Άρθρο του Παύλου Παπαδάτου στην εφημερίδα "Real News"
Καλά, έτσι θα πάμε μπροστά;
Πολιτική
06/04/2015 | 09:46

Οι Ευρωπαίοι έχουν ένα εκατομμύριο λόγους, από γεωπολιτικούς, οικονομικούς αλλά και ιστορικούς, να μας θέλουν στους κόλπους της Ευρώπης. Η πλειοψηφία του ελληνικού λαού θέλει με κάθε τρόπο την παραμονή μας στην Ευρώπη. Συνεπώς τα σχετικά περί ρήξεων, για καράβια έτοιμα να εξοκείλουν και για καταθέσεις που κινδυνεύουν, είναι σενάρια πολιτικών που βάζουν το δικό τους πολιτικό μέλλον πάνω από το εθνικό συμφέρον.

Η Ελλάδα, όσο ποτέ άλλοτε, χρειάζεται εθνική ομοψυχία και όχι την υποκρισία όλων εκείνων που προσδοκούν την αποτυχία της παρούσας κυβέρνησης, η οποία όμως καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια να τους κάνει τη χάρη!

Η μαχητική διαπραγμάτευση του ΣΥΡΙΖΑ έχει αρχίσει να κάνει κακό στη χώρα και οι «κουτόφραγκοι» ξύπνησαν και δεν ακούν πλέον τις οικονομικές μας αερολογίες. Και όσοι μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ μιλούν για στάση πληρωμών προς ΔΝΤ και ΕΕ σίγουρα δεν αντιλαμβάνονται ότι αυτό ισοδυναμεί και με στάση πληρωμών μισθών, συντάξεων και ανεπανόρθωτη καταστροφή της χώρας.

Η κυβέρνηση, όπως εξ άλλου και η προηγούμενη, δεν αντιλαμβάνεται ότι πραγματική ανθρωπιστική κρίση διέρχονται οι εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι του ιδιωτικού τομέα και οι χιλιάδες άνεργοι ελεύθεροι επαγγελματίες. Οι εργαζόμενοι στο δημόσιο και οι συνταξιούχοι έχουν εξασφαλισμένο ένα μικρό εισόδημα που είναι πολύ καλύτερο από το τίποτα των ανέργων, εκ των οποίων οι 499.000 ζουν από τα συσσίτια της εκκλησίας! Για όλα αυτά τα εκατομμύρια των ανέργων κουβέντα δεν γίνεται, και αντί να βελτιώνουμε το επενδυτικό κλίμα μήπως και γίνουν κάποιες προσλήψεις, το κάνουμε ακόμη πιο εχθρικό.

Είναι λοιπόν τρομερά άδικο να καλείται κάποιος άνεργος να πληρώνει φόρο έως και 33% επί ανείσπρακτων ενοικίων για να μπορεί το κράτος να διαθέτει το 75% του συνόλου των δαπανών του σε μισθούς και συντάξεις του δημοσίου!

Παράνοια αποτελούν οι εξεταστικές για τα μνημόνια – άντε να μάθουν οι βουλευτές τι σημαίνει έλλειμμα – λες και τα μνημόνια οδήγησαν τη χώρα στα σημερινά της χάλια και όχι η φαυλότητα των πολιτικών που έστρωσε τον δρόμο των μνημονίων και εν συνεχεία η ανεπάρκεια αυτών που ανέλαβαν την εκτέλεσή τους.

Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι καμία πολιτική παράταξη δεν μπορεί να βάλει τη χώρα σε αναπτυξιακή τροχιά αν δεν στελεχωθεί με ικανούς τεχνοκράτες. Οι σημαντικές δημόσιες θέσεις πρέπει να στελεχώνονται από τεχνοκράτες με δημιουργική φαντασία και όχι από άνεργους επαγγελματίες πολιτικούς γεμάτους δογματικές αντιλήψεις.

Σημείωση

Προτείνω όπως η πρόεδρος της βουλής καλέσει για να λογοδοτήσoυν -ενώπιόν της-  εδώ και τώρα στην εξεταστική επιτροπή της βουλής, τον πρόεδρο του ΔΝΤ, τον πρόεδρο της Κομισιόν, την τρόικα και την καγκελάριο της Γερμανίας, γιατί ως γνωστό αυτοί ήταν οι πρωταγωνιστές των μνημονίων!!! Καλά, με αυτά τα μυαλά θα πάει η χώρα μπροστά;

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer