Με σύνθημα «Το Υπουργείο Παιδείας κοντά στον Πολίτη» ο συμπατριώτης μας Διευθύνοντας Σύμβουλος του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π «κλέβει» τις εντυπώσεις.
Κάνει «αθόρυβα» δουλειά ο Βουτσινάς
Πολιτική
14/11/2014 | 15:08

Του Παναγή Φωκά
Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά είχε την Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014 την τιμητική του. Στο Ναό του πολιτισμού της πόλης μας πραγματοποιήθηκε η ημερίδα «Το Υπουργείο Παιδείας κοντά στον Πολίτη». Παρουσιάστηκαν σε πλήθος κόσμου οι δράσεις των φορέων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και συγκεκριμένα της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς, της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης, του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ) και του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.).
Το κοινό ενημερώθηκε για τα εργαλεία και τις υπηρεσίες που παρέχουν οι παραπάνω φορείς, προκειμένου η καθημερινότητα σε ζητήματα Διά Βίου Μάθησης να έχει καλύτερες προοπτικές. Ζητήματα όπως η πιστοποίηση προσόντων, η Ευρωπαϊκή κάρτα νέων, οι Σχολές Γονέων, τα Σχολεία Δεύτερης ευκαιρίας, το περιβάλλον και οι προϋποθέσεις αδειοδότησης φορέων Ιδιωτικής Εκπαίδευσης, τα εργαλεία Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού και το Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων αναλύθηκαν με απτό και κατανοητό τρόπο.
Χαιρετισμό απηύθυνε ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος. Ομιλητές ήταν η κ. Νατάσσα Σισμανίδου από τη Γ.Γ.Δ.Β.Μ., o κ. Γιώργος Χατζηγεωργίου από τη Γ.Γ.Ν.Γ., ο κ. Παναγιώτης Μανούρης Διευθύνων Σύμβουλος του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ και από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π ο Διευθύνων Σύμβουλος, συμπατριώτης μας Γιάννης Βουτσινάς.
Την ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους οι βουλευτές κ.κ. Βεσυρόπουλος, Κόνσολας, Σενετάκης, οι κυρίες Μακρή και Ρεπούση, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά κ. Γιώργος Δαβάκης, καθώς και οι δημοτικοί σύμβουλοι Πειραιά κ.κ. Κόκκαλης, Γαϊτανάρος, Ζηλάκου, Σιγαλάκος, Βουγιουκλάκης και Ρέππας.
Σημείωση: Είμαστε σίγουροι ότι τέτοιες αξιόλογες πρωτοβουλίες σε θέματα Παιδείας που φιλοξενούνται μάλιστα σε μια στέγη – ορόσημο για τον Πειραιά και πραγματοποιούνται με αμεσότητα και σύστημα από ανθρώπους του τόπου μας, όπως ο Γιάννης Βουτσινάς, μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να αποφέρουν.
voutsinas

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer