Για μία ακόμη φορά το Ιόνιο και ειδικότερα η Κέρκυρα γίνεται μάρτυρας της αλβανικής προκλητικότητας.
Η Χρυσή Αυγή για την Αλβανική προκλητικότητα στο Ιόνιο
Πολιτική
13/05/2015 | 09:36

Για μία ακόμη φορά το Ιόνιο και ειδικότερα η Κέρκυρα γίνεται μάρτυρας της αλβανικής προκλητικότητας. Πρόσφατα η γειτονική χώρα με ρηματική διακοίνωση της απαίτησε  την τροποποίηση του προγράμματος ερευνών της χώρας μας στο Ιόνιο για υδρογονάνθρακες, με το αιτιολογικό ότι παραβιάζεται η αλβανική υφαλοκρηπίδα.

Είναι γνωστή σε όλους μας η γραμμή που, από το 2009, ακολουθεί η Αλβανία μη αποδεχόμενη την τότε συμφωνία περί οριοθέτησης με τη μέθοδο της μέσης γραμμής (όπως σαφώς ορίζει και το Διεθνές Δίκαιο) θεωρώντας ότι τα Διαπόντια νησιά δεν έχουν δική τους υφαλοκρηπίδα.

Παρόμοια στάση φυσικά τηρεί και η Τουρκία για τα νησιά του Αιγαίου και η οποία για προφανείς γεωπολιτικούς λόγους ωθεί και την αλβανική πλευρά σε μια παρεμφερή στάση απέναντι στη χώρα μας προκειμένου να συντηρείται για μεγάλο χρονικό διάστημα μια συγκεχυμένη κατάσταση σε αυτό το σημαντικό ζήτημα.

Είναι σαφές ότι η αλβανική πλευρά, καθοδηγούμενη από την τουρκική διπλωματία, προσπαθεί να δημιουργήσει και στην περιοχή βορείως της Κέρκυρας ανάλογες «γκρίζες ζώνες» και να αμφισβητήσει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

Πάγια θέση της Χρυσής Αυγής είναι η άμεση χάραξη των ορίων της Ελληνικής Α.Ο.Ζ. με βάση την αρχή της μέσης γραμμής και λαμβάνοντας ως ενιαίο σύνολο τα θαλάσσια όρια της Ελλάδος. Η επιλογή αυτή όχι μόνο είναι εφικτή, αλλά θα ενισχύσει τη θέση της χώρας μας σε ένα ευρύτερο γεωστρατηγικό πλαίσιο. Μια κεραυνοβόλος ανακήρυξη Α.Ο.Ζ. με άμεση εθνικοποίηση και εξόρυξη των ελληνικών ενεργειακών κοιτασμάτων και απόδοση των κερδών από την εκμετάλλευσή τους στον ελληνικό λαό, αναβαθμίζει άμεσα τον ρόλο της Ελλάδος και το ειδικό της βάρος έναντι των ΗΠΑ, της Ρωσίας αλλά και της Δυτικής Ευρώπης.

Η πρόσφατη ρηματική διακοίνωση αποτελεί καθαρά μία επιθετική πράξη της Αλβανίας και καταγγέλουμε την αδράνεια της Ελληνικής κυβέρνησης απέναντι στις συνεχιζόμενες  αλβανικές προκλήσεις.

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

 

ΠΥΡΗΝΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer