Δάκρυσαν οι περισσότεροι στο θέατρο "Ακροπόλ" σε μια βραδιά που θα μείνει χαραγμένη για πάντα στις καρδίες μας.
Ιστορική Συναυλία Αλληλεγγύης από την Αδελφότητα Αθηνών (βίντεο)
Κοινωνία
11/03/2014 | 17:55

Του Παναγή Φωκά
Είναι ίσως φτωχές οι λέξεις για να περιγράψει κανείς αυτό που ζήσαμε χθες, Δευτέρα 10 Μαρτίου, στο Θέατρο “Ακροπόλ” στη μεγάλη συναυλία Αλληλεγγύης της Κεφαλληνιακής Αδελφότητας Αθηνών  για τους σεισμοπαθείς. Δεκάδες συμπατριώτες μας απ όλα τα μέρη της Αττικής συγκεντρώθηκαν στο επιβλητικό θέατρο στο κέντρο της Αθήνας. Ήταν τέτοια η λαχτάρα του κόσμου για προσφορά και αλληλεγγύη για τους σεισμόπληκτους που ερίμενε στην ουρά 4 ώρες πριν ξεκινήσει η μεγάλη συναυλία.
Στο δρόμο έξω από το θέατρο παιάνιζε η Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων τιμητικά ώστε να κάνει ακόμη πιο εορταστική την όλη ατμόσφαιρά. Στη σκηνή του θεάτρου παρέλασαν πάνω από 120 καλλιτέχνες σε 12 σχήματα, διαφορετικά μεταξύ τους. Ενδιάμεσα γνωστοί ηθοποιοί (στη καταγωγή Κεφαλλονίτες) διάβαζαν κεφαλλονίτικα σκετσάκια εκπνευσμένα από τα έθιμα και τις παραδόσεις της Κεφαλληνιακή κληρονομιάς. Ηθοποιοί όπως ο Χάρης Ρώμας, η Χριστίνα Κουλουμπή και άλλοι, έδωσαν άλλη νότα στην εκδήλωση. Στη μουσική σκηνή του Ακροπόλ «παρέλασαν» οι Σταυρούλα ΠολλάτουΕν Καρδία, Πολυφωνικό Συγκρότημα «Οι Μελωδοί», οι αφοί Καραβιώτη μαζί με την έκπληξη της βραδιάς την Αννέτ Αρτάνι (έφτασε από την Αμερική ειδικά για την συναυλία), ο Λίνος Κόκκοτος, Βασίλης Λέκκας, Δημήτρης Δημουλάς, Φοίβος Μποζάς, Παναγής Μπαρμπάτης μαζί με την Ολιάννα Πανίτσα – Μεταξά και πολλοί άλλοι.
Η διάρκεια της συναυλίας ξεπέρασε τις τρεις ώρες και σε όλη την διάρκεια της ο κόσμος ξεσπούσε σε αυθόρμητα χειροκροτήματα. Μάλιστα δεν ήταν λίγοι αυτοί που δάκρυσαν ακούγοντας αξέχαστες μελωδίες του παρελθόντος. Τα λεφτά που μαζεύτηκαν αγγίζουν τα 8000 ευρώ και θα διατεθούν για την ενίσχυση των σεισμοπαθών στο Ληξούρι.
Ξεχωριστές στιγμές από τη χθεσινή μεγάλη βραδιά ήταν η εκπληκτική ερμηνεία του Βασίλη Λέκκα, το ντουέτο Καραβιώτη – Αρτάνι που τραγούδησαν το «όμορφη Κεφαλονιά», τα τραγούδια του Θεοδωράκη που τραγούδησαν Οι Μελωδοί. Στο τέλος ο Παναγής Μπαρμπάτης με γνωστούς τροβαδούρους έκλεισαν την όμορφη εκδήλωση με το γνωστό σε όλους μας  «καράβι».

Βαλλιανάτος: «Το περίφημο ΑΕΠ, Αλληλεγγύη, Ενότητα , Παιδεία και Πολιτισμός»


Στη ομιλία του ο Πρόεδρος της Κεφαλληνιακής Αδελφότητας Αθηνών κ. Τάσος Βαλλιανάτος μεταξύ άλλων ανέφερε: «Ακούμε συνέχεια τους οικονομολόγους να μας μιλούν για το ΑΕΠ, που είναι το Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν. Εμείς εδώ έχουμε ένα άλλο ΑΕΠ, που είναι η Αλληλεγγύη, η Ενότητα , η Παιδεία και ο Πολιτισμός», αποσπώντας το ζεστό χειροκρότημα των θεατών.
Στη μαγική βραδιά παρευρέθησαν ο Μητροπολίτης Νικάιας κ. Αλέξιος, ο Επίσκοπος Νανζιανζού κ. Θεοδώρητος (εκπροσώπησε τον Αρχιεπίσκοπο), ο πανοσιολογιότατος π. Νικόλαος Χαρτουλιάρης (εκπροσώπησε τον Μητροπολίτης Κεφαλληνιάς), ο υφυπουργός Άμυνας Θανάσης Δαβάκης, ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης, ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων Άρης Σπηλιωτόπουλος, ο τ. Νομάρχης Διονύσης Λευκαδίτης, ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων Ναπολέων Μαραβέγιας, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπαλάφας, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Βαγγέλης Κεκάτος, ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Πειραιά Βαγγέλης Σπαθής, ο Πρόεδρος της Kefalonian Lines (μεγάλος χορηγός της εκδήλωσης) Διονύσης Λυκούδης, ο Διευθυντής του ΒΗΜΑ FMΒασίλης Χιώτης, ο Πρόεδρος των Κεφαλλήνων Βορείων Κηφισιάς – Βορείων Προαστίων Διονύσης Κεκάτος, ο Πρόεδρος των Κεφαλλήνων Αργυρούπολης Γιώργος Κωνσταντάτος, η Πρόεδρος των απανταχού Πυλαρινών Σταθούλα Μουστάκη, ο Πρόεδρος των Φίλων Φιλαρμονικής Ληξουρίου Άγγελος Ρουχωτάς, ο Πρόεδρος των Απανταχού Διλινάδων Φώτης Κουνάδης,  ο Κώστας Ευαγγελάτος, ο Παναγής Μαρκάτος, ο Γεράσιμος Σταματάτος, ο Παύλος Παπαδάτος, η Ελένη Μελέτη, άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, ακαδημαϊκοί, Πρέσβεις και φυσικά η παροικία των Κεφαλλονιτών της Αθήνας.
Θερμά συγχαρητήρια στους συντελεστές της εκδήλωσης, στον σκηνοθέτη Γιώργο Κακή Κωνσταντινάτο καθώς και στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ιστορικής Κεφαλληνιακής Αδελφότητας Αθηνών.

Ακολουθεί φωτορεπορτάζ από τη χθεσινή εκδήλωση.

adelfothta_akropol1 adelfothta_akropol2 adelfothta_akropol3 adelfothta_akropol4 adelfothta_akropol5 adelfothta_akropol6 adelfothta_akropol7 adelfothta_akropol8 adelfothta_akropol9 adelfothta_akropol10 adelfothta_akropol11 adelfothta_akropol12 adelfothta_akropol13 adelfothta_akropol14 adelfothta_akropol15

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer