Αυξημένη κατά 11% τον Ιούνιο και 20% περίπου, τον Ιούλιο, ήταν η επιβατική κίνηση φέτος το καλοκαίρι στα λιμάνια της Κεφαλονιάς
Καλιτσουνάκης: «Αυξημένη η κίνηση στα λιμάνια, μείωση στα κρουαζιερόπλοια»
Τουρισμός
22/08/2016 | 14:09

Αυξημένη κατά 11% τον Ιούνιο και 20% περίπου, τον Ιούλιο, ήταν η επιβατική κίνηση φέτος το καλοκαίρι στα λιμάνια της Κεφαλονιάς, (Πόρος, Σάμη, Ληξούρι, Φισκάρδο κ.α.),όπως τόνισε σήμερα στην ΕΡΤ Ζακύνθου, ο λιμενάρχης Κεφαλονιάς, Γιώργος Καλιτσουνάκης.

Ενδεικτικά, όπως είπε, τον Ιούλιο του 2016, οι επιβάτες ανήλθαν στους 75χιλ.500 περίπου με 21χιλ. οχήματα, ενώ πέρυσι τον αντίστοιχο μήνα, ήταν 64χιλ. επιβάτες και 17χιλ.οχήματα. Μάλιστα, ο κ. Καλιτσουνάκης, επισήμανε ότι αύξηση, περίπου 15%, παρατηρείται φέτος και στην ακτοπλοϊκή σύνδεση Αγίου Νικολάου Βολιμών Ζακύνθου με την Πεσάδα Κεφαλονιάς.
Βέβαια, όπως πρόσθεσε, η μεγαλύτερη κίνηση σημειώνεται τον Αύγουστο και αυτό θα φανεί από τα σχετικά στατιστικά στοιχεία που θα δημοσιοποιηθούν στο τέλος του μήνα. Ωστόσο, ανέφερε, πως φέτος είναι μειωμένα, τουλάχιστον 30% τα κρουαζιερόπλοια στην Κεφαλονιά και ελαφρώς αυξημένα τα κότερα, ενώ πρόσθεσε ότι λόγω μειωμένου προσωπικού και των αρκετών λιμανιών του νησιού, επίσης, των λιμενικών φυλακίων ή σταθμών, είναι πολύ δύσκολη η αποστολή του λιμεναρχείου.
Με εξαίρεση το λιμάνι Ληξουρίου που δεν έχει ακόμα αποκατασταθεί πλήρως από τους τελευταίους σεισμούς, σύμφωνα με το λιμενάρχη, είναι ικανοποιητικές οι λιμενικές υποδομές της Κεφαλονιάς και αρκετά τα δρομολόγια των ακτοπλοϊκών εταιριών που δραστηριοποιούνται στο νησί. Τέλος, ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στο γεγονός, πως, οι λουόμενοι δεν συνεργάζονται στον απαιτούμενο βαθμό με τους ναυαγοσώστες στις πολυσύχναστες παραλίες με ότι αυτό συνεπάγεται, καλώντας όλους, σε κάθε περίπτωση, να συμμορφώνονται με τους κανόνες και τους νόμους.

Πηγή: ert.gr

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer