Καλούμε τους πολίτες σε διαρκή επαγρύπνηση για την ανατροπή της.
Θεοπεφτάτου: «η κυβέρνηση υποβαθμίζει τις δυνατότητες του Λιμενικού Σώματος»
Πολιτική
23/11/2013 | 18:14

Με διαδικασίες εξπρές παρακολουθούμε την εφαρμογή ενός σχεδίου “Καλλικράτη”, με το οποίο επιχειρείται αναδιάρθρωση του Λιμενικού Σώματος, με υποβάθμιση ή και κατάργηση Λιμενικών σταθμών. Η απουσία οποιουδήποτε κριτηρίου και αιτιολόγησης για την αναδιάρθρωση, η απουσία διαλόγου με τις τοπικές κοινωνίες, η συνακόλουθη μείωση λιμενικών υπαλλήλων, αποτελούν αυθαίρετες μνημονιακές εφαρμογές στα πλαίσια μείωσης του δημόσιου τομέα.

Προβληματίζει το γεγονός ότι τα κριτήρια που χρησιμοποιούνται ή θα χρησιμοποιηθούν, στερούνται αντικειμενικότητας και σαφήνειας. Εκ του αποτελέσματος η κυβέρνηση υποβαθμίζει τις δυνατότητες και την επιχειρησιακή ικανότητα του Λιμενικού Σώματος, αγνοώντας επιδεικτικά τα τραγικά περιστατικά που συμβαίνουν γύρω μας, προκειμένου να ικανοποιήσει τις επιταγές της τρόικα και των Μνημονίων. Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση πρέπει να μας απαντήσει για το ποια τελικά θα είναι τα οφέλη αυτής της αναδιάρθρωσης καθώς και με ποια διαδικασία και με ποια κριτήρια, επελέγησαν οι υπό κατάργηση ή μετάταξη Λιμενικοί Σταθμοί. Πώς θα αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που θα προκύψουν στην εξυπηρέτηση του κοινού και γιατί δεν ελήφθη σε αυτή τη διαδικασία η γνώμη της αυτοδιοίκησης και των συνδικαλιστικών φορέων του προσωπικού του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής;
Δυστυχώς οι απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα δεν είναι το ζητούμενο αυτής της κυβέρνησης, γι’ αυτό και καλούμε τους πολίτες σε διαρκή επαγρύπνηση για την ανατροπή της.

Αφροδίτη Θεοπεφτάτου
Αργοστόλι, 23/11/2013

theopeftatou_limeniko

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer