Το πρόγραμμα περιλαμβάνει σεμινάρια χορού, shows από διάσημους καλλιτέχνες του είδους, καθώς και έναν διαγωνισμό χορού
Καλοκαιρινή Εβδομάδα Χορού στο Ληξούρι
Πολιτισμός
12/05/2015 | 15:24

Του Μιχάλη Ανδρεαδάκη

Η “Καλοκαιρινή Εβδομάδα Χορού” (Summer Dance Week) έρχεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην Κεφαλονιά, βάζοντας στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος το Ληξούρι. Η διεξαγωγή της θα γίνει το διάστημα 13-20 Ιουλίου υπό την αιγίδα της ΚΕΔΗΚΕ και στο πλαίσιο της διοργάνωσης πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης συνέντευξη Τύπου στο Δημοτικό Θέατρο “Ο Κέφαλος” με ομιλητές τον Αντιδήμαρχο Βαγγέλη Κεκάτο και την υπεύθυνη του “Summer Dance Week” και δασκάλα χορού, Ελισάβετ Λιβιεράτου.

Το πρόγραμμα του Summer Dance Week περιλαμβάνει σεμινάρια χορού (Κλασικού Μπαλέτου, Σύγχρονου Χορού, Hip – Hop, Zumba, Latin, Salsa, Bachata, Kizomba και Tango Argentino), shows από διάσημους καλλιτέχνες του είδους καθώς και από τις σχολές χορού που θα συμμετέχουν καθώς και έναν διαγωνισμό χορού για όσους επιθυμούν να συμμετέχουν με έπαθλα για την 1η, 2η, 3η θέση και πιστοποιητικό συμμετοχής για όλους.

Ο κ. Κεκάτος δήλωσε για τη διεξαγωγή της Εβδομάδας Χορού: “Είναι ένα πολύ καλό Φεστιβάλ που γίνεται μετά το αντίστοιχο κορυφαίο της ρυθμικής γυμναστικής με μεγάλη προϊστορία και ξεκινάει από το Ληξούρι. Είναι πολύ σημαντικό αυτό γιατί το όλο σκεπτικό του Καλλικράτη δεν είναι να καπελώνει περιοχές αλλά να αναδεικνύει περιοχές. Μ’ αυτό το Φεστιβάλ γίνεται το Ληξούρι η πρωτεύουσα τη Ελλάδας για μια εβδομάδα.

Είναι μια γιορτή που καλύπτει ειδικές ενότητες χορού και περιλαμβάνει διάφορα πολιτιστικά δρώμενα. Εμείς στεκόμαστε με σεβασμό και θαυμασμό απέναντι σε αυτές τις προτάσεις. Συμπρωταγωνιστικό ρόλο παίζει και η ΚΕΔΗΚΕ και η συμβολή του Προέδρου, Αγγελου Κωνσταντάκη και του Αντιπροέδρου, Γιώργου Κατσιβέλη είναι οι ασφαλιστικές δικλείδες ότι θα έχει τεράστια επιτυχία”.

Η Ελισάβετ Λιβιεράτου τόνισε από την πλευρά της: “Ξεκινήσαμε πέρυσι δειλά-δειλά μετά το σεισμό. Πέρυσι πραγματοποιήθηκε για τρεις ημέρες ενώ φέτος θα γίνει μια ολόκληρη εβδομάδα. Το σκεφτόμασταν αρκετά χρόνια γιατί τα παιδιά μας δεν έχουν τη δυνατότητα να κάνουν άλλα μαθήματα εκτός από τις σχολές χορού εδώ και αποφασίσαμε αφού είμαστε το ομορφότερο νησί της Ελλάδας να το πραγματοποιήσουμε. Θέλω να συμμετέχουν ολοι σ’ αυτό το φεστιβάλ, όχι μόνο αυτοί που ξέρουν χορό αλλά αξίζει να έρθουν και σαν παρουσίαση να απολαύσουν τα εκπληκτικά shows που θα γίνουν από επαγγελματίες χορευτές”.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την “Καλοκαιρινή Εβδομάδα Χορού” μπορείτε να απευθυνθείτε στοwww.summerdanceweek.gr.

xoros (1) xoros (2) xoros (3) xoros (4)

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer