Ζώντας μόνιμα στην Αγία Ευφημία της Κεφαλονιάς προσφέρει μέσα από το σημαντικό λογοτεχνικό έργο της!
Ιδιαίτερη Τιμητική Διάκριση για την κ. Ρούλα Γονατά – Μουστάκη
Πολιτισμός
10/04/2016 | 19:34

Του Τάσου Καβαλλιεράτου

Την κ. Ρούλα Γονατά – Μουστάκη, (εις το εξής, κ. Μουστάκη, χάριν συντομίας ),όσοι την γνωρίζουν, γνωρίζουν το πολύπλευρο καλλιτεχνικό ταλέντο της και την άοκνη προσφορά της στα κοινά, μέσα από Συλλόγους, Σωματεία κλπ.

Γεννημένη στα Φερεντινάτα της Πυλάρου και ζώντας μόνιμα στην Αγία Ευφημία της Κεφαλονιάς, για πολλά χρόνια τώρα μέσα από πολυσχιδής δραστηριότητες, προσφέρει στο σήμερα, αλλά και στο μετά, μέσα από το σημαντικό λογοτεχνικό έργο της!

Εκτιμώντας αυτό το λογοτεχνικό έργο, το επιτελείο της «Μεγάλης Ελληνικής Εγκυκλοπαίδειας Χάρη Πάτση», συμπεριέλαβε την κ. Μουστάκη, στον τόμο « Εγκυκλοπαίδεια της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας, από το Βυζάντιο μέχρι Σήμερα».

Μία εξαιρετική τιμή, από έναν μεγάλο εκδοτικό οίκο και εξίσου, από μια μεγάλη και έγκριτη εγκυκλοπαίδεια, με χιλιάδες λήμματα στους τόμους της. Αυτή την διάκριση, θέλησε να γιορτάσει χτες το βράδυ, στο πολιτιστικό Κέντρο Πυλάρου, στην Αγία Ευφημία, με τα παιδιά του χορευτικού τμήματος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Ευφημίας το «Φανάρι».
Του Συλλόγου, με πολύ μεγάλη προσφορά στα πολιτιστικά δρώμενα της Πυλάρου, που για είκοσι συναπτά έτη, η κ. Μουστάκη, διατελεί πρόεδρος!! Εκεί λοιπόν με τα «παιδιά της», γιόρτασε και μοιράστηκε την χαρά, αυτής της εξαιρετικής τιμής. Μαζί με τα παιδιά και οι δασκάλες του χορευτικού, Αυγουστάτου Μαρία, από τα Σαρλάτα και Βώρου Ελένη από το Ληξούρι, που κάθε Σάββατο, διδάσκουν στα παιδιά παραδοσιακούς χορούς, από το νησί μας και όλη την υπόλοιπη Ελλάδα.

Με τούρτα, καρυδόπιτα, χαλβά Φαρσάλων και αναψυκτικά, κεράστηκαν όλοι και ευχήθηκαν στην τιμώμενη της βραδιάς, υγεία, δημιουργικότητα και πολλές επιτυχίες σε ό,τι κάνει!

Η ίδια, εμφανώς συγκινημένη, διάβασε απόσπασμα, από σχόλιο του Γρηγόρη Σταμούλη, για τις δραστηριότητές της και την προσφορά της στα κοινά της Πυλάρου και όχι μόνο! Αναλυτική αναφορά στο βιογραφικό και στην στο λογοτεχνική δραστηριότητα της κ.  Μουστάκη μπορείτε να διαβάσετε στις εικόνες που ακολουθούν.

Εμείς να συμπληρώσουμε πως η τελευταία συγγραφική δουλειά της, είναι το παραμύθι «Τα Μυστήρια της Μελισσάνης». Ένα παραμύθι που η πλοκή του, αναπτύσσεται μεταξύ της ιδιαίτερης πατρίδας της Συγγραφέως, την Πύλαρο και το περίφημο σπήλαιο της «Μελισσάνης» στον Καραβόμυλο. Τα «Μυστήρια της Μελισσάνης», κυκλοφορούν στον τρίτο Συλλογικό τόμο «Τα παραμύθια του Οσελότου», του Ομώνυμου εκδοτικού οίκου.
Κλείνοντας να εκφράσουμε κι’ εμείς στην κ. Μουστάκη, τα θερμά μας συγχαρητήρια, για την τιμητική αυτή διάκριση από την Εγκυκλοπαίδεια «Χάρη Πάτση», αλλά και για την συνολική προσφορά της στα κοινά και ιδιαίτερα στα νέα παιδιά, όλα αυτά τα χρόνια που δραστηριοποιείται στην Πύλαρο. Θερμά συγχαρητήρια επίσης, στα παιδιά του χορευτικού της Αγίας Ευφημίας, που από την τσέπη τους πληρώνουν τις δασκάλες, για την εκμάθηση παραδοσιακών και όχι μόνο χορών! Η τελευταία εμφάνιση του χορευτικού στο Ληξούρι, στις Απόκριες, έδειξε πως τα λεφτά αυτά «πιάνουν τόπο» και πως οι δασκάλες εκτιμώντας, την θέληση και την αγάπη αυτών των παιδιών γι’ αυτό που κάνουν, δίνουν ακούραστα τον καλλίτερο εαυτό τους, επιφέροντας το καλλίτερο αποτέλεσμα!!!

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer