Kαλεί τα μέλη του σε επαναληπτική Γενική συνέλευση που θα γίνει την Τετάρτη στις 6:30 το απόγευμα στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου.
Κάλεσμα για επαναληπτική Γενική Συνέλευση από τον Εμποροεπαγγελματικό Σύλλογο
Κοινωνία
25/11/2014 | 10:08

Το Δ.Σ. του εμποροεπαγγελματικού συλλόγου καλεί τα μέλη του να παραβρεθούν στην επαναληπτική Γενική συνέλευση που θα γίνει την Τετάρτη 26-11-2014 τις 6:30 το απόγευμα στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου.
Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι τα παρακάτω:
• Αλλαγή καταστατικού.
• Πανελλαδική απεργία τις 27-11-2014.

Συνάδελφε, -ισσα αυτοαπασχολούμενε επαγγελματία, βιοτέχνη, έμπορα.
Όλο το τελευταίο διάστημα ακούμε για ανάπτυξη, για φως στο βάθος του τούνελ για τα δύσκολα που περάσανε και πλέον μπορούμε να ανασάνουμε.
Στην πράξη όμως η ζωή μας έχει γίνει κόλαση, με την αναδουλειά να συνεχίζεται με την απειλή των χρεών σε εφορία, ΟΑΕΕ και τράπεζα πάνω από τα κεφάλια μας.
Οι ρυθμίσεις για εφορία και κόκκινα δάνεια που προωθεί η κυβέρνηση αποδεικνύονται δύο ακόμη εργαλεία είσπραξης των διάφορων μνημονιακών χαρατσιών που μας επιβλήθηκαν και μας οδηγούν στο κλείσιμο και τη χρεοκοπία.
Αποδεικνύεται ότι η ανάπτυξη που επικαλούνται δεν μας αφορά, ενώ θα πολλαπλασιάσει τα κέρδη των μεγάλων εμπορικών ομίλων και επιχειρήσεων.
Την ίδια ώρα ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2015 που ψηφίζεται τέλος Νοέμβρη είναι διαμορφωμένος στην ίδια αντιλαϊκή κατεύθυνση των προηγούμενων χρόνων.
Μοιράζει ψίχουλα στην ακραία φτώχια, χωρίς καμία αύξηση σε μισθούς και συντάξεις, κατοχυρώνει την εξοντωτική φορολογία για τα εργατικά λαϊκά στρώματα, μειώνει την χρηματοδότηση των ταμείων και των άλλων κοινωνικών δαπανών ενώ την μερίδα του λέοντος θα την καρπωθεί το μεγάλο κεφάλαιο.
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ
Απορρίπτουμε την λογική της Κυβέρνησης, της Ε.Ε. και των μονοπωλίων για μια ζωή με ψίχουλα. Διεκδικούμε ζωή με δικαιώματα, ζωή για εμάς και την οικογένειά μας που να ανταποκρίνεται στο σήμερα και όχι στον προηγούμενο αιώνα.
Παλεύουμε μαζί με τους εργαζόμενους μαζί με τις οικογένειές μας για να μπει φρένο σ’ αυτή την πολιτική. Ξέρουμε καλά ότι μόνο η δική μας συμμαχία όλων όσων υποφέρουμε, μπορεί να δώσει ισχυρή απάντηση στη συμμαχία μονοπωλίων – Ε.Ε. – συγκυβέρνησης.
Το μεγάλο πανελλαδικό συλλαλητήριο της 1ης Νοέμβρη, με τους πάνω από 100.000 διαδηλωτές στο Σύνταγμα έδωσε ισχυρό μήνυμα. Έδωσε νέα δυναμική «φώτισε» τον δρόμο.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΠΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ
ΣΤΙΣ 27 ΝΟΕΜΒΡΗ ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΙΚΡΟΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΑΣ
ΠΡΙΝ ΜΑΣ ΚΛΕΙΣΟΥΝ
Την Πέμπτη 27 Νοέμβρη, μέρα πανελλαδικής απεργίας, δεν δουλεύει κανείς ΕΒΕ. Κλείνουμε τα μαγαζιά μας και τις μικροεπιχειρήσεις μας και κατεβαίνουμε στο Εργατικό Κέντρο στις 10:30 το πρωί.

Διαδηλώνουμε και απαιτούμε:
• Πάγωμα των χρεών προς τον ΟΑΕΕ, το δημόσιο και τις τράπεζες. Κεφαλαιοποίηση των χρεών, χωρίς προσαυξήσεις και πρόσθετα τέλη. Μακρόχρονη ρύθμιση, με δόσεις που να μην ξεπερνούν συνολικά το 10% του διαθέσιμου εισοδήματος.
• Αποποινικοποίηση των χρεών προς τον ΟΑΕΕ, κατάργηση των αντίστοιχων νόμων. Κατάργηση του ΚΕΑΟ για χρέη στον ΟΑΕΕ.
• Καμία κατάσχεση πρώτης κατοικίας. Αναστολή των κατασχέσεων επαγγελματικής στέγης, εξοπλισμού, μεταφορικών μέσων, τραπεζικών λογαριασμών.
• Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 30%, χωρίς απώλεια ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Διαχωρισμός των κλάδων σύνταξης και υγείας του ΟΑΕΕ με διαχωρισμό των αντίστοιχων εισφορών. Μείωση της εισφοράς για τον κλάδο υγείας κατά 50% με προοπτική την κατάργησή της.
• Ανανέωση όλων των βιβλιαρίων ασθενείας ανεξαρτήτως χρεών.
• Κοινωνική Ασφάλιση δημόσια, καθολική, κρατικά επιχορηγούμενη κατά τα 2/3. Δραστική αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης και επιστροφή των κλεμμένων αποθεματικών.
• Κατάργηση του ν. 4110/2013 (κατάργηση αφορολόγητου, 26% φορολογία από το πρώτο ευρώ), του τέλους επιτηδεύματος για εισοδήματα μέχρι 20.000€.
• Κάλυψη ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ για όσο διαρκεί η ανεργία. Επίδομα ανεργίας στα 600 ευρώ. Το διάστημα της ανεργίας να αναγνωρίζεται ως συντάξιμος χρόνος χωρίς επιβάρυνση των ανέργων.
• Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας. Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν τα ωράρια.
• Κατάργηση των νόμων για την αποκαλούμενη “απελευθέρωση” επαγγελμάτων, που διευκολύνει την επέκταση των μονοπωλίων και σπρώχνει στην ανεργία τους αυτοαπασχολούμενους.
• Πλήρη αποζημίωση και αποκατάσταση των ζημιών για τους σεισμοπαθείς συνάδελφους. Πάγωμα των χρεών σε δημόσιο και τράπεζες, χωρίς τόκους και προσαυξήσεις, κατάργηση των δημοτικών τελών για το επόμενο εξάμηνο.

ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2015 ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ:
• Κατάργηση του δημοτικού φόρου που έρχεται στον λογαριασμό της ΔΕΗ.
• Η κλίμακα στον ΤΑΠ να πέσει στο 10% από το 35% που είναι σήμερα.
• Να καταργηθεί το τέλος παρεπιδημούντων στους μικρούς αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ και να παραμείνει στις μεγάλες επιχειρήσεις.
• Η χρέωση της τιμής του νερού να μειωθεί κατά 50%.
• Να μην επιβληθεί κανενός είδους πρόστιμο στους μικροεπαγγελματίες της παραλίας και να λυθεί οριστικά το θέμα αδειών κοινόχρηστων χώρων από: Δήμο, Λιμενικό Ταμείο, Λιμεναρχείο, Περιφέρεια.
• Να ακυρωθούν τα πρόστιμα στα παραλιακά καταστήματα της Σάμης και να δοθεί άμεσα οριστική λύση από τα συναρμόδια υπουργεία.

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Μιχάλης Μαρκάτος Λουκάκης Σπύρος

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer