Το έχουμε πει πολλές φορές πως το Δημοτικό Συμβούλιο που προέκυψε στις τελευταίες δημοτικές εκλογές δε φαίνεται να έχει ουδεμία σχέση με εκείνο που αφήσαμε πίσω.
Κάτι αλλάζει στο Δημοτικό Συμβούλιο…
Πολιτική
09/09/2014 | 08:24

Το έχουμε πει πολλές φορές πως το Δημοτικό Συμβούλιο που προέκυψε στις τελευταίες δημοτικές εκλογές δε φαίνεται να έχει ουδεμία σχέση με εκείνο που αφήσαμε πίσω. Την άποψη αυτή ήρθε να δικαιώσει η πρώτη συνεδρίαση του οργάνου με την νέα του σύνθεση, ανανεωμένη κατά 60 τοις εκατό.

Η παράταξη Παρίση

lukoudhs_papanastasatos

Η «Ισχυρή Κεφαλονιά» δείχνει να έχει μάθει από τα λάθη της. Οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας φάνηκαν να κατανοούν την απαίτηση του κόσμου της Κεφαλονιάς για σοβαρότητα και υπευθυνότητα μιας και η εικόνα που «έβγαλαν» προς τα έξω έδειχνε ομάδα συγκροτημένη και αποφασισμένη να αποφύγει σφάλματα που κόστισαν στην εικόνα της παράταξης κατά το πρόσφατο παρελθόν. Η συμμετοχή μάλιστα νέων προσώπων προμηνύει την ομαλή πορεία της ομάδας που κρατά τα ηνία του Δήμου για την επόμενη 5ετία..

Η Αντιπολίτευση

dhmotiko_sumvoulio

Όσοι περίμεναν κατά την πρώτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου να δουν τις παρατάξεις της Αντιπολίτευσης ενωμένες, απογοητεύτηκαν. Η ενωτική και συναινετική ομιλία του επικεφαλής της «Ενωμένης Τετράπολης» Αλέκου Καλαφάτη δε συμβάδισε σε καμία περίπτωση με εκείνη του Θεόφιλου Μιχαλάτου. Ο τελευταίος ως επικεφαλής της Ανεξάρτητης Ενωμένης Κεφαλονίας επέλεξε να δυναμιτίσει το κλίμα από την πρώτη κι όλας μέρα με τον Προεδρεύοντα του συμβουλίου, Διονύση Λυκούδη να επιτυγχάνει την αποφυγή περαιτέρω όξυνσης στη σχέση συμπολίτευσης και μείζονος αντιπολίτευσης. Αναφορικά με τον Μάκη Δημητράτο και τους «Ριζοσπάστες Ξανά» , η τοποθέτησή του ήταν εν πολλοίς αναμενόμενη. Με «ρητορική ΣΥΡΙΖΑ» επέλεξε να πολιτευτεί στο ίδιο κλίμα με εκείνο του.. όρκου που του «κόστισε» σε αποδοκιμασίες από τους παρευρισκόμενους κατά τη μέρα της ορκωμοσίας στο Δημοτικό Θέατρο.
Αντίστοιχα ο Ηλίας Παρίσης από τον «ΦΙΚΟ» επέλεξε να ασκήσει κριτική στο πλαίσιο των ανάλογων επιστολών της παράταξής του που έχουν δει το φως της δημοσιότητας κατά καιρούς, ενώ η «Λαϊκή Συσπείρωση» ως η «φωνή του ΚΚΕ στο δημοτικό συμβούλιο» (όπως ο ίδιος ο επικεφαλής Νίκος Γκισγκίνης τόνισε) έδειξε από την πρώτη μέρα την συνέπεια της στάσης της κατά τα πρότυπα του προηγούμενου δημοτικού συμβουλίου όπου και συμμετείχε.
Τελικά, εξαιρώντας τις «παραδοσιακές» φωνές αντίδρασης που είναι φυσιολογικό να εξακολουθήσουν να υπάρχουν, το ζητούμενο της σύνθεσης απόψεων και της συναίνεσης είναι αρκετά κοντά στο να επιτευχθεί από το δημοτικό συμβούλιο Κεφαλονιάς στην 5ετία που ακολουθεί.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer