Ας αφήσουμε τους εκλεκτούς της εκκλησίας να αποφασίσουν
Θέλουμε δυναμικό και νέο Δεσπότη στη Κεφαλονιά
Εκκλησία
26/02/2015 | 08:30

Με την αφορμή διάφορων δημοσιευμάτων για την εκλογή του νέου μας Μητροπολίτη, πήρα και εγώ το θάρρος να αποτυπώσω τις δικές μου σκέψεις –έτσι απλά χωρίς ενδοιασμούς-.
Η Κεφαλονιά, το όμορφο νησί μας με τις απέραντες ακρογιαλιές, με τα καταγάλανα νερά του Ιονίου, με τα μικρά και διάσπαρτα χωριουδάκια. Με τον Αίνο, το μαγεμένο μας βουνό με το μοναδικό έλατο, τα άγρια άλογα και τις χιονισμένες βουνοκορφές του τον χειμώνα.
Με τους ανθρώπους αυτού του τόπου, τους πρόσχαρους και πάντα έτοιμους να προσφέρουν βοήθεια όταν χρειαστεί. Με τις εκκλησίες μας που είναι πάρα πολλές και η καθεμία έχει την δική της ιστορία και τον δικό της Άγιο Προστάτη. Με τον Άγιο μας, Προστάτη όλου του νησιού, που όλοι τον προσκυνούμε και τρέχουμε σε κάθε δυσκολία και όχι μόνο να ανάψουμε ένα κεράκι και να προσευχηθούμε σε αυτόν.
Με όλα αυτά σχηματίζεται μια αλυσίδα που σαν συνδετικό κρίκο έχει την χριστιανική ορθόδοξη προστασία.
Πρόσφατα χάσαμε τον Μητροπολίτη μας κυρό Σπυρίδωνα. Ήλθε λοιπόν η ώρα για έναν καινούργιο Μητροπολίτη, Δεσπότη ή Σεβασμιότατο, όπως και να το προσφωνήσουμε την ίδια απήχηση έχουν οι λέξεις!
Πρέπει όλοι μας να σκεφτούμε πως θέλουμε τον νέο μας Μητροπολίτη και αυτό να το σεβαστούμε!!!
Έναν Μητροπολίτη ανοιχτό και καλόκαρδο, κοινωνικό, απλό και ανθρώπινο. Να μπορεί κάθε πιστός να τον πλησιάσει χωρίς φραγμούς και ωράρια! Να επισκέπτεται τα νοσοκομεία, τα ιδρύματα και τα σχολεία σφίγγοντας το χέρι κάθε πονεμένου και να του δίνει παρηγοριά με λόγια αγάπης!!! Όλοι έχουμε ανάγκη μια ζεστή αγκαλιά και μια λέξη παρηγοριάς στις δύσκολες στιγμές! Να είναι νέος ,δυναμικός και όταν χρειαστεί αυστηρός και δίκαιος για να μπορέσει έτσι να αναλάβει αυτό το βαρύ φορτίο στους ώμους του και να διδάξει την αγάπη του Χριστού και του Θεού μας. Αυτόν τον Δεσπότη, Μητροπολίτη, Σεβασμιότατο χρειάζεται η θαυμάσια Κεφαλονιά μας και ελπίζω σύντομα να τον έχουμε κοντά μας. Ας αφήσουμε λοιπόν τους Εκλεκτούς της εκκλησίας να αποφασίσουν.

Με την αγάπη μου
Αικατερίνη Παπαδάτου

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer