Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καλεί τους συναδέλφους και τους μαθητές να οργανώσουν και να εκδηλώσουν την αλληλεγγύη τους στους πρόσφυγες.
ΕΛΜΕΚΙ: Καμπάνια για τους πρόσφυγες
Κοινωνία
13/12/2016 | 09:15

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καλεί τους συναδέλφους και τους μαθητές να οργανώσουν και να εκδηλώσουν την αλληλεγγύη τους στους πρόσφυγες.

Εκτός όλων των άλλων προβλημάτων οι πρόσφυγες καλούνται να ξεπεράσουν και το κρύο. Ήδη, στο πρώτο κύμα κακοκαιρίας, μικρά παιδιά και ηλικιωμένοι βρέθηκαν εκτεθειμένα στη βροχή, στο χιόνι και στο πολικό ψύχος, στους καταυλισμούς της Μακεδονίας, της Χίου αλλά και της Αττικής. Μικροί και μεγάλοι, θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων στους οποίους βάζει πλάτη και η χώρα μας, προσπάθησαν να μείνουν ζωντανοί στις σκηνές όπου μένουν καθώς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δε μερίμνησε για την έγκαιρη μεταφορά τους σε προστατευμένα μέρη. Έφτασαν σε σημείο να διεκδικούν με κάθε τρόπο το δικαίωμα στη ζωή και σε αυτονόητες ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης.

Συγκεντρώνουμε ως και την Παρασκευή 23 Δεκέμβρη στο Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς – Ιθάκης:

  1. κουβέρτες,
  2. χοντρά ρούχα,
  3. τρόφιμα,
  4. παιχνίδια

και ό,τι άλλο μπορεί να απαλύνει τον πόνο όσων υποφέρουν.

Τα σχολεία να κάνουν δική τους υπόθεση τα προβλήματα των μεταναστών και των προσφύγων. Η αλληλεγγύη και η στήριξη των προσφύγων δένεται άρρηκτα με τον αγώνα για τα προβλήματα της εργατικής τάξης της χώρας μας, την πάλη για την προστασία των ανέργων και όσων υποφέρουν από τη φτώχεια και την ανέχεια, την πάλη για μια καλύτερη ζωή των εργατών στην Ελλάδα, ανεξάρτητα από φυλή, χρώμα, θρησκεία. Η αλληλεγγύη μας πριν από όλα σημαίνει να χτυπήσουμε τις αιτίες που γεννούν την προσφυγιά: τον πόλεμο και την οικονομική εξαθλίωση για τους λαούς.

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

  • Να εξασφαλιστούν ανθρώπινες και αξιοπρεπείς συνθήκες διαμονής σε όλους τους χώρους που σήμερα στεγάζονται πρόσφυγες και μετανάστες.
  • Να δρομολογηθεί άμεσα η μεταφορά τους σε αξιοπρεπείς στεγασμένους χώρους, με προτεραιότητα σε εγκύους, στις οικογένειες με παιδιά και στα Άτομα Με Ειδικές Ανάγκες.
  • Να εξασφαλιστεί επαρκής σίτιση και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Στο πλαίσιο της καμπάνιας η πολιτιστική λέσχη του ΠΑΜΕ, στην οποία συμμετέχουν ΕΛΜΕ-ΚΙ και ΕΚΚΙ, θα προβάλλει την ταινία «Το Λιμάνι της Χάβρης» την Πέμπτη 15/12 στις 9 μμ στο Εργατικό Κέντρο.

Αργοστόλι 13/12/2016

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος

 

Η Γενική Γραμματέας
Γεωργόπουλος Διονύσης Ποταμιάνου Σοφία

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer