Με διάθεση για κουβέντα παρουσιάστηκε χθες το μεσημέρι κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης συνέντευξης τύπου του ο υποψήφιος Δήμαρχος Αλέκος Καλαφάτης.
Καλαφάτης: “Προτεραιότητα η Παλλική”
Feature
17/04/2014 | 07:51

Ρεπορτάζ: Γιάννα Κουλουμπή

Με διάθεση για κουβέντα παρουσιάστηκε χθες το μεσημέρι κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης συνέντευξης τύπου του ο υποψήφιος Δήμαρχος Κεφαλονιάς Αλέκος Καλαφάτης, αφού αυτή κράτησε πάνω από μιάμιση ώρα.

Οι ερωτήσεις των δημοσιογράφων σχετίζονταν τόσο με την κριτική που του ασκείται λόγω της πολύχρονης παρουσίας τους από τα κοινά όσο και με τα προβλήματα του τόπου, ειδικά μετά τους σεισμούς.

Ο κ. Καλαφάτης αναφέρθηκε στον Καλλικράτειο Δήμο Κεφαλονιάς, λέγοντας ότι έχουν γίνει λάθη, που έχουν προκαλέσει διάφορα προβλήματα, ενώ έκανε ειδική αναφορά στην αλληλεγγύη που πρέπει να υπάρχει, ώστε να προκύψει αποτέλεσμα. “Το πρόβλημα των Ελλήνων είναι ότι δεν κουβεντιάζουμε μεταξύ μας”, σχολίασε και συμπλήρωσε πως είναι διατεθειμένος να καλέσει, σε περίπτωση που εκλεγεί, όλες τις πολιτικές δυνάμεις για συνεργασία στο πλαίσιο του Δήμου.

Επίσης, σχετικά με τα όσα του καταλογίζουν για τη σχέση του με το βαθύ ΠΑΣΟΚ, υπογράμμισε πως στον συνδυασμό του βρίσκονται άτομα από όλες τις κομματικές φυλές και έχει όραμα μια ανεξάρτητη τοπική αυτοδιοίκηση και, αν είναι δήμαρχος μετά τις εκλογές, θα κάνει προσωπικά την επιλογή των προσώπων με τα οποία θα διοικήσει το Δήμο.

“Δεν θα δεχόμουνα να είμαι υποψήφιος Δήμαρχος, αν η Δημοτική Αρχή ήταν καλή στο έργο της”, ήταν η απάντηση που έδωσε σχετικά με τον λόγο που αποφάσισε να ασχοληθεί ξανά με τα κοινά, ενώ συμπλήρωσε παρακάτω πως θα ήθελε να δημιουργήσει μια νέα γενιά στελεχών, ικανά να αναλάβουν τα ηνία του τόπου στο μέλλον. Μάλιστα, θα ήθελε να ήταν ένα νέο πρόσωπο επικεφαλής του συνδυασμού του, αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατό.

Για την Παλλική και όσα ακούγονται πως δεν την επισκέπτεται συχνά, απάντησε πως δεν έχει κάποιον θεσμικό ρόλο, ώστε να μπορεί να παίρνει θέση σε ζητήματα που προκύπτουν, όμως πήγε στην Παλλική αθόρυβα, χωρίς  προβολές. Εξάλλου, τόνισε πως η Παλλική θα είναι σε προτεραιότητα σε περίπτωση που εκλεγεί Δήμαρχος, όπως θα είναι και η Σάμη.

Τέλος, έκανε μια μικρή αναδρομή στο τι είχε συμβεί με την μαρίνα Αργοστολίου, ενώ σε ερώτηση για το που βλέπει αυτός ότι η Δημοτική Αρχή “πάσχει”, χαρακτήρισε “απαράδεκτη” τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου και “τελευταία” την Κεφαλονιά σε απορροφητικότητα προγραμμάτων.

kalafatis-synentefksi kalafatis-synentefksi1 kalafatis-synentefksi2 kalafatis-synentefksi3 kalafatis-synentefksi5

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer