Με μια λιτή εκδήλωση, που οργάνωσε η Δημοτική Αρχή πραγματοποιήθηκε η αποκάλυψη της μαρμάρινης επιγραφής που αναγράφει "το έργο εντάχθηκε και χρηματοδοτήθηκε επί Νομαρχίας Διονύσιου Λευκαδίτη".
Και επίσημα ο Λιμενοβραχίονας Αργοστολίου φέρει το όνομα του Λευκαδίτη
Δημοφιλή
03/10/2015 | 21:00
Με μια λιτή εκδήλωση, που οργάνωσε η Δημοτική Αρχή και το Λιμενικό Ταμείο, πραγματοποιήθηκε στη μαρίνα των κρουαζιεροπλοίων του Αργοστολίου η αποκάλυψη της μαρμάρινης επιγραφής που αναγράφει “το έργο εντάχθηκε και χρηματοδοτήθηκε επί Νομαρχίας Διονύσιου Λευκαδίτη”.
Το παρών έδωσαν πολλοί εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής, προεξάρχοντος του Δημάρχου, Αλέξανδρου Παρίση, φυσικά ο ίδιος ο “καπετάνιος”, Διονύσης Λευκαδίτης, ο οποίος ήταν εμφανώς συγκινημένος αλλά και αρκετά στελέχη που βρίσκονταν στο πλευρό του την περίοδο της θητείας του ως Νομάρχης Κεφαλληνίας/Ιθάκης. Η πρώτη τοποθέτηση έγινε από τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου, Γιώργο Τζωρτζάτο, ο οποίος υπογράμμισε ότι το σημερινό κάλεσμα αφορά όλους όσους συνέβαλαν στη δημιουργία του νέου λιμενοβραχίονα και αναφέρθηκε στο χρονικό ένταξης του έργου μέχρι την υλοποίηση του από τον Διονύσιο Λευκαδίτη, τον οποίο χαρακτήρισε “τον κατάλληλο άνθρωπο, στην κατάλληλη θέση”. Εν συνεχεία, τοποθετήθηκε ο τ. Περιφερειάρχης, Σωτήρης Βόσδου, ο οποίος αναφέρθηκε στις μεγάλες προσπάθειες που κατέβαλε ο “Καπετάνιος” για την ένταξη του έργου μέχρι την τελευταία στιγμή, συμφωνόντας ότι “το έργο δεν θα είχε κατασκευαστεί αν δεν ήταν ο Διονύσης Λευκαδίτης”. leukadiths_mpastouni (8)
Ο Δήμαρχος, Αλέξανδρος Παρίσης μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Διονύση Λευκαδίτη και τις πιέσεις που άσκησε όταν ο ίδιος ήταν Βουλευτής του Νομού για να μπορέσει να ολοκληρωθεί το έργο ενώ δεν παρέλειψε να σχολιάσει και όσα γράφτηκαν σε μερίδα του τοπικού Τύπου το τελευταίο διάστημα περί… πατρότητας του μπαστουνιού, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “και να πεθάνω, αυτοί θα βρίζουν τους φίλους μου”. Παράλληλα, ο κ. Παρίσης, όπως και ο κ. Τζωρτζάτος δεν παρέλειψαν να ασκήσουν κριτική και στην Μαρίνα του Αργοστολίου που δεν έμελλε να ολοκληρωθεί ποτέ, παραμένοντας μέχρι σήμερα ένα “έργο-φάντασμα”. Ο Διονύσης Λευκαδίτης, από τη μεριά του, ευχαρίστησε “όλους όσους προτείνατε, συμβάλατε και ψηφίσατε να μπει το όνομα μου” καθώς και εκείνους που “βοήθησαν στη χρηματοδότηση, αδειοδότηση και κατασκευή αυτού του έργου για την Κεφαλονιά”.
Τέλος, τοποθετήθηκε ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Βαγγέλης Κεκάτος, ο οποίος υπογράμμισε ότι “το έργο είναι ποτισμένο με τον ιδρώτα του Καπετάνιου” και αναφέρθηκε στα οφέλη της δημιουργίας του νέου λιμενοβραχίονα, ο οποίος συνέβαλε τα μέγιστα για την ανάπτυξη του τουρισμού κρουαζιέρας στην Κεφαλονιά.
leukadiths_mpastouni leukadiths_mpastouni (2) leukadiths_mpastouni (3) leukadiths_mpastouni (4) leukadiths_mpastouni (5) leukadiths_mpastouni (6) leukadiths_mpastouni (9) leukadiths_mpastouni (10)
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer