Tη διάλυση της σύμβασης που αφορά τη δεύτερη φάση της κατασκευής του νέου Δημοτικού Γηροκομείου Αργοστολίου ζητάει με αίτηση που κατέθεσε σήμερα η κατασκευάστρια εταιρεία.
Διαλύεται η σύμβαση του έργου του Γηροκομείου
Κοινωνία
03/06/2015 | 15:05

Ρεπορτάζ // Μιχάλης Ανδρεαδάκης

Tη διάλυση της σύμβασης που αφορά τη δεύτερη φάση της κατασκευής του νέου Δημοτικού Γηροκομείου Αργοστολίου ζητάει με αίτηση που κατέθεσε σήμερα η κατασκευάστρια εταιρεία, όπως έγινε γνωστό από εκπρόσωπο της, κατά τη διάρκεια του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος που έγινε στο φουαγιέ του Δημοτικού Θέατρου. Σύμφωνα με όσα είπε ο επιβλέπων μηχανικός της εταιρείας η κίνηση αυτή έγινε από τη στιγμή που υπάρχουν προβλήματα στη χρηματοδότηση του έργου με συνέπεια τη δεδομένη χρονική στιγμή να έχουν προκύψει οικονομικές εκκρεμότητες της τάξεως του 1,5 εκατ. ευρώ. ghrokomeio

Για το θέμα, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον εργολάβο ο Αντιδήμαρχος Αργοστολίου, Διονύσης Λυκούδης, ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι προχώρησε σ’ αυτή την κίνηση περισσότερο ως μέτρο πίεσης προκειμένου να κατοχυρώσει τα χρήματα του και όχι γιατί επιθυμεί να εγκαταλείψει το έργο. Μάλιστα, ξεκαθάρισε ότι εφόσον ξεπεραστούν τα εμπόδια στη χρηματοδότηση του έργου θα προχωρήσει αμέσως σε ανάκληση της συγκεκριμένης αίτησης. ghrokomeio (2)

Ωστόσο, για να λυθεί το θέμα της χρηματοδότησης κρίθηκε απαραίτητο μετά και από πρόταση της Αντιδημάρχου Οικονομικων, Σοφίας Γαρμπή να γίνει άμεσα μια επίσκεψη όλων των τοπικών αρχών (Δήμαρχος, Περιφερειάρχης, Βουλευτής) στο Υπουργείο Ανάπτυξης προκειμένου να ζητηθεί από τον Υπουργό, Γιώργο Σταθάκη να καλυφθεί το ποσό του 1,5 εκατ. ευρώ έτσι ώστε να μην “χαθεί” αυτό το ζωτικής σημασίας έργο για την Τρίτη ηλικία της Κεφαλονιάς. ghrokomeio (4) ghrokomeio (3) ghrokomeio (5) ghrokomeio (8) ghrokomeio (9) ghrokomeio (6)

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer