Επί τη ευκαιρία της 71ης Επετείου Μνήμης των Ιταλών για την τραγωδία της Μεραρχίας Aqui στην Κεφαλονιά
Ιταλοί Διπλωματικοί Ακόλουθοι στο Δημαρχείο Κεφαλονιάς
Πολιτική
15/10/2014 | 13:38

Την Παρασκευή  10 Οκτωβρίου 2014, επί τη ευκαιρία της 71ης Επετείου Μνήμης των Ιταλών για την τραγωδία της Μεραρχίας Aqui στην Κεφαλονιά, επισκέφθηκαν το Δημαρχιακό Μέγαρο Διπλωματικοί Αξιωματούχοι της Ιταλικής Πρεσβείας στην Ελλάδα.

Τους επισκέπτες, που συνόδευαν η Επίτιμος Πρόξενος της Ιταλίας στην Κεφαλονιά κ. Gratsiela Micheletti και η Εκπρόσωπος του Κεφαλονιτικο-Ιταλικού Συλλόγου κ.Bruna Depaula, υποδέχθηκε εκ μέρους του Δημάρχου Κεφαλονιάς ο Α/Δήμαρχος κ. Ευάγγελος Κεκάτος.

Συγκεκριμένα, ο Ακόλουθος Άμυνας Col. Nav. Pil.Antonio Albanese , στον οποίον προσέφερε συμβολικά ο κ. Κεκάτος  την Τιμητική Πλακέτα του Δήμου, ευχαρίστησε τη Δημοτική Αρχή για τη διαχρονική συνεργασία της στις Εκδηλώσεις της Ιταλικής Πρεσβείας για τη Μεραρχία Aqui και για την με αυταπάρνηση ανθρωπιστική συμπαράσταση των Κεφαλλήνων, με κίνδυνο της ζωής των, στους Ιταλούς Στρατιώτες, κατά τη διάρκεια των τραγικών γεγονότων το 1943 στο Νησί.

Την επομένη, μετά την καθιερωμένη κατάθεση Στεφάνων στο Ελληνικό Μνημείο της Αντίστασης και στο Ιταλικό Μνημείο, το Δημαρχιακό Μέγαρο επισκέφθηκε η Σύμβουλος της Ιταλικής Πρεσβείας κ. Stefania Bortot, συνοδευόμενη από τον κ.Κεκάτο και είχε εθιμοτυπική συνάντηση με το Δήμαρχο Κεφαλονιάς κ. Αλέξανδρο Παρίση, ο οποίος της προσέφερε συμβολικό τιμητικό δώρο.

Τέλος, σε συζήτηση εργασίας που ακολούθησε, εξετάσθηκαν οι δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης των Κεφαλονιτικο-Ιταλικών σχέσεων σε Τουριστικό, Πολιτιστικό και Επενδυτικό επίπεδο.

F.2 Aqui F.3 Aqui F.4 Aqui

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer