησε ..ότι ουδέποτε η Κεφαλλονιά του υπέβαλε αίτημα για καινούργιο σχολικό κτίριο.»
Η Παράταξη της ΕΠΑΤΝΗΣΙΑΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ δεσμεύτηκε ότι θα αναδείξει και θα προωθήσει το θέμα ανέργεσης νέου σχολικού κτιρίου για το Πετρίτσειο Γυμνάσιο και Λύκειο, αρχής γενομένης από τη σημερινή ανακοίνωσή μας-δημοσιοποίηση αυτού του καυτού προβλήματος των εγκαταλελειμμένων Ληξουριωτών !

3. ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΑΝΤΖΑΒΙΝΑΤΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ
Στη συνέχεια επισκέφθηκαν το Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο Ληξουρίου, όπου συνομίλησαν με ασθενείς σε αναμονή, με γιατρούς, όπως τη Νόπη Αλεξανδροπούλου, πρώην Δήμαρχο Παλλικής και με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Διονύση Μαρκάτο.
Ο Γιώργος Καλούδης τόνισε ότι η θέση της μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξής μας ήταν μαχητική και ανυποχώρητη όταν η κυβέρνηση της Αθήνας ήθελε να καταργήσει το Νοσοκομείο Ληξουρίου, που άλλωστε είναι και δωρεά υπό όρους του Μαντζαβινάτων, και συμβάλαμε στο να μη νεκρώσει το Ληξούρι. Όπως και αντισταθήκαμε μαχητικά στην αρπαγή ζωτικών υπηρεσιών από το Ληξούρι, όπως Ειρηνοδικείου, ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΦΟΡΙΑΣ κλπ που εξόντωσαν την οικονομία του Ληξουρίου.

4. ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Ακολούθησε η επίσκεψη στα γραφεία του προγράμματος ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ. Οι εργαζόμενοι τελούν σε ένα καθεστώς διαρκούς αβεβαιότητας και ανασφάλειας, καθόσον δεν είναι μία κοινωνική υπηρεσία αλλά στηρίζονται σε ευρωπαϊκά προγράμματα και κάθε χρόνο αλλάζουν τα πάντα: Και τα κριτήρια βοήθειας και περίθαλψης σε αναξιοπαθούντες πολίτες, και τα κριτήρια επιλογής του προσωπικού. Αλλάζουν όλα τα δεδομένα κάθε χρόνο χωρίς να εξετάζουν τις ουσιαστικές ανάγκες των αναξιοπαθούντων συμπολιτών μας. Στην ουσία έχουν διαλύσει το κοινωνικό κράτος.

5.ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ: ΟΙ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ ΣΕ ΦΑΣΗ ΜΗΔΕΝ
Αντί κυβέρνηση της Αθήνας και Περιφέρεια να είχαν εκπονήσει ένα σχέδιο για την αποκατάσταση των υποδομών του Ληξουρίου, τα πράγματα βρίσκονται σε σημείο μηδέν.
«Μας κοροϊδεύουν, δεν δουλεύει κανείς στο Λιμάνι, θα μπορούσε σε 10 ημέρες να φτιαχτεί. Ούτε μία τσάπα δεν δουλεύει, ούτε ένα φτυάρι δεν δουλεύει.», είπαν Ληξουριώτες στη Πλατεία στους Καλούδη-Μεσσάρη.
Άλλοι Ληξουριώτες στη Πλατεία Ληξουρίου είπαν στον Γιώργο Καλούδη: «Δεν έριξαν ούτε ένα αυτοκίνητο άσφαλτο στη πλατεία. ¨ότι έκανε η ΕΥΔΑΠ για το νερό και τις υποδομές νερού, αλλά την έδιωξαν, ετάφησαν στη μέση και το καλοκαίρι δεν θα χουμε νερό στο Ληξούρι. Έδιωξαν και το Μηχανικό του στρατού που θα μπορούσε να βοηθήσει και έδωσαν κάποια έργα σε δικούς τους εργολάβους από την Αθήνα.», είπαν στους Καλούδη και Μεσσάρη επαγγελματίες στη Παραλιακή του Ληξουρίου, με νεκρά χωρίς πελάτες τα μαγαζιά τους.

6. ΣΤΟΝ ΛΙΜΕΝΑΡΧΗ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΛΩΤΗΣ ΕΞΕΔΡΑΣ ΦΙΣΚΑΡΔΟΥ

Γιώργος Καλούδης, Νικόλας Μεσσάρης, Γιάννης Απέργης και Ευθύμιος (Άκης) Κοκκόσης επισκέφθηκαν και τον Λιμενάρχη Κεφαλλονιάς και Αντιπρόεδρο του Δημοτικού Ταμείου Κεφαλλονιάς Γιώργο Καλλιτσωνάκη, για να έχουν ενημέρωση για το μ ε αρ. 1 θέμα του Φισκάρδου, τη μη τοποθέτηση της πλωτής εξέδρας, η οποία θα διπλασίαζε περίπου τη χωρητικότητα ελλιμενισμού σκαφών στο πανέμορφο Φισκάρδο.
Μετά τη συνάντηση ο Γιώργος Καλούδης έκανε την εξής δήλωση:
« Είναι λυπηρό το γεγονός που για 12 χρόνια Νομαρχία, Περιφέρεια διορισμένη, Διοίκηση Σπύρου και Κουρή τα τελευταία 3 ½ χρόνια αλλά και οι βουλευτές Κεφαλλονιάς δεν ενδιαφέρθηκαν και δεν αγωνίστηκαν να εκδοθεί άδεια για τη πλωτή εξέδρα του Φισκάρδου, η οποία τώρα δεν τοποθετείται λόγω κάποιας καταγγελίας Φισκαρδιανής. Από την άλλη πλευρά η γραφειοκρατία της Αθήνας είναι ανίκητη, αλλά συνυπαίτιοι είναι και όσοι συνεχίζουν να την υπηρετούν μέσα από τα κόμματα του σάπιου πολιτικού συστήματος τα οποία δεν μπορούν να δώσουν λύση για 12 χρόνια ούτε για τη τοποθέτηση μιας πλωτής εξέδρας στο Φισκάρδο που τη τοποθέτησε ο Πρόεδρος Κοντογούρης πριν 12 χρόνια. Και αυτά τα κόμματα χρηματοδοτούνται από την άγρια φορολογία των Επτανησίων και των Ελλήνων για να κάνουν προεκλογικούς αγώνες και να φοράνε και να επιχειρούν να φορέσουν φέσια στο λαό τους δικούς τους κομματάρχες ως Δημάρχους και Περιφερειάρχες. Παραβιάζοντας και την αρχή της λαϊκής κυριαρχίας. Να γιατί εμείς στην Επτανησιακή Αναγέννηση είμαστε διαφορετικοί, οι μόνοι γνήσιοι Επτανήσιοι, που θα κάνουμε τις ρήξεις, τις ανατροπές και τις αλλαγές που χρειάζεται ο τόπος μας.»

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer