Εντυπωσιακές αυξήσεις καταγράφηκαν κατά τον μήνα Ιούνιο στις αεροπορικές αφίξεις ξένων τουριστών σε δημοφιλείς προορισμούς της χώρας μας
Ιούνιος-ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό
Τουρισμός
04/07/2013 | 11:38

Εντυπωσιακές αυξήσεις καταγράφηκαν κατά τον μήνα Ιούνιο στις αεροπορικές αφίξεις ξένων τουριστών σε δημοφιλείς προορισμούς της χώρας μας, επιβεβαιώνοντας εκτιμήσεις ότι το 2013 ενδέχεται να είναι μία χρονιά ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα πρώτα διαθέσιμα στοιχεία από τα αεροδρόμια του Ηρακλείου, της Ρόδου, της Ζακύνθου και της Κέρκυρας, οι συνολικές αφίξεις επισκεπτών από το εξωτερικό τον Ιούνιο, μονάχα σε αυτούς τους τέσσερις προορισμούς, ξεπέρασαν το 1 εκατομμύριο, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 14,7% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2012.

Η μεγαλύτερη αύξηση παρατηρήθηκε στο Ηράκλειο, όπου οι αφίξεις αυξήθηκαν κατά 19,8%. Ακολουθεί η Ρόδος, με αύξηση 18,4%, την τρίτη θέση καταλαμβάνει η Ζάκυνθος (12,5%), ενώ αύξηση της τάξης του 8,2% παρατηρήθηκε στην Κέρκυρα.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, αυξημένη ήταν η κίνηση των επισκεπτών από το εξωτερικό και στα αεροδρόμια της Κω (υπολογίζεται στο 16%), της Μυκόνου και της Κεφαλονιάς.

Δεδομένων των στοιχείων αυτών, όπως σημειώνει η «Καθημερινή», δεν αποκλείεται μάλιστα η Ελλάδα να ξεπεράσει και τον στόχο των 17 εκατομμυρίων τουριστών, ιδιαίτερα εάν συνυπολογιστούν οι ταραχές στην Τουρκία και η πολιτική κρίση στην Αίγυπτο.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer