Επίσημη παρουσίαση έκθεσης στις 20 Αυγούστου και ώρα 20.30 στο Ιόνιο Κέντρο Τεχνών και Πολιτισμού
Καλλιγραφία και πολιτισμικές εικόνες BANU INANC UYAN DUR
Κοινωνία
17/08/2013 | 12:46

«Καλλιγραφία  και Πολιτιστικές Εικόνες»

Η Banu İnanç Uyan Dur, συνδυάζει καλλιγραφικές εκφράσεις με πολιτιστικές εικόνες σε mixed media. Στα έργα της, αναζητά νέες ερμηνείες στην τέχνη της καλλιγραφίας και τα οπτικά στοιχεία  των αρχαίων Πολιτισμών της Ανατολίας.

Η Banu İnanç Uyan Dur είναι  επίκουρος καθηγήτρια  στο TOBB Πανεπιστήμιο Οικονομικών και Τεχνολογίας, Σχολή Καλών Τεχνών, Σχεδίου και Αρχιτεκτονικής. Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Gazi, Τμήμα Εκπαίδευσης , Διδασκαλίας  Καλών Τεχνών , πρόγραμμα διδασκαλίας Ζωγραφικής το 2002. Έλαβε ΜΑ (2006) και διδακτορικό στην Τέχνη (2011) από το Πανεπιστήμιο Hacettepe ıÜü Σχολή Καλών Τεχνών, Τμήμα Γραφιστικής. Έχει σπουδάσει 5 μήνες στο Τμήμα Γραφιστικής στην Ακαδημία Καλών Τεχνών του Κατοβίτσε / Πολωνία, με υποτροφία  για  έρευνα από την κυβέρνηση της Πολωνίας το έτος 2010. Έχει λάβει εθνικά και διεθνή βραβεία graphic design για το σχεδιασμό αφίσας και σχεδιασμό wayfinding. Έχει  4 ατομικές εκθέσεις και συμμετείχε σε πάνω από 40 διεθνείς εκθέσεις, ορισμένες κατόπιν   διαγωνισμού.

Στα σχέδια της, Banu İnanç Uyan Dur, εμπνέεται  κυρίως από το πολιτιστικό της περιβάλλον .Σύμφωνα με τις δηλώσεις της «Ο γεωγραφικός τόπος όπου  ζω έχει ένα πλούσιο ιστορικό παρελθόν, το οποίο έχει φιλοξενήσει πολλούς διαφορετικούς πολιτισμούς για αιώνες. Θρύλοι , μοιρολόγια, ιστορίες,  συστήματα πεποιθήσεων και  τραγωδίες εξακολουθούν να είναι μέρος της ζωής μας. Ατέρμονες  αγώνες και πολιτικά παιχνίδια είναι φυσιολογικά γεγονότα  για τη ζωή του καθενός από εμάς σε αυτά τα εδάφη. Εδώ, όλη αυτή η πλούσια πολιτιστική συσσώρευση και εντατική πολιτική ατζέντα είναι η πηγή των σχεδίων μου».

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer