Αφράτο, λαχταριστό, σοκολατένιο κέικ! Ιδανικό για να το απολαύσετε μαζί με τον Σαββατιάτικο απογευματινό σας καφέ!
Κέικ πραλίνα
Μαγειρική
27/02/2016 | 14:25
Αφράτο, λαχταριστό, σοκολατένιο κέικ! Κανείς δε μπορεί να του αντισταθεί! Ιδανικό για να το απολαύσετε μαζί με τον Σαββατιάτικο απογευματινό σας καφέ!
Υλικά συνταγής:
225 γρ. βούτυρο
225 γρ. ζάχαρη
4 μεγάλα αυγά
2 βανίλιες
125 γρ. κουβερτούρα
100 γρ. φουντούκι καβουρδισμένο και αλεσμένο
100 γρ. Φαρίνα
1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
2 κ. σ. μαρμελάδα κουβερτούρα για επικάλυψη
Εκτέλεση συνταγής:
- Φροντίζουμε όλα τα υλικά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
- Λιώνουμε την κουβερτούρα.
- Ψήνουμε και αλέθουμε το φουντούκι.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
- Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψει.
- Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά (να τα πίνει το μίγμα).
- Προσθέτουμε τη λιωμένη χλιαρή σοκολάτα, το φουντούκι, το αλάτι και τέλος απαλά ενσωματώνουμε το κοσκινισμένο αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε την φόρμα. Αδειάζουμε το μίγμα.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170οC στις αντιστάσεις για 55′ περίπου. Αφού ψηθεί, το αφήνουμε να σταθεί στη φόρμα για 10’.
- Το ξεφορμάρουμε για να κρυώσει τελείως, ζεσταίνουμε λίγο την μαρμελάδα, αλείφουμε το κέικ τριγύρω και περιχύνουμε με λιωμένη κουβερτούρα.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
09:36
09:24