ΟΜΟΦΩΝΑ το δημοτικό συμβούλιο Ιθάκης καλεί αφενός τη Κυβέρνηση να αποσύρει το σχέδιο για την ασφάλιση και αφετέρου την βουλευτή Κεφαλληνίας και Ιθάκης κ. Αφροδίτη Θεοπεφτάτου να το καταψηφίσει.
Ιθάκη: Η βουλευτής να καταψηφίσει το νομοσχέδιο
Πολιτική
04/02/2016 | 06:57

ΟΜΟΦΩΝΑ το δημοτικό συμβούλιο Ιθάκης καλεί αφενός τη Κυβέρνηση να αποσύρει το σχέδιο για την ασφάλιση και αφετέρου την βουλευτή Κεφαλληνίας και Ιθάκης κ. Αφροδίτη Θεοπεφτάτου να το καταψηφίσει, αν έρθει στη βουλή για ψήφιση, ανταποκρινόμενη στο λαϊκό αίσθημα.

Στην απόφαση η οποία λήφθηκε ύστερα από εισήγηση-πρόταση του κ. Επ. Μαυροκέφαλου, επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση Ιθάκης» τονίζεται ότι το νέο σχέδιο για την ασφάλιση που έδωσε η κυβέρνηση στη δημοσιότητα, αποτελεί νόμο λαιμητόμο για τα ασφαλιστικά δικαιώματα, για τις συντάξεις, για το δικαίωμα στην υγεία και στη πρόνοια.

Τα σχέδια της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για το ασφαλιστικό αποτελούν ταφόπλακα για τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης. Με την εφαρμογή του σφαγιάζονται κύριες και επικουρικές συντάξεις για τους νυν και μελλοντικούς συνταξιούχους, μειώνεται και στη συνέχεια διαλύεται το ΕΚΑΣ, καρατομούνται οι αναπηρικές συντάξεις και τα προνοιακά επιδόματα.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ιθάκης, ομόφωνα καταδικάζει το σχέδιο νόμου που έχει βγει στη δημοσιότητα και επισημαίνει πως όσα δεν κατάφεραν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και συγκυβερνήσεις με την αντεργατική – αντιλαϊκή πολιτική τους τα προηγούμενα χρόνια η σημερινή κυβέρνηση τα φέρνει στην πιο επιθετική τους μορφή.

 

Πηγή: kefalonianews.gr

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer