Εξανεμίστηκε η διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ. Σταθερά τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής. Τι δείχνει νέα έρευνα της VPRC
Ισοπαλία Ν.Δ.-ΣΥΡΙΖΑ
Πολιτική
19/01/2013 | 17:42

Ντέρμπι μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ, καταγράφει δημοσκόπηση της VPRC για την «Εφημερίδα των Συντακτών».

Πρόκειται για έρευνα που πραγματοποιήθηκε (διενεργήθηκε 17 και 18 Ιανουαρίου) μετά την επεισοδιακή ψηφοφορία για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τη «λίστα Λαγκάρντ».

Τα δύο κόμματα ως προς την εκτίμηση εκλογικής επιρροής βρίσκονται στην πρώτη θέση με 29,5%, με τη ΝΔ να κλείνει την “ψαλίδα” που τη χώριζε από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 12%, που διατηρείται σταθερά στην τρίτη θέση και με αρκετά μεγάλη διαφορά από τον τέταρτο, το ΠΑΣΟΚ με 6,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 6%, το ΚΚΕ με 5,5% και η ΔΗΜΑΡ με 5%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην προηγούμενη έρευνα της ίδιας εταιρείας το Νοέμβριο του 2012, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγούνταν με 31,5% έναντι 26,5% της Νέας Δημοκρατίας.

Στην παράσταση νίκης η Νέα Δημοκρατία, προηγείται με 31,6% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 27,2%. Εντύπωση προκαλεί ότι και σε αυτό το ερώτημα την τρίτη θέση καταλαμβάνει η Χρυσή Αυγή με 3,6%.

Στο ερώτημα ποιον θεωρείτε καταλληλότερο για πρωθυπουργό, ως συνήθως ο “κανένας” καταλαμβάνει την πρώτη θέση με 45%.

Ακολουθούν ο Αντώνης Σαμαράς με 21,2%, ο Αλέξης Τσίπρας με 11,6%, ο Πάνος Καμμένος με 5.2%, ο Ευ, Βενιζέλος με 4,3%, ο Φώτης Κουβέλης με 3,6%, ο Νίκος Μιχαλολιάκος με 2,8% και η Αλέκα Παπαρήγα με 0,8%.

Απαισιοδοξία και δυσπιστία

Όσον αφορά τα ερωτήματα σχετικά με την πορεία της χώρας και την οικονομία, οι απαντήσεις αποτυπώνουν την απογοήτευση των πολιτών.

Το 67% θεωρεί ότι πηγαίνουμε σε λάθος κατεύθυνση έναντι του 21%, που πιστεύει ότι πάμε προς τη σωστή.

Σε πολύ υψηλά επίπεδα βρίσκεται και η δυσπιστία προς τα κόμματα. Συγκεκριμένα στο ερώτημα “ποιο κόμμα μπορεί να αντιμετωπίσει τη διαφθορά”, οι πολίτες απαντούν “κανένα” σε ποσοστό 58,2%, ακολουθεί η ΝΔ με μόλις 10,8%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 10,5%, η Χρυσή Αυγή με 5,6%, το ΠΑΣΟΚ με 2,3%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 1,4%, η ΔΗΜΑΡ με 0,5% και το ΚΚΕ με 0,4%.

Τέλος, στο ερώτημα για το καταλληλότερο κόμμα για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, προηγείται και πάλι η απάντηση “κανένα” με 59,6%. Ακολουθεί η ΝΔ με 16,2%, ο ΣΥΡΙΖΑ 8,9% και στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή με 2,6%.

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer