Κάλεσμα από τη Γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ στη Κεφαλονιά σημερα το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο.
Κάλεσμα σε σύσκεψη απο την ΠΑΣΕΒΕ
Κοινωνία
22/02/2016 | 08:12

Η γραμματεία Κεφαλονιάς-Ιθάκης της ΠΑΣΕΒΕ, καλεί: Επαγγελματίες, Εμπόρους, Βιοτέχνες, Αυτοκινητιστές και Συνταξιούχους σε πλατιά σύσκεψη την Δευτέρα 22 Φλεβάρη 2016 και ώρα 7:30 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο, με θέματα:

1. Εκτίμηση της απεργιακής κινητοποίησης 4 Φλεβάρη 2016.
2. Κλιμάκωση του αγώνα για το επόμενο διάστημα και προετοιμασία για νέα 48 ωρη γενική απεργία, αν τολμήσει η κυβέρνηση να φέρει προς ψήφιση στη βουλή το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι.
Η μαζική συμμετοχή εργατών, αγροτών, αυτοαπασχολούμενων, νεολαίας, συνταξιούχων, των λαϊκών στρωμάτων στην απεργία της 4ης Φλεβάρη αλλά και στο πανελλαδικό συλλαλητήριο της 12-13 Φλεβάρη αναδεικνύει την τεράστια δύναμη της συμμαχίας μας.
Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους που πήραν μέρος και απευθύνουμε πλατύ κάλεσμα σε όσους δεν έχουν κάνει ακόμη το βήμα να βρεθούν μαζί μας στο δρόμο του αγώνα. Η συμμετοχή όλων μας είναι το δικό μας όπλο, προκειμένου να σταματήσουμε το έγκλημα της διάλυσης της κοινωνικής ασφάλισης.

Δεν κουραζόμαστε – Δεν υποχωρούμε
Να αποσυρθεί εδώ και τώρα ο νόμος λαιμητόμος της κυβέρνησης
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ χρησιμοποιεί όλα τα μέσα για να υπονομεύσει τον αγώνα μας. Με ψέματα, υποσχέσεις, συκοφαντίες και απειλές, προσπαθεί να κάμψει τις αντιδράσεις και να υλοποιήσει τα σχέδιά της. Έχει το θράσος να το παίζει Ρομπέν των αυτοαπασχολούμενων την ώρα που με το σχέδιο έκτρωμα:
• Ενσωματώνει κάθε αντιασφαλιστικό νόμο που ψήφισαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις όπως η συνταξιοδότηση στα 67, η κατάργηση της 13ης-14ης σύνταξης
• Τσακίζει τις συντάξεις οδηγώντας χιλιάδες στην ανέχεια και τη δουλειά μέχρι τον τάφο, τωρινούς και μελλοντικούς συνταξιούχους
• Πετσοκόβει τις παροχές για υγεία και περίθαλψη ανοίγοντας διάπλατα την πόρτα στην ιδιωτική ασφάλιση.
• Επιχειρεί να ξεμπερδέψει μια και καλή με την υποχρέωση του κράτους και της μεγαλοεργοδοσίας στη χρηματοδότηση των ταμείων.
Το σχέδιο νόμου της κυβέρνησης δεν προσπαθεί να αντιμετωπίσει την κατάσταση των ταμείων.
Αν ήθελαν ας επέστρεφαν τα κλεμμένα αποθεματικά, ας εισέπρατταν τις διαπιστωμένες εισφοροδιαφυγές της μεγαλοεργοδοσίας. Αντίθετα κοιτάνε πως θα εξοικονομήσουν και το τελευταίο ευρώ προκειμένου να χρηματοδοτήσουν τους μεγαλοεπιχειρηματίες.
Το έκτρωμα αυτό είναι προσχεδιασμένο.
Αποτελεί πάγια κατεύθυνση της ΕΕ και απαίτηση του μεγάλου κεφαλαίου.
Είναι το κερασάκι στην τούρτα μιας πολιτικής που τσακίζει άγρια τους αυτοαπασχολούμενους. Ήδη με την άγρια φορολογία που έχει επιβληθεί χιλιάδες από εμάς είμαστε αντιμέτωποι με τεράστια χρέη σε ταμείο, τράπεζες, προμηθευτές. Νέες βαθιές πληγές θα προστεθούν στην ήδη αδιέξοδη οικονομική κατάσταση των οικογενειών μας αφού η κοινωνική ασφάλιση θα γίνει πανάκριβο εμπόρευμα για λίγους.
Αρκετά ματώσαμε για τα κέρδη των μονοπωλίων.
Να πληρώσει τώρα το κράτος και το μεγάλο κεφάλαιο.

