Τιμώντας και φέτος την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, τα Ιχθυοτροφεία Κεφαλονιάς σας προσκαλούν σε εθελοντικό καθαρισμό παραλιών κατά μήκος της διαδρομής Ληξούρι-Λέπεδα
Καθαρίζουμε τις παραλίες στο Ληξούρι
Κοινωνία
05/06/2014 | 11:26

Τιμώντας και φέτος την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, τα Ιχθυοτροφεία Κεφαλονιάς σας προσκαλούν σε εθελοντικό καθαρισμό παραλιών, την Τρίτη 10 Ιουνίου 2014, ώρα 9.00. Η δράση, που θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Κεφαλονιάς (ΚΕΔΗΚΕ) και τη συμμετοχή του Α’  Δημοτικού σχολείου Ληξουρίου, θα έχει περιπατητικό χαρακτήρα και θα καλύψει τις παραλίες που βρίσκονται κατά μήκος της διαδρομής Ληξούρι-Λέπεδα.

Ο θεσμός της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, που εγκαινιάστηκε από τη Γενική Ολομέλεια των Ηνωμένων Εθνών στις 5 Ιουνίου 1972, γιορτάστηκε για πρώτη φορά το 1973. Το έτος 2014 σημαίνει την 42η επέτειο εορτασμού του θεσμού.

Λίγα λόγια για το θεσμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος: Κάθε χρόνο, από τις 5 Ιουνίου 1973, η Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος έχει διαφορετικό θέμα και φιλοξενείται από διαφορετική χώρα.

Η φετινή χρονιά 2014 έχει ανακηρυχθεί στο σύνολό της από τον ΟΗΕ ως Διεθνής χρονιά των Αναπτυσσόμενων Μικρών Νησιωτικών Κρατών (InternationalYearofSmallIslandDevelopingStatesSIDS) και το θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος 2014 είναι το Raiseyourvoice, notthesealevel (Ύψωσε τη φωνή σου, όχι τη στάθμη της θάλασσας). Το μήνυμα αυτό απευθύνει πρόσκληση αλληλεγγύης για τα νησιά αυτά, καθώς αντιμετωπίζουν σοβαρότατες προκλήσεις λόγω κλιματικών αλλαγών, με ιδιαίτερο το φαινόμενο του θερμοκηπίου που προκαλεί την άνοδο της στάθμης των ωκεανών.

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2014 θα φιλοξενηθεί στα Μπαρμπέιντος, Καραϊβικής.

Ημερομηνία δράσης: Τρίτη 10 Ιουνίου 2014, ώρα 9.00

Σημείο συνάντησης: Πλατεία Ληξουρίου

Ενδυμασία: άνετα ρούχα, κλειστά παπούτσια, καπέλο

Μην ξεχάσετε το αντηλιακό σας!

Και όσοι μετακινηθείτε με αυτοκίνητο, σκεφτείτε έξυπνα, σκεφτείτε οικολογικά, και μετακινηθείτε μαζί! Σας περιμένουμε!

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer