Το θέμα αυτό το είχαμε και έχουμε μόνιμο στα διεκδικούμενα και ασκούμε αφόρητες πιέσεις στο κράτος της αθηναικής ολιγαρχίας, για αυτό
Καλούδης: “Μείωση του ΦΠΑ και στο Ιόνιο”
Πολιτική
03/04/2015 | 14:37

Από το 2010 ανακαλύψαμε και αναδείξαμε τον μειωμένο συντελεστή 5% ΦΠΑ στα Νησιά του Αιγαίου αλλά και σε νησιά των Κυκλάδων, όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη, γεγονός που: 1) συνιστά διάκριση σε βάρος των Νησιών της Επτανήσου και 2) κάνει τη ζωή μας και τις τουριστικές μας υπηρεσίες πολύ πιο ακριβές και δυσπρόσιτες.

Το θέμα αυτό το  είχαμε και έχουμε μόνιμο στα διεκδικούμενα και ασκούμε αφόρητες πιέσεις στο κράτος της αθηναικής ολιγαρχίας, για αυτό.

Το Νοέμβρη 2011 ο Σαμαράς ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης  στο Ζάπειο 3, και κάτω από την επιρροή του Δένδια, εξήγγειλε μείωση του  κατώτερου συντελεστή ΦΠΑ στο 5% και στα Επτάνησα. Το γεγονός αυτό τότε το χαιρετίσαμε και περιμέναμε την υλοποίησή του. Επί 3 χρόνια ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος, η κυβέρνησή του, οι υπουργοί του Δένδιας και Γκερέκου, οι βουλευτές τους Επτανήσων δεν έκαναν ούτε μία προσπάθεια, δεν άνοιξαν ούτε μία φορά το στόμα τους.  Ήταν ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΑΤΗ για άγρα ψηφοφόρων. Αυτό είναι μία ήπια εκδοχή του σάπιου πολιτικού συστήματος που χρειάζεται άμεση ανατροπή.

Τέλη Αυγούστου 2013 ο τότε αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ  Αλέξης Τσίπρας μίλησε στο Πεντοφάναρο. Ενόψη των επικείμενων Εκλογών  για τη Περιφέρεια και τον Δήμο, και κάτω από τη πίεση της επιχειρηματολογίας μας, και του προεκλογικού σχεδιασμού των τοπικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για εντυπώσεις και ψηφοθηρία,  εξήγγειλε μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ 5% και στα Νησιά του Ιονίου, όπως και στα Νησιά του Αιγαίου, όταν γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ.

Εδώ και  3 εβδομάδες η υπουργός αναπληρώτρια Οικονομικών, Βαλαβάνη, μάλλον κάτω από τη πίεση των Γερμανών για «πολλές μεταρρυθμίσεις», στην αρχή διέρρευσε και μετά δήλωσε τηλεοπτικά σκέψεις-σχέδιο  για αύξηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στα Νησιά του Αιγαίου και εξίσωσή του με την Αθήνα.

 Μετά από την αντίδραση των βουλευτών, Περιφερειάρχη και Δήμαρχων Νοτίου και Βορείου Αιγαίου το απέσυρε και το περιόρισε για τη Μύκονο και Σαντορίνη.  Έδειξε μάλιστα πάρα πολύ ενοχλημένη από τη δημόσια επιστολή του Δήμαρχου Λέσβου.

Από τα Επτάνησα μόκο. Τσιμουδιά. Καμμία επιστολή, καμμία αναφορά στις προεκλογικές εξαγγελίες. ! Καμμία υπενθύμιση για το πώς υφαρπάσθησαν οι ψήφοι με στόχο εμάς !  Silence !

Τα Επτάνησα έχουν 6 βουλευτές, Περιφερειάρχη και Δήμαρχους ;

Γιατί τέτοια  άκρα του τάφου σιωπή ? Ενώ στο Αιγαίο γενική αντίσταση ?

Να γιατί στο Αιγαίο προοδεύουν και τα Επτάνησα βουλιάζουν. Στο Αιγαίο  εκλέγονται  πολιτικοί εκπρόσωποι. Στο Ιόνιο κομματικοί υπάλληλοι !

Γιώργος Καλούδης

Επικεφαλής “Επτανησιακής Αναγέννησης”

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer