Μια Κεφαλονίτισσα θα τραγουδήσει τον εθνικό ύμνο μας σε εκδήλωση που θα γίνει στο Μπρούκλιν προς τιμήν του Ελληνονιγηριανού σταρ του NBA Γιάννη Αντετοκούνμπο
Η sexy Αννέτ του «Fame Story» και ο Αντετοκούνμπο
 Ομογένεια
17/11/2014 | 22:46

Μια Κεφαλονίτισσα θα τραγουδήσει τον εθνικό ύμνο μας σε εκδήλωση που θα γίνει στο Μπρούκλιν προς τιμήν του Ελληνονιγηριανού σταρ του NBA Γιάννη Αντετοκούνμπο. Η Αννέτ Αρτάνι (ευρέως γνωστή από τη συμμετοχή της στο «Fame Story 3» και την εκπροσώπηση της Κύπρου στη Eurovision το 2006) θα βρεθεί στο Barclays Center στις 19 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο μιας ελληνικής βραδιάς που θα ακολουθήσει τον αγώνα μεταξύ των Νιου Τζέρσι Νετς και Μιλγουόκι Μπακς.
«Είμαι ενθουσιασμένη που θα τραγουδήσω τον εθνικό ύμνο στο στάδιο του Barclay, το οποίο ανήκει -ως γνωστόν- στον σύζυγο της Μπιγιονσέ, Jay Z, όπως επίσης και η ομάδα των Νιου Τζέρσι Νετς. Το γεγονός ότι πρόκειται για μια βραδιά αφιερωμένη στην πατρίδα μου, την Ελλάδα, με γεμίζει με περηφάνια» λέει στην «Espresso» η όμορφη τραγουδίστρια, η οποία έχει στο ενεργητικό της συνεργασίες με διάσημους αστέρες της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, όπως η Μπρίτνεϊ Σπίαρς.

Οσο για τον «Greek Freak», όπως αποκαλούν συχνά τον διάσημο μπασκετμπολίστα Γιάννη Αντετοκούνμπο που κατέκτησε το NBA; «Τον συμπαθώ πολύ και τον στηρίζω. Μου αρέσει πολύ που ένας μαύρος, ο οποίος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, βιώνει την αγάπη και την καταξίωση από όλους εμάς τους Ελληνες. Δείχνει ότι είμαστε υποστηρικτικοί απέναντι στις άλλες φυλές που έχουν ανακατευτεί με τη δική μας, ότι δεν είμαστε ρατσιστές και πως δεχόμαστε την πολιτισμική πολυμορφία» σημειώνει.
Η τελευταία φορά που η Αννέτ επισκέφτηκε τα πάτρια εδάφη ήταν τον περασμένο Μάρτιο. «Είχα να έρθω έξι χρόνια, από το 2008. Οι επαγγελματικές υποχρεώσεις μου στην Αμερική με κρατούν συνέχεια μακριά. Τότε όμως έγιναν οι σεισμοί στην Κεφαλλονιά, όπου ζουν μόνιμα οι γονείς μου τα τελευταία χρόνια. Ταράχτηκα πολύ ακούγοντας τα νέα και μια φορά που μιλούσα μαζί τους στο Skype έτυχε να κάνει σεισμό. Εκείνη τη στιγμή συνειδητοποίησα ότι ήθελα να τους δω αμέσως. Ετσι ακύρωσα τα πάντα, πήρα το αεροπλάνο και πήγα στο νησί» συνεχίζει η Αννέτ.

Η υποδοχή που της επιφύλαξαν τόσο οι δικοί της άνθρωποι όσο και οι fans της ήταν εξαιρετικά θερμή. «Προτού φύγω από τη Νέα Υόρκη μπόρεσα να συγκεντρώσω ένα χρηματικό ποσό, το οποίο ξόδεψα σε δώρα για τους πληγέντες. Πήγα και τα μοίρασα μόνη μου σε είκοσι οικογένειες που επλήγησαν περισσότερο από τον Εγκέλαδο σε χωριά του Ληξουρίου».

Οι μνήμες από τον σεισμό

Οπως εξηγεί, σε γενικές γραμμές δεν φοβάται εύκολα, όμως στο θέμα των σεισμών είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη. «Οι γονείς μου έζησαν και τον ισχυρό σεισμό που ισοπέδωσε την Κεφαλλονιά το 1953. Η μητέρα μου, μικρό παιδί τότε, κόντεψε να σκοτωθεί» λέει χαρακτηριστικά.

Μπορεί στην Ελλάδα να την ξέρουμε ως ερμηνεύτρια και συνθέτρια τραγουδιών, ωστόσο στην Αμερική η Αννέτ Αρτάνι έχει αρχίσει να γίνεται γνωστή και ως ηθοποιός. «Ολα ξεκίνησαν στο καταφύγιο αδέσποτων ζώων όπου προσφέρω εθελοντικά τις υπηρεσίες μου. Εκεί γνώρισα έναν σεναριογράφο και κινηματογραφιστή. Με παρατηρούσε καθώς μιλούσα και τραγουδούσα στα σκυλιά και με παρομοίασε με… καρτούν. Γελάσαμε και γίναμε φίλοι. Δύο χρόνια μετά έβαλε την υπογραφή του στην ταινία “Rojita” και με φώναξε να περάσω από οντισιόν. Ετσι κι έγινε. Του άρεσα και μου έδωσε τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Η ταινία πήγε πολύ καλά και βραβεύτηκε στο διεθνές κινηματογραφικό φεστιβάλ του Καναδά».