Η κυβέρνηση, παρά τη λαϊκή κατακραυγή, προετοιμάζεται να φέρει το νομοσχέδιο-έκτρωμα για ψήφιση στη Βουλή. Γι΄αυτό τα δίνει όλα να περιορίσει τη λαϊκή κατακραυγή. Τους προειδοποιούμε ότι αν τολμήσουν κάτι τέτοιο
Απαντάμε με 48ωρη γενική απεργία, μαζί με τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους συνταξιούχους.
Τα σχέδιά τους δεν θα περάσουν!!!
Είμαστε σε ετοιμότητα. Δουλεύουμε μαχητικά από τώρα για την προετοιμασία της απεργίας. Παίρνουμε αποφάσεις συμμετοχής σε όλα τα Δ.Σ., πραγματοποιούμε συσκέψεις, γενικές συνελεύσεις, ενημερώνουμε κάθε συνάδελφο σε κάθε κλάδο και γειτονιά.

Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ ήδη καλλιεργούν το έδαφος για συμβιβασμό και διάλογο με τη κυβέρνηση για να εξασφαλίσουν ανταλλάγματα για λίγους μεσαίους επιχειρηματίες. Κάνουν πλάτες στην κυβέρνηση και το μεγάλο κεφάλαιο όταν υιοθετούν τα επιχειρήματα περί μη βιωσιμότητας του ασφαλιστικού λόγω των οικονομικών δεδομένων της χώρας. Με τις εκτιμήσεις τους ότι δεν είναι ρεαλιστική η βιωσιμότητα των ταμείων χωρίς περικοπή συντάξεων, θέλουν να προετοιμάσουν τους επαγγελματίες να αποδεχτούν τη σφαγή των δικαιωμάτων τους. Είναι αφερέγγυοι να οργανώσουν την πάλη μας.

Το δίκιο μας θα κριθεί στους δρόμους του αγώνα, κάθε μέρα, κάθε ώρα, σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά. Όλοι στον αγώνα για να βάλουμε εμείς τη σφραγίδα μας στις εξελίξεις και να δημιουργήσουμε το αύριο που έχουν ανάγκη οι οικογένειές μας.

Πάρτε πίσω το νόμο λαιμητόμο! Κοινωνική Ασφάλιση για Όλους Αποκλειστικά Δημόσια και Υποχρεωτική!
Να πληρώσει το κράτος και η πλουτοκρατία!

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
• Απόσυρση του νέου αντιασφαλιστικού τερατουργήματος.
• Καμία παραπέρα μείωση των συντάξεων. Αναπλήρωση των απωλειών των προηγούμενων χρόνων. Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης.
• Επιστροφή των αποθεματικών που ληστεύτηκαν με ευθύνη όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων. Γενναία κρατική χρηματοδότηση στο ύψος των αναγκών των ταμείων
• Άμεση επαναφορά των ορίων συνταξιοδότησης στο προηγούμενο καθεστώτος με προοπτική την παραπέρα μείωση τους.
• Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 30%, χωρίς απώλεια ασφαλιστικών δικαιωμάτων.
• Θεσμοθέτηση τέλους επί των κερδών των επιχειρήσεων, κλιμακούμενου προοδευτικά, υπέρ του ΟΑΕΕ, για κέρδη άνω των 20.000 €.
• Δημόσια και δωρεάν υγειονομική περίθαλψη και πρόνοια.
• Kατάργηση του νόμου που μας επιβάλλει την εξοντωτική φορολογία 26% από το πρώτο ευρώ και αναδρομική διαγραφή των νόμων που επιβλήθηκαν. Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και του ΕΝΦΙΑ
• 20.000€ αφορολόγητο όριο και επιπλέον 5.000€ για κάθε προστατευόμενο μέλος.

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ-ΙΘΑΚΗΣ ΤΗΣ ΠΑΣΕΒΕ.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer