Ότι καλύτερο για να συνοδεύετε τα πρωινά σας το φθινόπωρο και να προσφέρετε στα παιδιά σας για κολατσιό στο σχολείο
Κέικ γιαουρτιού με καραμέλα
Μαγειρική
13/09/2014 | 18:16

Ότι καλύτερο για να συνοδεύετε τα πρωινά σας το φθινόπωρο και να προσφέρετε στα παιδιά σας για κολατσιό στο σχολείο.

Υλικά

300 γρ. ζάχαρη
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
170 γρ. βούτυρο
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
100 ml γάλα
1 συσκευασία σταγόνες με γεύση καραμέλας (90 γρ.)
4 αυγά
2 βανίλιες

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά στο μίξερ και τα χτυπάμε καλά με το εξάρτημα σύρμα, σε μέτρια ταχύτητα.

Βουτυρώνουμε μια φόρμα για κέικ, την πασπαλίζουμε με αλεύρι και τινάζουμε να φύγει το περίσσιο. Αδειάζουμε το μισό μείγμα στην φόρμα και κατόπιν αραδιάζουμε τις σταγόνες καραμέλας. Κατόπιν αδειάζουμε από πάνω και το υπόλοιπο μείγμα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 175 βαθμούς, για περίπου 50 λεπτά

Για να δούμε αν το κέικ έχει ψηθεί καλά, βυθίζουμε μία οδοντογλυφίδα στο κέντρο της ζύμης, και αν βγαίνει στεγνή, το κέικ είναι έτοιμο.

Όταν το βγάλουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε σε πιατέλα Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