Νέοι αγρότες και νεοεισερχόμενοι στο αγροτικό επάγγελμα που δεν έχουν συμπληρώσει το 41ο έτος της ηλικίας τους, μπορούν να αιτηθούν ειδικής ενίσχυσης
Θεοτοκάτος: Ευκαιρία τα 22.000 ευρώ για νέους αγρότες
Οικολογία
02/11/2016 | 17:55

Ο Ε.A.Σ. Κεφαλονιάς-Ιθάκης ενημερώνει ότι, ένα μήνα περιθώριο, και συγκεκριμένα από τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου και μέχρι τέλος Νοεμβρίου, έχουν στη διάθεσή τους οι ντόπιοι υποψήφιοι προκειμένου να καταθέσουν το φάκελό τους για το πρόγραμμα των «Νέων Γεωργών», μετά τη δημοσίευση της σχετικής προκήρυξης.

«Νέοι αγρότες και νεοεισερχόμενοι στο αγροτικό επάγγελμα που δεν έχουν συμπληρώσει το 41ο έτος της ηλικίας τους, μπορούν να αιτηθούν ειδικής ενίσχυσης 17 με 22χιλ. ευρώ με συμμετοχή στο πρόγραμμα «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών», ενώ η συνολική δημόσια δαπάνη για το μέτρο είναι 241 εκατ. ευρώ και αναμένεται να ενταχθούν 12 χιλιάδες περίπου νέοι γεωργοί, οι οποίοι θα κληθούν να υλοποιήσουν ένα τετραετές επιχειρηματικό σχέδιο», δήλωσε στην ΕΡΤ Ζακύνθου, ο διευθυντής του Ε.Α.Σ. Κεφαλονιάς-Ιθάκης, Σπύρος Θεοτοκάτος.

«Κάθε νέος αγρότης έχει την ευκαιρία, με την επίσκεψή του στο πιστοποιημένο Κ.Ε.Α. που λειτουργεί στο ιδιόκτητο κτιριακό συγκρότημα του Ε.Α.Σ. στο Αργοστόλι, να ενημερωθεί για όλα εκείνα που χρειάζεται να ξέρει κανείς, για να σταθμίσει την τελική του απόφαση, αν μπορεί και αν τον συμφέρει να ασχοληθεί με κάποια γεωργική καλλιέργεια ή με την κτηνοτροφία και την μελισσοκομία, εντασσόμενος στο συγκεκριμένο πρόγραμμα», πρόσθεσε ο κ.Θεοτοκάτος.

Πηγή: ert.gr

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer