Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καταγγέλλει το χτύπημα από τα ΜΑΤ της κινητοποίησης, που έγινε με πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ
Και μαστίγιο και χειραγώγηση, για να περάσει η αντιασφαλιστική λαιμητόμος!!!
Κοινωνία
13/01/2016 | 08:40

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καταγγέλλει το χτύπημα από τα ΜΑΤ της κινητοποίησης, που έγινε με πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ, ενάντια στη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης. Χιλιάδες εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, νεολαίοι και γυναίκες, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των συνδικαλιστικών τους οργανώσεων και διαδήλωσαν μαζικά έξω από το Μέγαρο Μαξίμου και στο υπουργείο Εργασίας. Δήλωσαν την ετοιμότητα και την αποφασιστικότητά τους να πρωτοστατήσουν, για να οργανωθεί ένα ισχυρό εργατικό – λαϊκό ανάχωμα στα αντιασφαλιστικά σχέδια κυβέρνησης – κεφαλαίου. Απέναντί τους, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ παρέταξε τις δυνάμεις καταστολής. Τα κυβερνητικά «επιχειρήματα» ότι τα ΜΑΤ έδρασαν «αυτόβουλα» δείχνουν περίσσιο θράσος. Τα είχαμε ακούσει και από τον Υπουργό Παιδείας στην Αθήνα, όταν επιστρατεύτηκαν απέναντι σε μαθητές – γονείς – εκπαιδευτικούς του σεισμόπληκτου Νομού μας.
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δε διστάζει να χρησιμοποιήσει χημικά, χειροβομβίδες κρότου, κλομπ, όπως έκαναν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ με τις κυβερνήσεις και τις συγκυβερνήσεις τους. Αντίστοιχα χρησιμοποιεί τα ψέματα, τις συκοφαντίες και τις κατασκευασμένες ειδήσεις, που είχαμε ζήσει και με τους προηγούμενους, προκειμένου να παρουσιάσει το νόμο – καρμανιόλα για το ασφαλιστικό σαν ευεργεσία. Τα παπαγαλάκια της στα ΜΜΕ και ιδιαίτερα στην διαβόητη «δημόσια ΕΡΤ» παπαγαλίζουν τα «καλά» του νομοσχεδίου. Διαμηνύουμε ότι η προσπάθεια καταστολής, εκφοβισμού και χειραγώγησης του εργατικού – λαϊκού κινήματος που επιχειρεί η κυβέρνηση, στα χνάρια τον προκατόχων της, δε θα περάσει! Το μήνυμα που ακούστηκε από χιλιάδες στόματα ήταν καθαρό: Δεν κάνουμε βήμα πίσω. Να αποσύρει τώρα η συγκυβέρνηση το σχέδιο – έκτρωμα. Να μην τολμήσει να το φέρει καν στη Βουλή.
Οι εξελίξεις δείχνουν με τον πιο τρανταχτό τρόπο για ποιους η κυβέρνηση νομοθετεί και ποιους εξυπηρετεί το νέο ασφαλιστικό. Αποκαλύφθηκε ότι η όποια ανάπτυξη κεφάλαιο – ΕΕ και κυβέρνηση προσμένουν και επιδιώκουν να υπάρχει, αυτή θα πατήσει πάνω στα συντρίμμια των εργατικών λαϊκών δικαιωμάτων.
Αυτό το δρόμο καλεί η κυβέρνηση να ακολουθήσει ο εργαζόμενος λαός!
Την «υπεύθυνη» υποταγή στα συμφέροντα του κεφαλαίου!
Αυτός ο δρόμος για τους εργαζόμενους είναι αυτοκτονία!
Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να σκύψουν το κεφάλι, να μην συμβιβαστούν με τα ελάχιστα, να απαντήσουν αγωνιστικά στα κυβερνητικά ψέματα και στην άθλια προπαγάνδα της κυβέρνησης και των παπαγάλων της. Να δυναμώσουν τους αγώνες σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς, να κάνουν τα πάντα για να αποτρέψουν το νέο έγκλημα.
Να φτάσει παντού το σύνθημα:
Διαλύουν την ασφάλιση και βγαίνουμε στο δρόμο
– πάρτε πίσω το νόμο λαιμητόμο.
Αργοστόλι 13/01/2016
Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer