Λειτουργούν ήδη δύο ομάδες βιωματικής προσέγγισης για γονείς, μία στο Αργοστόλι και μία στον Πόρο.
Κέντρο Πρόληψης «Απόπλους»: Δράσεις πρόληψης στο σχολικό πληθυσμό
Κοινωνία
07/11/2014 | 13:10

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Κεφαλονιάς και Ιθάκης «Απόπλους» έχει ξεκινήσει δράσεις πρωτογενούς πρόληψης στο σχολικό πληθυσμό. Στόχος των δράσεων αυτών είναι η ευαισθητοποίηση, ενημέρωση και εκπαίδευση των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και των μαθητών των σχολείων της Κεφαλονιάς και Ιθάκης πάνω στην πρόληψη των εξαρτήσεων και την προαγωγή της ψυχοκοινωνικής υγείας, κυρίως βάση εφαρμογής εκπαιδευτικών υλικών πρόληψης στο χώρο του σχολείου.
Οι δράσεις οι οποίες υλοποιούνται από το Κέντρο αφορούν την διοργάνωση βιωματικών εκπαιδεύσεων για εκπαιδευτικούς πάνω στην εφαρμογή υλικών, βραχέων παρεμβάσεων ευαισθητοποίησης στο χώρο του σχολείου σε θέματα εξαρτήσεων, ομάδες βιωματικής προσέγγισης για γονείς καθώς και ενημερωτικές ομιλίες. Στα πλαίσια αυτά ολοκληρώθηκε εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Πρόληψη και αντιμετώπιση του Σχολικού Εκβοφισμού» το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Αργοστόλι 5 και 6 Νοεμβρίου 2014. Στο παραπάνω πρόγραμμα συμμετείχαν εκπαιδευτικοί από το 1ο , 3ο και 5ο δημοτικό σχολείο Αργοστολίου. Το επόμενο ίδιο πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί 12 και 13 Νοεμβρίου στο Αργοστόλι.
Λειτουργούν ήδη δύο ομάδες βιωματικής προσέγγισης για γονείς, μία στο Αργοστόλι και μία στον Πόρο, ενώ στις 30 Οκτωβρίου 2014 πραγματοποιήθηκε παρέμβαση σε γονείς στο δημοτικό σχολείο Βλαχάτων με θέμα «Ιντερνετ και Ηλεκτρονικό παιχνίδι το δικαίωμα των παιδιών στη χρήση του διαδικτύου, τη ψηφιακή διασκέδαση και η πρόληψη των κινδύνων».
Οι δραστηριότητες του Κέντρου Πρόληψης θα επεκταθούν σε διαφορετικές περιοχές της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης προσπαθώντας να καλύψει τα αιτήματα που δέχεται από σχολεία και συλλόγους γονέων.

apoplous2

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer