Τι είπε η βουλευτής του Νομού μας στη συνέντευξη Τύπου
Θεοπεφτάτου: “Μετά τις 29 Δεκεμβρίου αυτό που βλέπουμε εμείς είναι οι εκλογές”
Πολιτική
14/12/2014 | 11:19

Σας ευχαριστώ που ανταποκριθήκατε στην πρόσκλησή μας. Ο λόγος που ήρθαμε σε επαφή έτσι έκτακτα και σχετικά κοντά με την πρόσφατη ενημέρωση, είναι αφενός οι ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις και αφετέρου το γεγονός ότι δε θα βρίσκομαι στην Κεφαλονιά κατά τη διάρκεια των εορτών λόγω των τριών ψηφοφοριών κατά τη διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.

Όπως γνωρίζετε, μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού, η κυβέρνηση επίσπευσε την ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας μέσα στις γιορτές, πιεσμένη από ανάγκη και όχι από επιλογή, καθώς ο προϋπολογισμός του 2015, που ψηφίστηκε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, έγινε υπό το κράτος της αποστολής των e-mail της τρόικα που ήταν αρκετά ταπεινωτική για τη λειτουργία της Δημοκρατίας μας αλλά και για την  ίδια την κυβέρνηση.

Γνωρίζουν ότι αυτός ο προϋπολογισμός δεν πρόκειται να λειτουργήσει καθώς οι δανειστές βάζουν θέματα περιορισμού των παροχών, αύξηση της ανεργίας, μείωση των κοινωνικών δαπανών και μείωση του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων.

Στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό τοποθετήθηκα στην ολομέλεια της Βουλής και μίλησα για τις επιπτώσεις που θα έχει στα νησιά μας. Αναφέρθηκα για μία ακόμη φορά, δυστυχώς, στο γεγονός ότι σ’ εμάς δεν ισχύει ούτε η μείωση του ΦΠΑ – που πάνε τώρα να καταργήσουν και στο Αιγαίο – ούτε ο όρος της διαθεσιμότητας για τους δημόσιους υπάλληλους, καθώς και για άλλα θέματα που έχουν επηρεάσει τις ζωές μας αυτά τα τέσσερα χρόνια.

Το χρέος αντί να μειωθεί αυξήθηκε, και παράλληλα μειώθηκε το Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν με φτωχοποιημένο το μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας μας, με καταστροφή της παραγωγικής βάσης της οικονομίας, με το κλείσιμο εκατοντάδων χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Ένα άλλο ζήτημα αυτό το διάστημα ήταν η υπόθεση του Νίκου Ρωμανού, ενός νέου παιδιού, που είναι κρατούμενος στις φυλακές για συγκεκριμένη δράση – ληστεία τράπεζας – και ζήτησε  να σπουδάσει στην Ανώτατη Σχολή που πέτυχε. Μετά από πολυήμερες παλινωδίες η κυβέρνηση επιτέλους κατέθεσε τροπολογία, η οποία υπερψηφίστηκε, προκειμένου να σωθεί η ζωή του παιδιού και να καταγραφεί μία μεγάλη νίκη για τον ίδιο και την κοινωνία απέναντι στον αυταρχισμό της κυβέρνησης.

Παράλληλα, βρίσκονται στο Σύνταγμα Σύροι πρόσφυγες, των οποίων η πατρίδα βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση και που οι περισσότεροι δεν ενδιαφέρονται να παραμείνουν στην Ελλάδα. Βεβαίως δε γίνεται να γυρίσουν στην πατρίδα τους, καθώς απειλείται η ζωή τους, αλλά απαιτείται χρόνος μέχρι να πάρουν τα χαρτιά τους ή το πολιτικό άσυλο που έχουν ζητήσει.

Ένα άλλο θέμα ήταν η κινητοποίηση των ΜΑΤ ενάντια στους ανθρώπους με αναπηρία που διαδήλωσαν με αφορμή την 3η Δεκεμβρίου-εθνική μέρα των ΑΜΕΑ. Ήθελαν να διεκδικήσουν τα κεκτημένα τους, την αξιοπρεπή διαβίωση και εν τέλει αυτά που ο προϋπολογισμός ήρθε να τους αφαιρέσει.

Όσο αφορά την προεδρική εκλογή, αν δεν υπάρξει αλλαγή πλεύσης των Βουλευτών που έχουν ήδη τοποθετηθεί, είναι προφανές ότι το νούμερο των 180 δεν προσεγγίζεται. Ήδη γίνονται διεργασίες και κανείς δεν ξέρει πώς θα είναι η καινούρια πια μορφή του κοινοβουλίου. Μετά τις 29 Δεκεμβρίου αυτό που βλέπουμε εμείς είναι οι εκλογές.

Οι δρόμοι αγαπητοί φίλοι είναι δύο : ή συνεχίζουμε αυτόν το δρόμο της δικομματικής κυβέρνησης τοποθετώντας τα βάρη σε όλους τους πολίτες ή προσπαθούμε να εφαρμόσουμε το κοστολογημένο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και με έμφαση στη στήριξη των αδύνατων κοινωνικών ομάδων και στην ανάκτηση των εργασιακών δικαιωμάτων.

Εμείς θα συνεχίσουμε να δίνουμε τον αγώνα για μία κυβέρνηση με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ αλλά και με συνεργασίες – είτε έχουμε αυτοδυναμία είτε όχι –  για την ανατροπή της εφαρμοζόμενης πολιτικής με δημοκρατικές, πατριωτικές και αντιμνημονιακές δυνάμεις.

Και πάλι σας ευχαριστώ που ανταποκριθήκατε στην πρόσκλησή μας.

Ακολουθούν οι δραστηριότητες της Βουλευτή για τοπικά και άλλα ζητήματα :

Ερωτήσεις

  • Ερώτηση προς τους Υπουργούς Πολιτισμού, Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για τα διατηρητέα κτήρια (ιδιωτικά)
  • Ερώτηση προς Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων για τα σχολεία της Κεφαλονιάς
  • Προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για Εισοδηματική ενίσχυση σε οικογένειες που κατοικούν μόνιμα σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές κατά την έννοια της οδηγίας 75/268/ΕΟΚ.
  • Ερώτηση προς το Υπ. Υγείας Κλείσιμο της ΕΠΑΣ Β. Νοσηλευτών του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλληνίας

Αναφορές

Στον Υπουργό Υγείας επισημαίνει τα προβλήματα λειτουργίας που Ψυχιατρικού Κέντρου Υγείας και ιατροπαιδαγωγικού Κέντρου Κεφαλονιάς που αντιμετωπίζει και αιτείται την άμεση στελέχωσή του σε προσωπικό με επιστροφές υπαλλήλων και προσλήψεις στις ειδικότητες που απαιτούνται.

Συναντήσεις

  • ΣΑΑΣ (11.12.14) με επίκεντρο τη γραμμή Πάτρα – Σάμη – Ιθάκη
  • Συμμετοχή στην παρουσίαση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ για τον Τουρισμό (9.12.14)

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ

  • Στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής στην παρουσίαση του επικείμενου νομοσχεδίου από τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Ν. Ταγαρά για θέματα πολεοδομικών μελετών, ρυμοτομικών απαλλοτριώσεων και εισφορών σε γη και σε χρήμα.  (26.11.14 και 11.12.14)
  • Στην Ολομέλεια της Βουλής για τον Προϋπολογισμό 2015 σε θέματα επίδρασής του στις νησιωτικές περιοχές και κύρια στα νησιά του Ιονίου (6.12.14)
  • Στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου και στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη διάρκεια της συζήτησης επί του πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων «Ρυθμίσεις Θεμάτων Μεταφορών, Τηλεπικοινωνιών και Δημοσίων Έργων» 10.12.2014

Αργοστόλι, 13-12-2014

Αφροδίτη Θεοπεφτάτου

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer