Με το δεξί ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στη Β΄ Ε.Σ.Κ.Α-Η το (νέο) ανδρικό τμήμα καλαθοσφαίρισης του Ληξουρίου.
Καλή αρχή…Νίκη για το Ανδρικό του Ληξουρίου (69–54) εκτός έδρας το Σείριο
Μπάσκετ
18/11/2013 | 20:54

Με το δεξί ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στη Β΄ Ε.Σ.Κ.Α-Η το (νέο) ανδρικό τμήμα καλαθοσφαίρισης του Ληξουρίου, όπου και επιβλήθηκε του Σείριου Πατρών στα Ροΐτικα με 69-54…

Η ομάδα των Πατρών ξεκίνησε καλά και προηγήθηκε με 10 – 4 στην αρχή του 1ου δεκαλέπτου, όμως η συνέχεια άνηκε αποκλειστικά στην ομάδα του Ληξουρίου, αφού με ασφυκτικό pressing game στα 44 του παρκέ, απογείωσε τη διαφορά υπέρ του στο ημίχρονο στο +17 και μετέπειτα (3η περίοδος) στο +23. Στο σημείο εκείνο που η ομάδα του Σείριου γύρισε σε άμυνα ζώνης, οι νησιώτες με κακές και βιαστικές επιλογές στην επίθεση, πέταξαν το προβάδισμα και φάνηκε ότι το παιχνίδι αρχίζει από την αρχή (4 λεπτά πριν το τέλος η διαφορά έπεσε στους τρεις πόντους). Η ψυχραιμία επανήλθε, η επίθεση κινήθηκε σωστά και η καλή αμυντική λειτουργία οδήγησαν στο τελικό 54-69.
Οι πόντοι και οι συμμετοχές του ΝΕΟΛ:
neol

Ν.Ε.Ο.Ληξουρίου (Μάρκος. Τζουγανάτος) Αραβαντινός 3, Καπάτος 2, Συνοδινός Π. 19, Βολτέρας 16, Συνοδινός Χ. 19, Κουμουνδούρος 3, Πρέντάνος 2 Μαρούλης, Δρακόπουλος Παγώνης 5.

Ήττα χωρίς κόστος για το παιδικό του Ληξουρίου από την αντίστοιχη ομάδα της Ε.Α.Παραλίας με 49-43 στην τελευταία αγωνιστική της πρώτης φάσης. Η ομάδα του Μανώλη Δούλια με αρκετές απουσίες και νέα πρόσωπα (παμπαίδες) στη σύνθεση της έκανε ένα καλό παιχνίδι, αλλά έχασε στο τέλος, σε ένα παιχνίδι χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον, καθώς ήδη είχε εξασφαλίσει τη δεύτερη προνομιούχα θέση του ομίλου και θα είναι στην αυριανή κλήρωση της Β΄ φάσης μαζί με τις ακόλουθες ομάδες:
Σύνθεση και πόντοι:

Ν.Ε.Ο.Ληξουρίου (Μανώλης Δούλιας) Αντωνάτος 6, , Παριώτης 2, Αραβαντινός , Μπελίτσης 6, Μουδήλος 13 , Μπακούρος 5,  Κλαυδιανός, Πυλαρινός 11. Δεστούνης, Αρακλησιάνος,Πλαίτης,

Ομάδες που προκρίθηκαν στην Β΄φάση:

ΑΕΟ ΣΠΟΡΤΙΓΚ
ΗΦΑΙΣΤΟΣ/
ΑΕΠ ΟΛΥΜΠΙΑΣ
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΑΣ
Α.Σ. ΑΠΟΛΛΩΝΙΑΣ
ΝΈΟ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ
ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ ΑΣ
ΕΑ ΠΑΡΑΛΙΑΣ
ΚΟΡΟΙΒΟΣ ΑΣ
ΑΣΤΕΡΙΑ ΑΧΑΙΑΣ ΑΟ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΥΡΓΟΥ
ΑΓΕ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer