Την ιερά αγρυπνία τέλεσε ο Αρχιμανδρίτης Σπυρίδωνας Πετεινάτος, μαζί με τον Ιερέα της Αγίας Τριάδος π. Κωνσταντίνο Σέρρο
Ιερά αγρυπνία για τον Άγιο Παναγή Μπασιά στο Ναύπλιο
Εκκλησία
11/06/2016 | 18:38

Με Ιερά αγρυπνία γιόρτασαν τον Κεφαλλονίτη Άγιο Παναγή Μπασιά, στον ιστορικό ναό των Αγίων Πάντων στην Πρόνοια Ναυπλίου, δίπλα από το Λέοντα των Βαυαρών.

Πρόκειται ένα μικρό ναό, 18 αιώνα  χτισμένο μέσα σε βράχια . Ο ναός ήταν ένας από τους δύο που οι Τούρκοι είχαν επιτρέψει να λειτουργεί στα χρόνια της Β’ Τουρκοκρατίας  για τις ανάγκες των Ελλήνων Ορθοδόξων της πόλης.

Βρίσκεται στην μεγαλύτερη συνοικία της πόλης, την Πρόνοια, η θέα πανοραμική,με την πόλη να απλώνεται ολόκληρη μπροστά της. Στο χώρο που βρίσκεται ήταν παλιά κοιμητήριο της πόλης για τους μουσουλμάνους, τους Βαυαρούς του Οθωνα και τους Ορθοδόξους.

Την ιερά αγρυπνία τέλεσε ο Κεφαλλονίτης Αρχιμανδρίτης Σπυρίδωνας Πετεινάτος, μαζί με τον Ιερέα της Αγίας Τριάδος π. Κωνσταντίνο Σέρρο.

Προς προσκύνηση είχε τεθεί και τεμάχιο ιερού λειψάνου του Αγίου προς ευλογία των πιστών.

mpasias-nayplio (1) mpasias-nayplio (2) mpasias-nayplio (3) mpasias-nayplio (5) mpasias-nayplio (6) mpasias-nayplio (7) mpasias-nayplio (8) mpasias-nayplio (9) mpasias-nayplio (10) mpasias-nayplio (11) mpasias-nayplio (12) mpasias-nayplio (13)

Πηγή: argolikospoimin.blogspot.gr

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer