
Πτώση της θερμοκρασίας αλλά και των συγκεντρώσεων σκόνης στην ατμόσφαιρα προβλέπεται να ξεκινήσει από αύριο Πέμπτη και να γίνει αισθητή την Παρασκευή, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Αναστασία Τυράσκη.
Ένα ψυχρό μέτωπο που θα κινηθεί από τα δυτικά προς τα ανατολικά θα φέρει ψυχρότερες αέριες μάζες πάνω από τη χώρα μας, περιορίζοντας τις αφρικανικής προέλευσης θερμές αέριες μάζες προς τα ανατολικά και τα νότια. Αυτό το ψυχρό μέτωπο θα φέρει βροχές και καταιγίδες, που θα επηρεάσουν αρχικά τη δυτική Ελλάδα και βαθμιαία τα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Αιγαίο.
Τα φαινόμενα στα δυτικά πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά. Το πέρασμα του μετώπου θα ακολουθήσει άστατος καιρός σε όλη τη χώρα, με βροχές κατά τόπους, σποραδικές καταιγίδες και μέγιστες θερμοκρασίες κάτω από τους 20 βαθμούς, μέχρι και τις αρχές του Απριλίου.
Σήμερα Τετάρτη σε όλη τη χώρα προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές, με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια, οι οποίες γενικά θα είναι πρόσκαιρες και μικρής έντασης. Η υγρασία και οι συγκεντρώσεις σκόνης θα είναι αυξημένες και η ορατότητα κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι νοτιοανατολικοί έως 5 με 6 μποφόρ στα πελάγη. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στα βορειοδυτικά τους 16 με 18 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 20 με 23 και τοπικά στη βόρεια Κρήτη, την Πελοπόννησο και τη Ρόδο έως 25 με 26 βαθμούς.
Στην Αττική προβλέπεται αραιή συννεφιά κατά διαστήματα πιο πυκνή. Οι άνεμοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ, η θερμοκρασία έως 22 βαθμούς.
Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται συννεφιά με πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Οι άνεμοι ασθενείς, η θερμοκρασία έως 19 βαθμούς.