Αυτή την εποχή η Κεφαλονίτισσα με τα πολλά ταλέντα κάνει γυρίσματα για την ευρωπαϊκή ταινία «Exile Corporation», ενώ πρωταγωνιστεί και στο αστυνομικό σίριαλ «Trafico», όπου υποδύεται μια πράκτορα του FBI ονόματι Ιζαμπέλα Μαρτσέλο. «Το σκηνοθετεί ο Τζόζεφ Εουλο και το θέμα του αφορά τη διακίνηση ανθρώπων στις ΗΠΑ. Είναι αρκετά “σκοτεινό” σίριαλ, παρόμοιο με το “Breaking Bad”» εξηγεί, εκφράζοντας κατόπιν τη χαρά της που έχει καταφέρει να συνδυάζει το τραγούδι και την υποκριτική. «Πρώτα απ’ όλα είμαι ερμηνεύτρια, βέβαια. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευτυχία για μένα από το να τραγουδάω τα δικά μου κομμάτια και να περιοδεύω με την μπάντα μου» εξομολογείται.

Εκτός από τα δικά της τραγούδια, η Αννέτ γράφει και για άλλους καλλιτέχνες σε όλο τον κόσμο. «Εχω συμβόλαιο με τη δισκογραφική εταιρία Ultra Records και ατζέντη στο Λονδίνο, ο οποίος κάνει τις επαφές. Παράλληλα γράφω και δικά μου κομμάτια. Ενα single μου, το “Alive”, έγινε χρυσό σε Αμερική και Καναδά. Επίσης, όταν επισκέφτηκα την Αθήνα ηχογράφησα ένα κομμάτι μαζί με τον καλό μου φίλο, τον mc Paul D. Λέγεται “Revolution” και αφορμή για να το γράψω στάθηκαν οι μεγάλες διαδηλώσεις στην Ελλάδα και ο τρόπος που η οικονομική κρίση επηρεάζει τις ζωές των ανθρώπων. Με την πρώτη ευκαιρία θα έρθω ξανά στην Ελλάδα για να κάνω κάποια lives».

Το φάντασμα της 11ης Σεπτεμβρίου

Πάντως είναι γεγονός ότι πρώτα μπήκε στη ζωή της Αννέτ η ηθοποιία και μετά η ερμηνεία και η σύνθεση. «Ημουν έξι χρόνων όταν έπαιξα πρώτη φορά σε μιούζικαλ. Εκτοτε συμμετείχα σχεδόν κάθε χρόνο σε παραστάσεις. Μου είχαν προτείνει μάλιστα βασικό ρόλο στο “Rent”, αλλά εκείνη την εποχή προτίμησα να ανταποκριθώ στο επαγγελματικό κάλεσμα της Μπρίτνεϊ Σπίαρς, να την ακολουθήσω σε περιοδεία της ανά την υφήλιο. Ηθελα να γυρίσω τον κόσμο και να φύγω για λίγο από την Αμερική. Ο λόγος ήταν η τρομοκρατική επίθεση στους Δίδυμους Πύργους που είχε προηγηθεί. Στις 9.00 το πρωί της 11η Σεπτεμβρίου 2001 είχα μια συνάντηση με ανθρώπους της μουσικής στο 109ο όροφο ενός από τα δύο κτίρια. Για καλή μου τύχη, με πήρε ο ύπνος και προγραμμάτισα εκ νέου το ραντεβού για τις 11.00. Ολοι οι άνθρωποι που επρόκειτο να συναντήσω σκοτώθηκαν. Το γεγονός αυτό με έκανε να θέλω να φύγω από τη Νέα Υόρκη» εξομολογείται.

Στη «Rojita» γνώρισε τον μεγάλο έρωτα
Η ταινία «Rojita» δεν σηματοδότησε μόνο την αρχή της καριέρας της Αννέτ στο σινεμά. Λειτούργησε ως αφορμή για να γνωρίσει και τον σύντροφό της, τον ηθοποιό Τζιοβάνι Ολιβέρα. «Η συνάντησή μας ήταν καρμική. Υποδύθηκε τον σύντροφό μου στην ταινία και στη διάρκεια των γυρισμάτων γίναμε ζευγάρι και στην πραγματικότητα. Προσπαθήσαμε να το κρατήσουμε κρυφό, αλλά νομίζω ότι μας κατάλαβαν όλοι. Ο Τζιοβάνι είναι καταπληκτικός ηθοποιός και ο καλύτερος φίλος μου. Με στηρίζει στις επαγγελματικές επιλογές μου και με βοηθάει να σώζω αδέσποτα, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για μένα» υπογραμμίζει.

Οσο για το θέμα του γάμου; Εχοντας ήδη ένα διαζύγιο στο ενεργητικό της, δεν μοιάζει να το σκέφτεται – όχι ακόμη τουλάχιστον. «Δεν ξέρω αν θα ξαναπαντρευτώ, αλλά είμαι ανοιχτόμυαλη. Πιστεύω στο γαμήλιο μυστήριο και στην απόλυτη αφοσίωση σε έναν άνθρωπο. Απλώς, πρέπει να είσαι 100% σίγουρος ότι έχεις επιλέξει τον σωστό άνθρωπο, για να μη χωρίσεις έπειτα από ένα χρόνο, όπως έπαθα εγώ. Είναι τεράστια δέσμευση ο γάμος και πρέπει να ξέρουν και οι δύο πώς να συμβιβάζονται. Το έμαθα από τους γονείς μου αυτό και θέλω το ίδιο και για μένα».

Ηλίας Μαραβέγιας

Πηγή: espressonews.gr

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer