Την πρώτη της συνέντευξη Τύπου από τότε που επανεξελέγη στον βουλευτικό θώκο του Νομού παραχώρησε η Αφροδίτη Θεοπεφτάτου
Θεοπεφτάτου: “Έχουμε μπροστά μας ανηφόρα, αλλά είμαι αισιόδοξη”
Πολιτική
16/05/2015 | 16:21

Του Μιχάλη Ανδρεαδάκη

Την πρώτη της συνέντευξη Τύπου από τότε που επανεξελέγη στον βουλευτικό θώκο του Νομού παραχώρησε το μεσημέρι του Σαββάτου η Αφροδίτη Θεοπεφτάτου στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στο Αργοστόλι.

Η Βουλευτής Κεφαλληνίας/Ιθάκης μίλησε για το δύσκολο έργο της διαπραγμάτευσης που ανέλαβε η νέα κυβέρνηση και εμφανίστηκε αισιόδοξη για την επίτευξη συμφωνίας με τους εταίρους. “Για πρώτη φορά στα τελευταία πέντε χρόνια του μνημονίου επιχειρήθηκε μια διαπραγμάτευση για να βγούμε από αυτή την ανθρωπιστική κρίση που μας φόρτωσαν τα μνημόνια, με λιτότητα και μεγάλη κοινωνική ύφεση ώστε να ανταποκριθούν και οι εταίροι μας. Για πρώτη φορά στο Eurogroup ακούστηκε ο όρος “ανθρωπιστική κρίση” και αποδέχθηκαν ότι είναι ένα πρόγραμμα που δεν βγαίνει και βεβαίως όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις αποδεχόντουσαν όλη αυτή τη διαδικασία με σκυμμένο κεφάλι.

Εμείς, όπως είχαμε υποσχεθεί προεκλογικά, θα ξεκινήσουμε μια διαδικασία να αντιμετωπίσουμε αυτή την ανθρωπιστική κρίση και το χρέος. Αποτέλεσμα αυτών των διαδικασιών και της μεγάλης ανηφόρας ήταν το ελληνικό ζήτημα να γίνει όχι μόνο ευρωπαϊκό πρόβλημα αλλά και παγκόσμιο. Πολλές φορές κάθε καινούρια κυβέρνηση αναφέρει ότι παρέλαβε χάος και είναι δύσκολα τα πράγματα. Το γεγονός ότι κυβέρνηση της Αριστεράς ανέλαβε σε μια τέτοια τρομαχτική συγκυρία, αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς. Γι αυτό το λόγο, παρότι η πρώτη μας προτεραιότητα ήταν η πορεία της διαπραγμάτευσης, σαν πρώτο δείγμα των νομοσχεδίων που κατέβασε η κυβέρνηση έχουν να κάνουν με τις πρώτες της προτεραιότητες.

Αυτές οι πρώτες προτεραιότητες απέχουν αρκετά από το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης αλλά είναι πολύ μακριά από την πορεία που μας επιφύλασσε η προηγούμενη κυβέρνηση με το να αποδέχεται κάθε ληστρικό όρο για τους εργαζόμενους και για το λαό μας. (…) Βρισκόμαστε στην αρχή μιας ανηφόρας. Ζητάς δέκα δεν σημαίνει ότι θα γίνουν και τα δέκα. Εφόσον γλιτώσαμε την οικονομική ασφυξία της 28ης Φεβρουαρίου εγώ δεν φοβάμαι. Το ζητούμενο είναι να αρχίζει να τρέχει η οικονομία. Είμαι πολύ αισιόδοξη ότι θα επιτευχθεί συμφωνία. Οταν μιλάς για έντιμο συμβιβασμό σημαίνει ότι θα χάσεις και κάποια πράγματα”.

Στη συνέχεια της τοποθέτησης της, η κα Θεοπεφτάτου αναφέρθηκε εκτενώς στα νομοσχέδια που έφερε στη Βουλή η νέα κυβέρνηση και ανέλυσε το κοινοβουλευτικό της έργο. Ειδικότερα, έκανε μνεία στα αιτήματα που προώθησε υπέρ της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης, όπως την ένταξη της τροπολογίας στο νομοσχέδιο για την Παιδεία για την εισαγωγή των μαθητών του Νομού με ποσόστωση στα τριτοβάθμια ιδρύματα και τη φετινή χρονιά. Παράλληλα, κλήθηκε να απαντήσει σε μια σειρά ερωτήσεων που τέθηκαν από τους δημοσιογράφους, μιλώντας για θέματα που είχαν να κάνουν με την Υγεία, την ακτοπλοϊκή γραμμή Πάτρα-Σάμη-Ιθάκη, τον ΕΝΦΙΑ, τον Καλλικράτη κ.ά.

theopeftatoy (4) theopeftatoy (5)

theopeftatoy (2)

theopeftatoy (1)

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer