Σε καλό κλίμα η συνάντηση του πρώην Πρωθυπουργού με τους Λυκούδη – Κεκάτο – Ανουσάκη.
Θερμή υποδοχή Νάνο στο Δημαρχιακό Μέγαρο
Πολιτική
09/07/2015 | 13:07

Στο Δημαρχιακό Μέγαρο της Κεφαλονιάς βρέθηκε σήμερα ο τέως Πρωθυπουργός της Αλβανίας, Φάτος Νάνο ο οποίος απολαμβάνει τις διακοπές του μαζί με τη σύζυγο του, Τζοάννα.
Η Δημοτική Αρχή μέσω του Αναπληρωτή Δημάρχου, Διονύση Λυκούδη, του Αντιδήμαρχο Τουρισμού, Βαγγέλη Κεκάτου και του Προέδρου της ΔΕΥΑΚ, Νίκου Ανουσάκη καλοσώρισε τον κ. Νάνο και τον τίμησε προσφέροντας του τη συμβολική πλακέτα του Δήμου. Στη σύντομη συζήτηση που ακολούθησε, αποφασίστηκε η διοργάνωση ενός κεφαλλονιτοαλβανικού επιχειρηματικού φορουμ στο νησί μας μόλις εξομαλυνθεί η κατάσταση στην Ελλάδα έτσι ώστε να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο η καλή συνεργασία που υπάρχει ανάμεσα στις δύο γειτονικές χώρες. nano_lukoudhs

Φάτος Νάνο: Έχουμε κοινό μέλλον και κοινές αξίες

Στις δηλώσεις που ακολούθησαν ο κ. Νάνο τόνισε: “Θέλω να σας ευχαριστήσω γι αυτό το θερμό καλοσώρισμα. Εκτιμώ ότι είστε πάντα φρέσκοι και δραστήριοι για να προωθείται την ελληνοαλβανική φιλία και συνεργασία. Συζητήσαμε ότι πολλά κομμάτια από το παζλ αρχίζουν να μπαίνουν στη θέση τους έτσι ώστε να αναπτύξουμε μια ακόμα ευρωπαική συνεργασία όχι μόνο μεταξύ της Ελλάδας και της Αλβανίας αλλά και μεταξύ της Κεφαλονιάς και της αλβανικής κοινότητας που ζει εδώ και στη χώρα μου. Εχουμε ένα κοινό μέλλον, έχουμε κοινές αξίες τις οποίες μπορούμε να τις ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο για να προσθέσουμε αξία στην συνεισφορά στην παγκόσμια και τοπική κατάσταση”.

Κεκάτος: Δημιουργία πρώτου φορουμ Κεφαλλονιτοαλβανικής επιχειρηματικότητας

Ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Βαγγέλης Κεκάτος, επισήμανε: “Θεωρούμε εξαιρετικά μεγάλη τιμή την επίσκεψη του στον Δημαρχιακό Μέγαρο. Ο κ. Νάνο είναι και προσωπικός φίλος του κ. Λυκούδη και συνεργαζόμαστε όλη η Δημοτική Αρχή για να αναπτύξουμε ακόμα περισσότερο την κεφαλλονιτοαλβανική συνεργασία. Οπως συζητήσαμε με τον κ. Πρόεδρο, σύντομα θα γινει το πρώτο φορουμ κεφαλλονιτοαλβανικής επιχειρηματικότητας που θα προεδρεύσει ο κ. Νάνο και επιχειρηματίες του τουρισμού και όχι μόνο θα έρθουν στο νησί μας έτσι ώστε να αναπτύξουμε ακόμα περισσότερο αυτή τη συνεργασία. Εμείς είμαστε ευτυχείς που η αλβανική κοινότητα εδώ αναπτύσσεται, προοδεύει και δημιουργεί”.

Λυκούδης: Ο κ. Νάνο είναι μια παγκόσμια προσωπικότητα

Ο Αναπληρωτής Δήμαρχος, Διονύσης Λυκούδης υπογράμμισε: “Ευχαριστούμε πολύ τον πρόεδρο για την επίσκεψη του και τον ευχαριστούμε για τη μεγάλη πρωτοβουλία που ανακοίνωσε για τη δημιουργία ένος οικονομικού φορουμ που θα λάβει χώρα στην Κεφαλονιά. Είναι μια κίνηση που συμβάλλει στην ανάπτυξη των οικονομικών αλλά και των γενικότερων σχέσεων στις κοινότητες της Αλβανίας και της Ελλάδας. Αυτή η πρωτοβουλία εκτιμάται δεόντως και από τη Δημοτική Αρχή και από το λαό της Κεφαλονιάς και θα είναι η αρχή και θα υπάρχει μια συνέχεια στις κινήσεις για τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ μας. Είναι μεγάλη τιμή που τον έχουμε κοντά μας γιατί δεν είναι μια προσωπικότητα που κινείται στα όρια της Αλβανίας, είναι μια προσωπικότητα των Βαλκανίων, είναι μια παγκόσμια προσωπικότητα. Η Δημοτική αρχή θα είναι δίπλα του και θελουμε να νιώθει όπως μας είπε ότι αισθάνεται την Κεφαλονιά σαν το δεύτερο σπίτι του”.
fatos_nano

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer