Να δώσουμε την μάχη για την επιτυχία της Πανελλαδικής απεργίας τις 12 Νοέμβρη μαζί με τα πάνω από 600α σωματεία και ομοσπονδίες που έχουν δηλώσει μέχρι τώρα συμμετοχή και να διεκδικήσουμε.
Κάλεσμα μελών Εμποροεπαγγελματικού συλλόγου σε συνεδρίαση
Κοινωνία
01/11/2015 | 10:21

Το Δ.Σ. του Ε μποροεπαγγελματικού συλλόγου καλεί τα μέλη του σε ανοιχτή συνεδρίαση το Σάββατο 31 Οκτώβρη 2015 και ώρα 6:30 στο Εργατικό Κέντρο με θέμα:

Καθορισμός γενικής συνέλευσης την Τετάρτη 4-11-2015 για την οργάνωση της απεργίας 12 Νοέμβρη 2015.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι.

Η συγκυβέρνησηΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προχωράει στην καταστροφική για το λαό εφαρμογή του 1ου πακέτου των προαπαιτούμενων μέτρων που αποτελούν το 30% των συνολικών σύμφωνα με το 3ο μνημόνιο που από κοινού ψήφισαν με Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ. Για τηνεκταμίευσητωνδόσεωνθαγίνεταιπρώταηυλοποίησητωναντίστοιχωνπροαπαιτούμενων, δηλαδήηψήφισηκαιεφαρμογήακόμαπιοάγριαςκαιβάρβαρηςφοροληστείας, μεγαλύτερωνμειώσεωνστιςσυντάξεις, διάλυσηςτουσυστήματοςυγείας.

Ενώ ζητούν νέες θυσίες από τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες, τους συνταξιούχους, τους νέους. Χαρίζουν νέα προνόμια, επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές για τους βιομήχανους, τους τραπεζίτες, τους εφοπλιστές. Για τα δικά τους κέρδη, τη δική τους ανταγωνιστικότητα.

Κανέναν να μην ξεγελάσουν οι υποσχέσεις ότι παρά τα δύσκολά μέτρα, όλοι θα κερδίσουμε από την ανάπτυξη που υπόσχονται

Τι ανάπτυξη μπορεί να περιμένει ο αυτοαπασχολούμενος, όταν έχει μπροστά του:,

-Τη νέα αύξηση της προκαταβολής του φόρου στο 100% και του ΦΠΑ στο 23%.

-Το τσάκισμα των συντάξεων και όλων των παροχών, με την παράλληλη μείωση της κρατικής επιχορήγησης στον ΟΑΕΕ.

– Την επιτάχυνση και διευκόλυνση των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών, ακόμα και της 1ης κατοικίας, και την μείωση του ορίου των ακατάσχετων λογαριασμών.

– Την απελευθέρωση των επαγγελμάτων που σημαίνει παράδοση ολόκληρων κλάδων στο κεφάλαιο, που θα οδηγήσει σε νέο εκτοπισμό χιλιάδων συναδέλφων όπως λέει η πείρα σε κλάδους που ήδη έχει προωθηθεί.

-Τις ιδιωτικοποιήσεις που προωθούνται και που θα τις πληρώσει ο λαός με νέες απολύσεις, πανάκριβα τιμολόγια και υπηρεσίες προκειμένου να παραδοθούν στο κεφάλαιο

Μας λένε ψέματα ότι θα πάρουν ισοδύναμα μέτρα και παράλληλα προγράμματα. Δεν υπάρχει κανένα ισοδύναμο για την αναδουλειά, το φούντωμα των χρεών και το λουκέτο που μας απειλεί. Ο εκτοπισμός μας είναι προαπαιτούμενο για την κερδοφορία των λίγων.

Να μην περάσει το δηλητήριο που προσπαθούν να ρίξουν για να στραφούμε ο ένας απέναντι στον άλλον, να ασπαστούμε τη λογική του διαίρει και βασίλευε με την οποία προσπαθούν να μας ξεγελάσουν.

Ψέματα λένε ότι για τη διάλυση των ασφαλιστικών ταμείων και το τσάκισμα των συντάξεων μας φταίμε εμείς. Οι συνταξιούχοι έχουν πληρώσει χρόνια ολόκληρα και δικαιούνται αξιοπρεπείς συντάξεις, δεν τους τις χάρισε κανένας.

Μόνος κερδισμένος από αυτά τα μέτρα είναι το μεγάλο κεφάλαιο. Την ώρα που εμείς θα αντιμετωπίζουμε νέα αδιέξοδα, που θα δυσκολεύει η καθημερινή επιβίωση της οικογένειάς μας, οι μεγαλοεπιχειρηματίες και τα πολυκαταστήματα, θα αρπάζουν τα αναπτυξιακά πακέτα, θα αξιοποιούν τις εργασιακές σχέσεις ζούγκλας, θα απολαμβάνουν τις απίστευτες περικοπές από το τσάκισμα των δικών μας, κοινωνικών παροχών και δικαιωμάτων.

Γι’ αυτό απορρίπτουμε την «εθνική ομοψυχία» και τις εκκλήσεις για σταθερότητα και ηρεμία στις οποίες μας καλούν. Θέλουν σιγή νεκροταφείου για να περάσει ανεμπόδιστα η σφαγή μας.

Γι’ αυτό γυρίζουμε την πλάτη στις ηγεσίες ΓΣΕΒΕΕ- ΕΣΕΕ που αναπαρήγαγαν όλα τα ψευτοδιλήμματα και τους εκβιασμούς της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των μονοπωλίων, προκειμένου να περάσει χωρίς αντίσταση η πολιτική που μας αφανίζει.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι.

Ανεξάρτητα από το τι ψήφισε ο κάθε συνάδελφος στις εκλογές, δεν πρέπει να τους δώσουμε το δικαίωμα να εμφανίζουν ότι συναινούμε στη σφαγή τη δική μας και των παιδιών μας.

Οι νόμοι και οι ρυθμίσεις που φέρνει η κυβέρνηση μέσα στον Οκτώβρη και το επόμενο διάστημα στα πλαίσια της εφαρμογής του μνημονίου, πρέπει να συναντήσουν μαζική και αγωνιστική απάντηση.

Όλοι μαζί μπορούμε να ορθώσουμε εμπόδια. Η συμμαχία μας με όλους όσους χτυπιούνται βάναυσα από αυτήν την πολιτική τους εργάτες, τους φτωχούς αγρότες, είναι το δικό μας όπλο. Ο καθένας μόνος του δεν μπορεί να υπερασπίσει τον εαυτό του.

Κάθε συνάδελφος να πάρει τη θέση του στον αγώνα. Οι νέοι συνάδελφοι που βλέπουν τα όνειρά τους να φτιάξουν οικογένεια, να μεγαλώσουν τα παιδιά τους να μετατρέπονται σε εφιάλτη. Οι γυναίκες που χτυπιούνται βάναυσα με περικοπή ακόμα και των στοιχειωδών παροχών που είχαν απομείνει για την μητρότητα κοκ.

Όλοι οι δρόμοι δοκιμάστηκαν, τώρα να δοκιμάσουμε και τη δική μας δύναμη.

Ο μόνος δρόμος για αυτό είναι: Ναενισχύουμε το σύλλογό μας, τις επιτροπές αγώνα! Κοινό μέτωπο με τις αγωνιστικές δυνάμεις των εργαζόμενων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων για την ανατροπή της αντιλαϊκής – φιλομονοπωλιακής πολιτικής.

Να δώσουμε την μάχη για την επιτυχία της Πανελλαδικής απεργίας τις 12 Νοέμβρη μαζί με τα πάνω από 600α σωματεία και ομοσπονδίες που έχουν δηλώσει μέχρι τώρα συμμετοχή και να διεκδικήσουμε.

– Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ

– Κατάργηση του 26%. ΟΧΙ στην αύξηση της προκαταβολής και του Φ.Π.Α.

– Κάτω τα χέρια από τις συντάξεις. Καμία μείωση κύριας και επικουρικής σύνταξης. Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης στον ΟΑΕΕ.

-Κατάργηση των νόμων που επιταχύνουν κατασχέσεις και πλειστηριασμούς.

– ΟΧΙ στις ρυθμίσεις που απελευθερώνουν επαγγέλματα προς όφελος των μονοπωλίων.

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer