Έγινε και φέτος η Πασχαλινή διανομή από το Φιλοπτωχο της Ιερά Μητροπόλεως σε συνολικά 179 οικογένειες του νησιού μας.
Και αυτό το Πάσχα το Φιλόπτωχο έκανε το καθήκον του!
Κοινωνία
17/04/2015 | 13:55

Με την ευλογία του Τοποτηρητή Μητροπολίτη μας κ.κ. Γερμανού, την πατρική του αγάπη και την πνευματική του καθοδήγηση –άλλωστε είναι γνωστή η φιλανθρωπική του αγάπη και το φιλόστοργο έργο του στην Ιερά Μητρόπολή του-έγινε η Πασχαλινή διανομή του Γ.Φ.Τ. της Ιερά Μητροπόλεως Κεφαλληνίας «Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ»* σε 179 οικογένειες του νησιού μας.
Στόχος μας ήταν το τραπέζι κάθε οικογένειας να έχει όσα ορίζει η μέρα της Λαμπρής! filoptwxo3
Οφείλουμε να ενημερώσουμε ότι η Ιερά Μητρόπολη Κεφαλληνίας, με εντολή του Τοποτηρητή της αγόρασε για λογαριασμό του Γ.Φ.Τ. 785 κιλά εριφίων, τα οποία διενεμήθησαν άμεσα.
Επίσης, ανώνυμος δωρητής προσέφερε 7 αρνιά, τα οποία ομοίως προσφέρθηκαν άμεσα.
Το Super Market LIDL, δώρησε 11 αρνιά στο Γ.ΦΤ., άμεσης διανομής. filoptwxo11
Από τα κρεοπωλεία ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ-ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΣ-ΛΟΡΑΝΔΟΣ, συγκεντρώθηκαν ποικιλία κρεατικών και αρνιών, τα οποία διενεμήθησαν την ίδια ώρα! Στο σημείο αυτό επιβάλλεται να σημειώσουμε πως το κρέας που συγκεντρώθηκε από τα άνω κρεοπωλεία είναι η ΔΙΚΗ ΣΑΣ έμπρακτη αγάπη & εμπιστοσύνη, στο κάλεσμα αγάπης του Γ.Φ.Τ. και γι’ αυτό ευχαριστούμε τον καθένα σας ξεχωριστά!
Ιδιαίτερη μνεία αξίζει σε τοπικό παραγωγό του νησιού μας, ο οποίος προσέφερε 600 αυγά(!) για να διανεμηθούν στους εμπερείστατους αδελφούς μας και τα οποία ομοίως προσεφέρθησαν άμεσα!
Ένα θερμό ευχαριστώ αξίζει στη Διοίκηση και στο Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ “ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ”, για την ευγενική δωρεά τους σε είδη τροφίμων προς το Γ.Φ.Τ. της Ι.Μ. Κεφαλληνίας, “Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ”.
604 πακέτα μακαρόνια, 400 κιλά ζάχαρη, 500 κιλά αλεύρι, τα οποία ήδη έχουν προσφερθεί στους εμπερείστατες οικογένειες των συνανθρώπων μας!
Ευχαριστούμε ομοίως SUPER MARKET της πόλης μας, που επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του, το οποίο προσέφερε 100 κιλά γάλα φρέσκο, αλλαντικά & γιαούρτι και τα οποία διενεμήθησαν την ίδια ώρα! filoptwxo5
Τέλος ευχαριστούμε όλους τους ανώνυμους εθελοντές για την πολύτιμη βοήθεια τους και την διακριτική παρουσία τους στη μεγάλη αυτή διανομή, καθώς και τους ιερείς π. Άνθιμο Καλαρύτη- ο οποίος κάθε χρόνο συμμετέχει ενεργά σε αυτή τη διανομή, καθώς και τους π. Φώτιο Γαβριελάτο, π. Παίσιο Παράσχη, π. Δανιήλ Ζωγράφο,(Άτρος) π. Σταύρο Ζαπάντη (Σκάλα), π. Μάρκο Αποστολάτο (Λειβαθός), π. Ανδρέα Σβορώνο (Λειβαθός) για την πολύτιμη παρουσία τους και προσφορά τους προς το Γ.Φ.Τ..
Κάθε οικογένεια (από τις 179) τετραμελής και άνω παρέλαβε ένα (1)ολόκληρο κατσίκι
Οικογένειες 2-3 ατόμων 1/2 κατσίκι ή αρνί
Μεμονωμένοι συνάνθρωποι μας 1/4 αμνοερίφιο.
Συγχρόνως με το κρέας προσφέρθηκαν
-από έξι αυγά σε 100 οικογένειες
-τσάντα με είδη SUPER MARKET (4κουτιά γάλα εβαπορέ/1 κιλό ρύζι/2πακέτα μακαρόνια/1 κιλό ζάχαρη/2 κιλά αλεύρι/1 κιλό κατεψυγμένα φασολάκια/1 κιλό κορν φλάουρ/1τσουρέκι/1 κιλό δημητριακά/αλλαντικά/γιαούρτι και φρέσκο γάλα/σοκολάτες και μπισκότα& αυγά πασχαλινά σε κάθε παιδί. filoptwxo1
Οι οικογένειες προέρχονται από όλο το νησί
Ληξούρι -Πόρο-Σκάλα-Λειβαθώ-Σάμη- Πυργί-Ομαλά-Αργοστόλι.
Ευγνωμόνως ευχαριστούμε τον Σεβασμιώτατο Τοποτηρητή Μητροπολίτη μας για την στήριξή του στον εμπερείστατο λαό της Κεφαλονιάς και στον κάθε ένα ξεχωριστά που στηρίζει το έργο της τοπικής Εκκλησίας.
Ηεπιτροπή του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου για τη Διανομή
Αναστασιάδου Γεωργία
Γραικούση Ελένη
Τσιλιμιδού Στάμω
ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ filoptwxo2
*το Γ.Φ.Τ. ιδρύθηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κυρό Σπυρίδωνα Καλαφατάκη στις 14-5-2012 με απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος. Η διοίκησή και εκπροσώπησή του αποτελείται σήμερα εκ των:
1.Σεβασμιώτατο Τοποτηρητή Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανό(πρόεδρο)
2.Πρωτοσύγγελο Πανοσιολ. Αρχιμ.π. Γεράσιμο Φωκά(αντιπρόεδρο)
3.Αιδεσιμολ. π. Φώτιο Καβαλλιεράτο(ταμία)
4.Αιδεσιμολ. π. Ιωάννη Μεσσολωρά(μέλος)
5.κ. Ηλία Πύριλλο(μέλος)
6. κ. Πέτρο Γασπαρινάτο(μέλος)
7.κα Γεωργία Αναστασιάδου(γραμματέας)
8. κα Στάμω Τσιλιμιδού(μέλος)
9.κα Ελένη Γραικούση(μέλος) filoptwxo4 filoptwxo6 filoptwxo7 filoptwxo8 filoptwxo9 filoptwxo10 filoptwxo12 filoptwxo13 filoptwxo15 filoptwxo16 filoptwxo17

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer