Ο Τζανέτος Αντύπας άφησε το δικό του στίγμα στον χώρο της κοινωνικής προσφοράς
Θλίψη για τον χαμό του Τζανέτου Αντύπα της MKO Praskis
Κοινωνία
15/02/2017 | 17:45

Έφυγε από τη ζωή ο πρόεδρος της ΜΚΟ Praksis, Τζανέτος Αντύπας. Ο Τζανέτος Αντύπας άφησε το δικό του στίγμα στον χώρο της κοινωνικής προσφοράς.

Ποιος ήταν ο Τζανέτος Αντύπας 

MSc Κοινωνικός Λειτουργός, Οικονομολόγος Υγείας, Πρόεδρος Μ.Κ.Ο. PRAKSIS

Τελείωσε το 3o Γενικό Λύκειο Πειραιά. Το 1987 εισήχθη στο ΤΕΙ Αθήνας στη Σχολή Οικονομίας και Διοίκησης. Μπήκε πρώτος σε σειρά κατάταξης στο ΤΕΙ Αθήνας στο Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας, όπου πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Πειραιά στο Οικονομικό Τμήμα με γνωστικό αντικείμενο «Διοίκηση και Οικονομικά της Υγείας».

Ήταν υποψήφιος Διδάκτωρ του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου με τίτλο διδακτορικής έρευνας «Total Quality Management στις Μ.Κ.Ο.». Ήταν πιστοποιημένος Εκπαιδευτικός Εκπαιδευτικών Στελεχών Συνοδευτικών Υπηρεσιών και πιστοποιημένος Εκπαιδευτής Εκπαιδευτών από το Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων και από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης.

Ξεκίνησε το 2000 ως Διευθυντής Αποστολών των «Γιατρών χωρίς Σύνορα Ελλάδος». Το 2004 εργάστηκε ως υπεύθυνος ελληνικών προγραμμάτων (προγράμματα της διπλανής πόρτας) και ως υπεύθυνος για τη διαχείριση και υλοποίηση Ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Από το Νοέμβριο του 2004 έως σήμερα είναι Πρόεδρος στη Μη Κυβερνητική Οργάνωση PRAKSIS. Με δράσεις εθνικής εμβέλειας και διακρατικές συνεργασίες, είχε πάντα στόχο την καταπολέμηση κοινωνικού αποκλεισμού των ευπαθών ομάδων. Σχεδιάζοντας και υλοποιώντας ανθρωπιστικά προγράμματα, είχε προβεί στη δημιουργία πολυιατρείων, κινητών ιατρείων, κινητών μονάδων εξέτασης ηπατίτιδας C και HIV, κέντρα ημέρας αστέγων.

Η Μ.Κ.Ο. στελεχώνεται από 120 εργαζόμενους και 580 εθελοντές. Επίσης έχει αναπτύξει συνεργασία με το Τμήμα Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και διδάσκει στα Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, το Χαροκόπειο, το ΕΚΠΑ και το ΠΑνεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Η Μ.Κ.Ο. PRAKSIS ήταν προσωπικό του δημιούργημα. Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα διείσδυσε στην ελληνική κοινωνία και αποτύπωσε πολύ γρήγορα το στίγμα της. Μετρά 45.000 ωφελούμενους ετησίως. Υποστηρίζεται κατά 80% από ιδιωτικούς πόρους και κατά 20% από ευρωπαϊκά ή συνχρηματοδοτούμενα προγράμματα

Άρθρα του σχετικά με την εταιρική κοινωνική ευθύνη και τις μη κυβερνητικές οργανώσεις έχουν δημοσιευθεί στον ημερήσιο τύπο. Επιπλέον έχουν εκπονηθεί αρκετές μελέτες σχετικά με το ερευνητικό πεδίο δράσης της PRAKSIS.

Το 2005 έλαβε τιμητική διάκριση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια, για τη Μη Κυβερνητική Οργάνωσης «PRAKSIS» ως νησίδα ποιότητας. Το 2007 έλαβε βράβευση από τα Special Olympics Hellas. Ήταν Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Μ.Κ.Ο., του Ελληνικού Δικτύου Καταπολέμησης Φτώχειας, του Ελληνικού Δικτύου για το δικαίωμα στη στέγη και την κατοικία, της Ελληνικής Πλατφόρμας για την Ανάπτυξη, μέλος της Επιτροπής του Κοινωνικού Διαλόγου για το AIDS και άλλες αναπτυξιακές συμπράξεις της Κοινοτικής πρωτοβουλίας.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer